Kültür Sanat Ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür Sanat Ajandası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 14:30

Sinemaseverleri bu hafta dokuz farklı film bekliyor. Yerli yapımların öne çıktığı haftada farklı türden altı yerli film beyaz perdede izleyici ile buluşacak. ‘Hava Muhalefeti’, ‘Adalet’ ‘‘Ela ile Hilmi ve Ali’ yerli yapımlar olarak dikkat çekerken, ‘Süper Mario Kardeşler Filmi’ ve ‘Renfield’ haftanın diğer öne çıkan filmlerinden.

Haberin Devamı

SÜPER MARİO KARDEŞLER FİLMİ / THE SUPER MARIO BROS. MOVIE

Kültür Sanat Ajandası


Filmde Brooklynli iki musluk tamircisi olan Luigi ve Mario Kardeşlerin maceraları anlatılıyor. Yer altında ana su borusunu tamir eden Mario ve Luigi, gizemli bir borudan aktarılarak kendilerini sihirli bir dünyanın içinde bulur. Farklı yerlere savrulan kardeşler birbirlerini bulmak için zorlu bir maceraya atılır. Aaron Horvath, Michael Jelenic’in yönettiği filmi Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day seslendiriyor.
2023, ABD, 92’, Macera, Animasyon

HAVA MUHALEFETİ

Kültür Sanat Ajandası


‘Hava Muhalefeti’, milletvekili adayı olan Cemil Yıldırım ve sevgilisi Gözde’nin güzel bir hafta sonu kaçamağı için bindikleri uçakta kendilerini beklenmedik olayların içinde bulmasını anlatıyor. Yönetmen koltuğunda Murat Kepez’in oturduğu filmde Doğa Rutkay, Ali Sunal, Ege Kökenli, Burak Hakkı gibi isimler rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 105’, Komedi

Haberin Devamı

MANNU ÇANAKKALE’DE

Kültür Sanat Ajandası


Yerli animasyon filmi ‘Mannu Çanakkale’de’, sevimli koala Mannu’nun, Anzak törenlerine katılmak için Avustralya’dan Gelibolu’ya uzanan macera dolu yolculuğu anlatılıyor. Mehmet Barış Günger’in senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Mehmet Barış Günger rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 81’, Animasyon

RENFIELD

Kültür Sanat Ajandası


Film, Bram Stoker’ın klasikleşen eserinde Dracula’nın yardımcısı olarak bilinen Renfield’ın hayatına odaklanıyor. Yıllar boyunca Dracula’nın esaretinde yaşayan yardımcısı Renfield, karanlıklar prensinin gölgesinin dışında bir hayat olup olmadığını görmek için eğlenceli ve bir o kadar da korku dolu bir maceraya atılır. Chris Mckay’in yönettiği filmde Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina gibi isimler oyuncu kadrosunda.
2023, ABD, 93’, Komedi, Korku

Haberin Devamı

HADİ HAYIRLISI: ISTAKOZ’UN HARİTASI

Kültür Sanat Ajandası


Haftanın yerli komedi filmlerinden ‘Hadi Hayırlısı: Istakoz’un Haritası’, bir mafya liderine ait define haritasının eline geçmesiyle kendisini büyük bir maceranın içinde bulan bir hocanın hikayesini konu ediyor. Şiar Zaim’in yönettiği filmin oyuncu kadrosu Cengiz Küçükayvaz, Hakan Bilgin, Davut Bekri, Bülent Çolak, Turgay Tanülkü gibi isimlerden oluşuyor.
2023, TÜRKİYE, 107’, Komedi

ASTROSCOPE: BİR KONSER FİLMİ

Kültür Sanat Ajandası


Güney Kore yapımı film, ünlü Koreli müzik grubu Astro’nun konser hazırlık sürecini röportajlar, sahne arkası görüntüler ve konser performansları eşliğinde sunuyor.
2022, Güney Kore, 120’, Konser Filmi

Haberin Devamı

ELA İLE HİLMİ VE ALİ

Kültür Sanat Ajandası


‘Ela ile hilmi ve Ali’, bir öğretmen ve iki öğrencisinin yalnızlık üçgeninde geçen hikâyesini anlatıyor. Başarılı öğretmen Hilmi, depremzede Ela’yı üniversite sınavlarına hazırlarken, diğer yandan da iki yıldır sınıfta kalan apartman görevlisinin oğlu Ali’ye matematik çalıştırır. Ziya Demirel’in yazdığı ve yönettiği filmde Ece Yüksel, Serkan Keskin, Denizhan Akbaba başrolde.

Kültür Sanat Ajandası


2022, TÜRKİYE, 102’, Dram

ADALET

Kültür Sanat Ajandası


Yaşadığı kayıplardan sonra adaleti kendi elleriyle sağlamaya karar veren bir adamın hikâyesini konu edinen ‘Adalet’, maceraseverleri beyaz perdeye davet ediyor. Özgür Bakar’ın yönettiği filmde Çağan Atakan Arslan, Ufuk Özkan, Eslem Akar rol alıyor.
2023, AKSİYON, 95’, Dram

Haberin Devamı

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Görüngü, Film, 14 Nisan
Yedi Kral Ölmeli, Film, 14 Nisan
Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always, Film, 19 Nisan
Ex-Addicts Club (1. sezon), Dizi, 20 Nisan

BAKMADAN GEÇME!