Kurallar basit birlikte uyalım

Güncelleme Tarihi:

Kurallar basit birlikte uyalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2021 23:47

İçişleri Bakanlığı’nın ’Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması kapsamında düzenlenen programa katılan Bakan Süleyman Soylu, “Kurallar çok basit, eğer bu kuralları uygularsak hedefimiz sıfır can kaybı, buna da ulaşabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması hayata geçirildi. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle, kavşak giriş ve çıkışları, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. Uygulama kapsamında, Ankara'da Türkan Yamantürk İlkokulu'nda program düzenlendi. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Valisi Vasip Şahin, projenin reklam yüzü paralimpik milli yüzücü Sümeyye Boyacı ve öğrenciler katıldı. Soylu ve Selçuk ile beraberindekiler, okulu ve okul bahçesinde yer alan İçişleri Bakanlığı’nın Mobil Trafik Eğitim TIR'ını ziyaret etti.

HEDEFİMİZ SIFIR CAN KAYBI

Haberin Devamı

Bakan Soylu, “Hep beraber kurallara uyarsak, sürücüler kurullara uyarsa, yayaya öncelik gösterirse, yaya öncelikli trafiği uygularsak ölümler azalıyor. Kurallar çok basit, eğer bu kuralları uygularsak hedefimiz sıfır can kaybı, buna da ulaşabiliriz" diye konuştu. Bakan Selçuk ise "Çocuklarımızla beraber geleceğe yönelik olarak trafik kurallarına daha iyi riayet etmek için bir çalışmanın içindeyiz. İçişleri Bakanlığı’nın bu çalışması son derece önemli, biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği veriyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Soylu ve Selçuk, öğrencilerle birlikte okul önündeki yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Kurallar basit birlikte uyalım


PARKURDA ANLATILDI

Bağlıca İlköğretim Okulu’nda ise jandarma personeli tarafından genel trafik kuralları ve trafikte yaya önceliği hakkında bilgi verildi. Okul bahçesine kurulan karayolu parkuru ve yaya geçidinde senaryo gereği yayaların ve sürücülerin uyması gereken kurallar anlatıldı. Öğrenciler, ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’, ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ ve ‘Önce yaya’ yazılı pankartlar taşıdı. AA

Kurallar basit birlikte uyalım


SEN DUR YAŞAM DURMASIN

Haberin Devamı

Etimesgut’ta ise Kaymakam İzzettin Sevgili ve Belediye Başkanı Enver Demirel, İstasyon Caddesi üzerinde bulunan ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritleri kırmızıya boyadı. Öğrenciler de ‘Yayaya yol ver’, ‘Sen dur yaşam durmasın’, ‘Yaya geçidinden geçmek uygarlıktır’ yazılı dövizlerle uygulamaya destek verdi.

BAKMADAN GEÇME!