Kupaların Başkenti

Güncelleme Tarihi:

Kupaların Başkenti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2022 15:04

PTT’nin sultanları Balkan, Ziraat Bankkart’ın efeleri şampiyonlar kupasını kazanmıştı. Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler erkek basketbol takımı da Federasyon Kupası’nda mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol gibi takım sporlarında yeni sezon heyecanı başlarken, başkent ekipleri üçüncü kupaya uzanmanın sevincini yaşıyor. Ankara’nın ev sahipliğini yaptığı ve Basketbol Erkekler 1. Ligi’nde mücadele eden takımların katıldığı Federasyon Kupası finalinde Samsunspor’u uzatma sonunda 113-107’lik skorla mağlup eden Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler şampiyonluğa ulaştı. Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen ve 8 gün süren organizasyona; Ankaragücü Mamak Belediye, OGM Ormanspor, Balıkesir Büyükşehir Belediye, Bornava Belediye Karşıyaka, Antalya Güneşi Spor Kulübü, Çağdaş Bodrumspor, Sigortam NET, Finalspor, Semt 77 Yalovaspor, Fenerbahçe Koleji, Mersin Büyükşehir Belediye ve Depomax Haremspor takımları katıldı.

Haberin Devamı

FİNAL MÜCADELESİNDE NEFESLER TUTULDU

Turnuvanın ilk maçında Sigortam NET’i yenen Gölbaşı Belediye TED Ankara Kolejliler, ikinci müsabakasında Bornova Belediye Karşıyaka, üçüncü karşılaşmasında da Balıkesir Büyükşehir Belediye’yi mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde, Çağdaş Bodrumspor’u deviren kırmızı-lacivertliler, yarı finalde karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediye engelini de geçip, adını finale yazdırdı.
Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler ile Samsunspor arasında oynanan final maçı, nefesleri kesti. Baştan sona büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan müsabakanın ilk çeyreği 29-29 eşitlikle kapanırken, ilk yarı 52-52 berabere tamamlandı. İkinci yarının başında üstünlüğü ele alan TED Ankara Kolejliler, üçüncü çeyreği 77-72 önde geçse de final periyodunda rakibine yakalandı ve normal süre 94-94 bitti. Uzatma anlarında müthiş bir mücadele vardı. Bu bölümde daha az hata yapan ve daha sakin kalan Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler, maçtan 113-107 galip ayrıldı ve Federasyon Kupası’nı kazandı.
Final müsabakasını Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Resul Kerse ve Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri de takip etti.
Erkekler Federasyon Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’e şampiyonluk kupası ile madalyalarını Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Resul Kerse verdi.
Final oynama başarısı gösteren Samsunspor’a ikincilik şildi ve madalyalarını TBF Erkek Ligleri Direktörü Özgün Önver ve TBF Erkek Ligleri Müdürü Erkan Hacıoğlu sundu.

Haberin Devamı

Kupaların Başkenti

FİLEDE İKİ TAKIM KUPA SEVİNCİ YAŞADI

TED Ankara Kolejliler’in bu başarısından kısa süre önce filede iki başkent takımı kupa coşkusu yaşadı. Voleybol Sultanlar Ligi ekiplerinden PTT, tarihinde ilk kez katıldığı Balkan Kupası’nda, rakiplerini geride bırakıp şampiyonluğa ulaştı ve Avrupa kulvarında yoluna CEV Challenge Kupası 32 turundan devam etme hakkı kazandı. Voleybol Efeler Ligi’nin son iki sezondaki şampiyonu Ziraat Bankkart ise Şampiyonlar Kupası maçında, Türkiye Kupası galibi Arkas ile karşılaştı. Rakibini 3-0 yenen kırmızı-beyazlılar, şampiyonlar kupasını da müzesine götürüp, sezon öncesinde moral buldu. Ziraat Bankkart, ülkemizi CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

Haberin Devamı

Kupaların Başkenti

SEZONUN HEYECANI DERBİYLE BAŞLAYACAK

Turnuva boyunca yoğun emek harcayan ve sonuçta kupayı kazanma başarısı gösteren Gölbaşı Belediye TED Ankara Kolejliler takımı oyuncuları, maç bitiminde büyük sevinç yaşarken, günün hatırası olarak çemberin filelerini kesmeyi unutmadı. Yeni sezona moralle girecek olan kırmızı-lacivertliler, ilk haftadaki derbide, Ankaragücü Mamak Belediye ile karşılaşacak.

BAKMADAN GEÇME!