Kültür-Sanat ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür-Sanat ajandası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2023 17:29

Bu hafta sinemalarda 2’si yerli toplamda 7 film vizyona giriyor.

Haberin Devamı

Sinemaseverler için hazırladığımız listenin öne çıkan filmleri arasında ise annesiyle sorunlu bir ilişkisi olan Beau Wassermann’ın hikâyesini anlatan ‘Korkuyorum’, Otobot’larla Decepticon’lar arasındaki savaşı bir üst basamağa taşıyan ‘Transformers: Canavarların Yükselişi’ ve bir dava sırasında genç bir romancının yaşadıklarını anlatan ‘Saint Omar’ yer alıyor.

TRANSFORMERS: CANAVARLARIN YÜKSELİŞİ / TRANSFORMERS: RISE OF THE BEASTS

Kültür-Sanat ajandası

‘Transformers: Canavarların Yükselişi’, Otobot’larla Decepticon’lar arasındaki savaşa dahil olan Predacon, Maximal ve Terrorcon’ların maceralarını anlatıyor. Noah ve arkeolog Elena, Optimus Prime ve Otobot’lar ile birlikte, Scourge adında evreni yok etmeye kararlı korkunç yeni bir düşmanla karşı karşıya kalırlar ve çatışmanın içine çekilirler. Bu çatışmaya Transformers dünyasına yeni dahil olan Predacon, Maximal ve Terrorcon’lar da katılır. Steven Caple Jr.’un yönettiği filmde Anthony Ramos, Dominique Fishback, Luna Lauren Velez rol alıyor.
* 2023, ABD, 127’, Macera, Bilim-Kurgu, Aksiyon

Haberin Devamı

KORKUYORUM / BEAU IS AFRAID

Kültür-Sanat ajandası

‘Korkuyorum’, otoriter annesi ile sorunlu bir ilişkisi olan Beau Wassermann’ın hikâyesini anlatıyor. Annesinin ölümü üzerine cenazeye katılmak zorunda kalan Wassermann, yolculuk sırasında kendisini bekleyen kötü güçlerle yüzleşmek zorundadır. Bu yolculuk, onun iç dünyasındaki gizemleri ve annesi ile olan ilişkisini çözdüğü bir keşfe dönüşür. Ari Aster’in senaryosunu yazıp yönettiği filmde Joaquin Phoenix, Nathan Lane, Amy Ryan oyuncu kadrosunda.
* 2023, ABD, 179’, Komedi, Dram, Gizem

SAINT OMER

Kültür-Sanat ajandası

Haberin Devamı

‘Saint Omer’, 15 aylık kızını kuzey Fransa’da bir kumsalda yükselen dalgalara terk ederek öldürmekle suçlanan genç bir kadının mahkemesine katılan genç bir romancı olan Rama’nın hikâyesini anlatıyor. Duruşma sırasında sanıkların sözleri ve ifadeleriyle Rama, kendini sorgulamaya başlar. Ayice Diop’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Kayije Kagame, Guslagie Malanda, Valérie Dréville başrolde.
* 2022, FRANSA, 122’, Dram

MASKE: NEZAKETLE TEBESSÜM

Kültür-Sanat ajandası

Haftanın yerli yapımlarından ‘Maske: Nezaketle Tebessüm’, başından bela eksik olmayan ve birçok meslekle ilgilenmeye çalışan Barış’ın hikâyesini anlatıyor. Birçok trajikomik olay yaşayan Barış, yaşadığı travmalardan sonra hayatına devam edebilmek için çeşitli yöntemler uygular. Berker Berki’nin yönettiği filmin başrollerinde Kaan Turgut, Nilay Deniz, Mert Turak yer alıyor.
* 2023, TÜRKİYE, 105’, Gizem

Haberin Devamı

MİA VE BEN CENTOPİA’NIN KAHRAMANI / MIA AND ME - THE MOVIE

Kültür-Sanat ajandası

Animasyon türündeki film, ailesini kurtarmak için zorlu bir mücadele veren küçük bir kızın hikâyesini anlatıyor. Ailesi gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Mia, Centopia Efsaneleri kitabına bakarken, kitaptan bir kâğıt düşer. Kâğıtta üç sihirli taşın varlığından bahsedilir. Bu taşlara sahip olan sonsuz güce kavuşacaktır. Mia, taşlardan bir tanesinin babasının kendisine armağan ettiğini fark eder. Diğer iki taşın da anne ve babasında olduğunu düşünen Mia, onların gizemli kayboluşunun nedeninin bu taşlar olabileceğini düşünür. Adam Gunn ve Matthias Temmermans’ın yönettiği filmde Margot Nuccetelli, Dave Willetts, Rick Kavanian oyuncu kadrosunda yer alıyor.
* 2022, ALMANYA, AVUSTRALYA, BELÇİKA, HİNDİSTAN, 87’, Macera, Animasyon, Aile

Haberin Devamı

İBLİS KARANLIĞIN SAHİBİ 2

Kültür-Sanat ajandası

Yerli korku filmleri, bu haftayı da boş geçmiyor. ‘İblis Karanlığın Sahibi 2’, yaşadığı maddi zorluklardan kurtulmak için bir definenin peşine düşen Cengiz ve ailesinin cinlerin musallat olduğu hayatlarını anlatıyor. Berk Aygül’ün yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Savaş Özkul, Öznur Kütük, Gizem Akgün rol alıyor.
* 2023, TÜRKİYE, 84’, Korku

80 GÜNDE DEVRİALEM / AROUND THE WORLD IN 80 DAYS

Kültür-Sanat ajandası

Haftanın bir diğer animasyon filmi olan ‘80 Günde Devrialem’, açgözlü bir kurbağa ile iddiaya girip dünyayı dolaşmaya başlayan bir maymunun hikâyesini anlatıyor. Phileas ve Passepartout, 80 gün içinde dünyayı dolaşmak ve bu süreçte 10 milyon istiridye toplamak üzere birbirlerine meydan okur. Bu sayede Passepartout, macera dolu bir yolculuğa atılır. Samuel Tourneux’un yönettiği filmde Damien Ferrette, Julien Crampon, Kaycie Chase rol alıyor.
* 2021, BELÇİKA, FRANSA, 82’, Animasyon

Haberin Devamı

NETFLIX’TE HAFTANIN YENİLERİ
* Bloodhounds, Film, 9 Haziran
* Human Resources (2. Sezon), Dizi, 9 Haziran
* Bana Hiçbir Şey Olmaz (1. Sezon), Dizi, 9 Haziran
* Merve Kült, Film, 9 Haziran
* Gezegenimiz 2, Mini Dizi, 14 Haziran

 

BAKMADAN GEÇME!