Kuraklık olsa da suyumuz çok

Güncelleme Tarihi:

Kuraklık olsa da suyumuz çok
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 00:00

Kar yağışına hasret kalan Başkent’te, “Bu sene kuraklık yaşanacak mı” soruları üzerine ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Ankara Hürriyet’le helikopterli denetim yaptı. Kaya, “Doluluk oranı yüzde 43 seviyesinde. Ankara’nın su sıkıntısı yok” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kar yağışının beklenenden az olması vatandaşların, ‘kuraklık olur mu’ endişesi taşımasına neden oldu.
Bunun üzerine Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, barajların doluluk oranını helikopterle gözlemleyerek su oranı hakkında bilgi verdi. Barajların doluluk oranın geçen yıla oranla daha iyi bir seviyede olduğunu belirten İrfan Kaya, Başkent’te uzun yıllar su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

DOLULUK YÜZDE 43

Ankara’nın şu anda aktif olarak 6 adet barajdan beslendiğini kaydeden Kaya, şöyle devam etti:
“Barajlarımızın doluluk oranı yüzde 43 seviyesinde. Geçen sene bu dönem barajlarımızda 533 milyon metreküp su varken şu anda 678 milyon metreküp su bulunuyor. Yani bu rakam Ankara’nın iki yıllık su ihtiyacına karşılık geliyor. Ankara’nın şu anda hiçbir su sıkıntısı bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

HELİKOPTERLİ DENETİM

ASKİ’nin baraj havzalarını her ay düzenli olarak havadan denetlediğini kaydeden Kaya, “Helikopterle yaptığımız bu incelemelerde baraj havzalarımızı kaçak yapılaşma ve endüstriyel faaliyetler gibi olası risklere karşı denetliyor, ayrıca barajlarımızı besleyen su kaynaklarını da gözlemliyoruz. Bu sayede havzalarımızın denetimini ve güvenliğini de tam olarak sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

BİN 40 NOKTADAN NUMUNE ALINIYOR

Kentin şebeke suyu hakkında da konuşan Kaya, barajların yağmur ve kar sularıyla beslendiğine dikkat çekerek, “Ankara’nın barajları son derece temiz olup, buradan gelen su İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde modern yöntemlerle arıtılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmaktadır. Tesisten çıkan suyun kalitesi ise Türk ve Dünya standartlarına uygundur. Genel Müdürlüğümüz İl Sağlık Müdürlüğü’yle koordineli olarak Ankara genelinde yaklaşık bin 40 odak noktasında musluklardan numuneler almakta ve suyu denetlemektedir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!