Kültür sanat ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür sanat ajandası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 14:54

Beyaz perdede bu hafta 5 yeni film vizyona giriyor. Yerli yapımların çoğunlukta olduğu haftanın öne çıkan filmi ise Özcan Alper’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği bol ödüllü filmi ‘Karanlık Gece’.

Haberin Devamı

Berkay Ateş, Sibel Kekilli, Pınar Deniz gibi isimlerin rol aldığı film, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo Ödülleri’ni kazandı. ‘Oregon’ zengin oyuncu kadrosu ile dikkat çekerken, Güney Kore yapımı ‘Kuralsızlar’ haftanın tek yabancı yapımı olarak listeye giriyor.

KARANLIK GECE

Kültür sanat ajandası

Özcan Alper’in dördüncü uzun metraj filmi olan ‘Karanlık Gece’, bir dağ kasabasında yaşanan olayları konu ediniyor. Amatör müzikle ilgilenen İshak, köyün genç kızı Sultan’a âşık olur ancak hislerini söyleyemez. Köye, Ali isminde bir memur tayin olur. İshak, Ali’ye kıskançlık duymaya başlar. Bir gün Ali ortadan kaybolur ve köyde Ali’nin av sırasında kaybolduğu söylentileri çıkar. Ali kaybolmuş mudur yoksa bu konunun İshak ve arkadaşlarıyla ilgisi var mıdır? Filmde İshak’ın toplu bir öfkenin parçası haline gelip, vicdanıyla nasıl başa çıktığı anlatılıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Berkay Ateş, Taner Birsel, Sibel Kekilli, Pınar Deniz, Cem Yiğit Üzümoğlu gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

Kültür sanat ajandası


2022, TÜRKİYE, 114’, Gerilim-Dram-Suç

OREGON

Kültür sanat ajandası

‘Oregon’ Bodrum’dan İstanbul’a yakın arkadaşlarına kaset teslim etmek için gelen Gaye ve Hakan’ın bir gün içinde başına gelenleri anlatıyor. Gaye ve Hakan’ın başına beklenmedik olaylar gelir ve ikilinin arkadaşlarına kaseti teslim etmesi pek de kolay olmaz. Kerem Ayan’ın yönettiği filmde Serkan Çayoğlu, Aslı İnandık, Nejat İşler, Burcu Biricik, Alper Saldıran, Selen Uçer, Özgür Emre Yıldırım gibi isimler rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 95’, Komedi-Dram

KURALSIZLAR / THE ROUNDUP

Kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

Güney Kore yapımı ‘Kuralsızlar’ Vietnam’a kaçan bir kaçağın ülkesine geri getirilmesi görevini üstlenen Polis Ma Seok-do’nun yaşadığı maceraları konu ediniyor. Lee Sang-yong’un yönettiği filmde Ma Dong-seok, Son Seok-Koo, Gwi-hwa Choi başrolde.

Kültür sanat ajandası


2022, Güney Kore, 106’, Gerilim-Suç-Aksiyon

ELİF VE ARKADAŞLARI KAPADOKYA

Kültür sanat ajandası

Haftanın yerli animasyon yapımı ‘Elif ve Arkadaşları Kapadokya’, Kapadokya’ya okul gezisine giden Elif ve arkadaşlarının hikâyesini konu ediyor. Elif ve arkadaşları gezi sırasında rehberlerinin anlattığı Peribacaları hikâyesi ile kendilerini Perilerin yaşadığı bir dünyada bulur. Filmin yönetmen koltuğunda İsa Doğmuş, Hasan Tahta, Ömür Elbistanlıoğlu oturuyor.
2023, TÜRKİYE, 75’, Animasyon

Haberin Devamı

BÜYÜK MACERA: HAZİNE PEŞİNDE

Kültür sanat ajandası

Minik izleyicilerin beğenisini toplayacak olan ‘Büyük Macera: Hazine Peşinde’, aynı mahallede yaşayan Demir, Eylül, Birgül, Can ve Ali’nin mahalledeki tek oyun parkı için Osman ve yancısı Ali ile girdikleri mücadeleyi anlatıyor. Mahallenin zenginlerinden olan Bekir Akbaba, gözünü babaannesiyle birlikte yaşayan Demir’in evlerine diker. Bu sırada eski bir hazine bulan Demir, Maviş, Cancan ve Muhtar ile birlikte buldukları hazinenin de yardımıyla babaannesiyle yaşadığı evi kurtarmaya çalışır. Ahmet Toklu’nun yönettiği filmde Emir Ali Doğrul, Muharrem Türkseven, Güzin Usta rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 80’, Aile

Haberin Devamı

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Fırtınalı Seçim, Dizi, 28 Nisan
İblis Keser (3. sezon), Anime, 1 Mayıs
American Graffiti (1973), Film, 1 Mayıs
Mükemmel Uyum, Film, 1 Mayıs
Rainbow High (3. sezon), Çocuk Dizisi, 1 Mayıs
When the Weather Is Fine (1. sezon), Dizi, 1 Mayıs
Aşk Köyü, Dizi, 2 Mayıs
Yahudi Usulü Evlilik (1. sezon), Dizi, 3 Mayıs
Larve Ailesi, Çocuk Dizisi, 4 Mayıs
Sanctuary (1. sezon), Dizi, 4 Mayıs

BAKMADAN GEÇME!