Kültür Yolu sanat dolu

Güncelleme Tarihi:

Kültür Yolu sanat dolu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 13:46

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’, birbirinden renkli etkinlikler ve konserlerle devam ediyor. Festival kapsamında önceki gün Zara, Kerem Görsev Trio, Patara Trio gibi isimler sahne alırken, gün içinde düzenlenen çok sayıda etkinlikte Ankaralılar keyifli anlar yaşadı.

Haberin Devamı

ROMA HAMAMI’NDA İLK KONSER

Kültür Yolu sanat dolu


Ankara’nın önemli arkeolojik değeri Roma Hamamı, restorasyon çalışmalarının ardından ilk konserine ev sahipliği yaptı. Arp, flüt ve soprano vokalin incelikli birlikteliğini sahneye taşıyan Trio Patara grubu, dünya klasik müzik repertuvarının seçme eserlerini Roma Hamamı’nın etkileyici atmosferinde müzikseverlere sundu. Leyla Bayramoğulları (flüt), Simge Büyükedes (vokal) ve Aslıhan Güngör’den (arp) oluşan grup, müzik dolu bir gece yaşattı.

CSO’DA TÜRKÜLER

Kültür Yolu sanat dolu


Türk halk müziğinin önemli isimlerinden Zara, CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne aldı. Zara’yı dinlemek isteyen müzikseverler, konser salonunu tamamen doldurdu. Zara, şarkılarıyla dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Kültür Yolu sanat dolu


EN KORESEL EN KÜRESELDİR

Haberin Devamı

Kore-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 65. yıl dönümü kapsamında Gençlik Parkı havuz önünde Kore Kukkiwon Taekwondo Takımı gösterisi, Kore-Türkiye Dostluk Korosu konseri, Samulnori Gösterisi ve Yelpaze Dansı Gösterisi düzenlendi. Kore Kültür Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikleri, çok sayıda Ankaralı izledi. Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Kee Houng Park, “Kore kültürünün dünya çapında ilgi görmesinin nedeni, içeriğinin evrenselliğidir. Bu, ‘En Koresel en küreseldir’ ilkesiyle ve Kore kültür sanatçılarının güvenlerinden dolayı mümkün hale gelmiştir” dedi.

Kültür Yolu sanat dolu


ADA’DA CAZ BULUŞMASI

Kerem Görsev Trio, ‘Italy Meets Turkey in Jazz’ başlıklı konserde İtalyan sanatçılar Flavio Boltro ve Emanuele Cisi ile aynı sahneyi paylaştı. CSO ADA Ankara Mavi Salon’da İtalya Büyükelçiliği’nin katkılarıyla gerçekleşen konserde caz müziğin sevilen eserleri seslendirildi.

Kültür Yolu sanat dolu


BAKAN ERSOY ZİYARET ETTİ

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Başkent Kültür Yolu Festivali çerçevesinde festival yolu üzerinde bulunan ‘Roma’nın Ankrya’sı Sergisi (Roma Hamamı)’, ‘Art Meydan Canlı Resim Yapımı Etkinliği’ ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde bulunan ‘Bellek Anadolu ve Ankara’nın Katmanları Sergisi’ni ziyaret etti. İHA

FESTİVALDE BUGÜN

-Dolce Caz Vokal Grubu, CSO ADA Ankara Tarihi Salon Açık Hava Sahnesi’nde saat 18.00’de sahne alacak.
-Sultan Abdülhamid Han’ın Kayıp Piyanosu konseri, saat 20.00’de Türkocağı Sahnesi’nde.
-Kafkas danslarının dünyadaki önemli temsilcilerinden Nalmes, 20.00’de Gençlik Parkı’nda gösteri sunacak.
-Afrika’nın altın sesi Salif Keita, saat 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da Ankaralılarla buluşacak.
-Shakespeare’in aynı adlı ölümsüz eserinden hareketle Çaykovski’nin bestelediği müzikler üzerine hazırlanan ‘Romeo ve Juliet’ balesi, saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde.
-Simge, saat 20.30’da Ankara Kale Hisar Kapısı’nda sahne alacak.
-Orkestra Akademik Başkent, 20.30’da CSO Ada Ankara Mavi Salon’da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!