Kupanın gururu Ankaragücü’nün

Güncelleme Tarihi:

Kupanın gururu Ankaragücü’nün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 22:55

Mayıs ayında ligi şampiyon tamamlayıp taraftarına Süper Lig coşkusunu yeniden yaşatan başkent ekibi, yeni sezon öncesindeki anlamlı organizasyonda; Tasos, Sinan ve Jese’nin ikinci yarıdaki golleri ile sonuca gitmeyi başardı.

Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından 55.’si düzenlenen geleneksel futbol turnuvasında kupayı, Gençlerbirliği’ni 3-0 yenen MKE Ankaragücü kazandı. Kutay Menajerliğin isim sponsorluğundaki organizasyonda, Süper Lig ekibi sarı-lacivertliler, rakibini ikinci yarıda Tasos, Sinan ve Jese’nin golleri ile 3-0 yendi.
Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşma sonrasında Ankaragücü’ne kupasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şube Başkanı Ercan Ata ve yönetim kurulu üyeleri, birlikte verdi.
Mayıs ayında Spor Toto Birinci Lig’i zirvede tamamlayıp, taraftarına şampiyonluk kupası coşkusu yaşatan sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesindeki anlamlı organizasyondaki kupa gururu ile moral buldu.

YENİ TRANSFERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Hazırlık kampı döneminde oynadığı 3 maçta; 2 beraberlik ve bir galibiyet alan Ankaragücü’nde, Teknik Direktör Mustafa Dalcı yeni transferlerden 7’sine 11’de yer verdi. Oğuz Ceylan, Marlon Xavier, Giorgi Beridze, Lamine Diack, Pedrihno, Ali Sowe ve Tasos, maça 11’de başlayan yeni isimler olurken, geçen sezon kadroda yer alanlardan; Bahadır Güngördü, Sinan Osmanoğlu ve Ghayas Zahid ile birlikte, kiralık olarak gittiği Göztepe’den dönen Atakan Çankaya, sahaya 11’de çıktı.
Dalcı, ikinci yarıda, yenilerden Federico Macheda, Jese Rodriques ve Fırat Can Üzüm’e de şans verdi. Geçen sezon takımın en çok gol atan oyuncusu olan Eren Derdiyok ile Beştepe’ye yeni gelenlerden Uros Radokovic, maçı tribünden takip etti. Sahaya takım kaptanı olarak Ghayas Zahid çıktı.

GENÇLER CEPHESİNDE KADRO SIKINTISI

Yeni sezonda mücadelesini Spor Toto 1. Lig’de verecek olan Gençlerbirliği, transfer tahtasını açamadığı için, geride kalan sezonki kadroda yer alan isimlerin yanına alt yapıdan gelen gençlerle takviye edilmiş kadrosu ile sahaya çıktı. Kırmızı-siyahlı ekipte, Übeyd Adıyaman, Metehan Mert, Musa Şahindere, Abdullah Şahindere, Gökhün Gül, Serdarcan Eralp, Barış Alıcı, Aksel Aktaş ve Arion Tshibola, takımda kalan isimler olurken, genç oyuncular Muhammed Emin Sarıkaya ve Ahmet Arda Tuzcu 11’de sahaya çıktı. Genç futbolculardan; Adar Aygür ve Kağan Özkan, ikinci yarıda oyuna dahil oldu.
Sözleşmesinin sezon sonunda sona ermesinin ardından Spor Toto 1. Lig ekibi Keçiörengücü’ne imza atan ancak mor-beyazlı ekipte yaşadığı sorun nedeniyle takımdan ayrılan İlker Karakaş, yeniden Beştepe’ye dönerken, TSYD Kupası maçının ikinci yarısında sahaya çıkıp görev yaptı.

İLK YARI ÜBEYD SKORU TUTMAYI BAŞARDI

Hem kadro kalitesi hem de taraftarının desteği ile rakibine oranla daha etkili olan Ankaragücü, ilk yarıda gole üç kez çok yaklaştı. Sarı-lacivertli ekibin Rostov’dan kiraladığı Ali Sowe, ilk pozisyonda uygun durumda topu ıskalarken, daha sonra karşı karşıya kaldığı anda kaleci Ubeyd’i geçemedi. Ubeyd, devrenin son anlarında bir kez daha gole izin vermedi ve devre golsüz tamamlandı.
İkinci yarıda oyuncu değişikliklerinin fazla olması nedeniyle tempo fazla yükselmezken, Ankaragücü tecrübeli ayaklarının devreye girmesi ile golleri buldu. Tasos, takımını öne geçirirken, Sinan, duran toplardaki üstünlüğünü bir kez daha gösterip farkı ikiye çıkaran golü attı. 2-0’dan sonra biraz daha cesur oynayan kırmızı-siyahlılar, rakip ceza alanına girmeye başlarken, Sinan bir topu çizgiden çıkarıp, Gençlerbirliği’ne gol şansı tanımadı. Maç bitmek üzere iken sahne alan Ankaragücü’nün en dikkat çekici transferi Jese, usta işi golüyle skoru belirledi.

 

Haberin Devamı

BİR TARAFTA SEVİNÇ DİĞER TARAFTA HÜZÜN

Eryaman Stadı’ndaki kupa randevusunda, Ankaragücü taraftarı her zamanki gibi tribünde çoğunluğu oluşturdu. Gençlerbirliği taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi.
Sarı-lacivertliler, yeni transferlere ilgi gösterirken, en büyük alkışı İspanyol forvet Jese Rodriques aldı. Oyuna girdiği anda taraftarı heyecanlandıran Jese, uzatma anları oynanırken attığı golle, tribünleri fazlasıyla coşturdu. Karşılaşmanın bitiminde, sarı-lacivertli tribünlerde 2 ayda iki kupa kazanmış olmanın sevinci yaşanırken, kırmızı-siyahlı bölümde ise ligin başlamasına kısa süre kalmasına rağmen umutsuz bir tablo hakimdi.
Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca ile Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş, maçın bitiminde saha içinde bir araya gelip sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!