Kültür Sanat Ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür Sanat Ajandası
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2023 12:23

Beyaz perdede bu hafta 7 film vizyona giriyor. Yerli yapımların pas geçtiği haftanın öne çıkan filmleri arasında ‘Creed III: Efsane Devam Ediyor’ ve dünya prömiyeri 2022 Sundance Film Festivali’nde yapılan, ABD Ulusal Eleştiri Kurulu tarafından yılın en iyi 10 filmi arasında gösterilen ‘Yaşamak’ bulunuyor.

Haberin Devamı

SÄ°NEMA

CREED III: EFSANE DEVAM EDÄ°YOR

Efsane Rocky serisinin devamı niteliğinde olan Creed serisinin üçüncü filmi ‘Creed III: Efsane Devam Ediyor’, bugün beyaz perdede ekrana geliyor. Film Ivan Drago’nun oğlu Viktor’u yenerek boksun zirvesindeki yerini sağlamlaştıran Adonis Creed ile hapisten çıkan ve kendini kanıtlamak için Creed’e meydan okuyan çocukluk arkadaşı Damian arasındaki düelloya odaklanıyor. Michael B. Jordan’ın yönettiği ve başrol oynadığı filmde Tessa Thompson ve Jonathan Majors da rol alıyor.

2023, ABD, 117’, MACERA-DRAM-SPOR

Kültür Sanat Ajandası

Kültür Sanat Ajandası

HAYATA RÖVEŞATA ÇEKEN ADAM / A MAN CALLED OTTO

FREDRİK Backman’ın aynı adlı romanından uyarlanan ‘Hayata Röveşata Çeken Adam’, eşini kaybetmiş, emekli ve huysuz bir adamın hayatını anlatıyor. Günlerini eşinin mezarını ziyaret ederek ve komşularını eleştirerek geçiren Otto Anderson’un hayatı yan dairesine taşınan yeni komşularıyla birlikte bambaşka bir hale dönüşür. Otto ve yeni komşusu Marison arasında beklenmedik bir dostluk başlar. Marc Foster’ın yönettiği filmde Tom Hanks, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo gibi isimler oyuncu kadrosunda bulunuyor.

Haberin Devamı

2022, ABD, 127’, DRAM-KOMEDİ

Kültür Sanat Ajandası

YAÅžAMAK / LIVING

Dünya prömiyeri, 2022 Sundance Film Festivali’nde, uluslararası prömiyeri ise Venedik Film Festivali’nde yapılan ‘Yaşamak’, belediyede çalışan yaşlıca bir bürokratın hastalığı yüzünden hayatının kısa zaman sonra sona ereceğini öğrenişi ve ardından yaşama sevincini yeniden kazanmasını anlatıyor. Film, Medyada Hollywood Müziği Ödülleri’nde En İyi Bağımsız Film Müziği, Britanya Bağımsız Sinema Ödülleri’nde de En İyi Yapım tasarımı ödüllerini kazandı, ABD Ulusal Eleştiri Kurulu filmi yılın en iyi 10 bağımsız filmi arasında listeledi. Oliver Hermanus’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde Bill Nighy yer alırken, ona Aimee Lou Wood, Alex Sharp gibi isimler eşlik ediyor.

Haberin Devamı

2022, BİRLEŞİK KRALLIK-İSVEÇ-JAPONYA, 102’, DRAM

Kültür Sanat Ajandası

PATHAAN

Bollywood severlerin ilgisini çekecek olan ‘Pathaan’, Hindistan gizli servisi RAW’ın bir ajanı olan Pathaan’ın, Hindistan’ı sallayacak bir saldırı hazırlığında olan terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Siddharth Anand’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde, Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, John Abraham rol alıyor.

2023, HİNDİSTAN, 146’, POLİSİYE-DRAM-AKSİYON

KAPTAN PORSUK KAYIP HAZİNENİN PEŞİNDE / KNUTSEN & LUDVIGSEN 2 - DET STORE DYRET

Haftanın animasyon yapımları arasında yer alan ‘Kaptan Porsuk Kayıp Hazinenin Peşinde’, tünelde yaşayan iki arkadaş olan Knutsen ve Ludvigsen’in tünellerini kaybetmemek için Kaptan Porsuk’la birlikte girdiği macerayı anlatıyor. Øystein Dolmen’in senaryosunu yazdığı filmi, Rune Spaans ve Gunhild Enger yönetiyor.

Haberin Devamı

2020, NORVEÇ, 78’, KOMEDİ-ANİMASYON

Kültür Sanat Ajandası

Kültür Sanat Ajandası

TOM MEDINA

Fransa’nın güneyindeki Camarque bölgesine iyi kalpli Ulysse’nin bakımına yollanan Tom Medina’nın değişen hayatına odaklanan film, Cannes Film Festivali Resmi Seçki bölümünde gösterildi. Ulysse’nin rehberliğinde hırsızlığı bırakan ve değişmeyi isteyen Tom, karşılaştığı düşmanlığa isyan eder. Tom, kaderiyle savaşmaya devam ederken Suzanne ile yolları kesişir.Tony Gatlif’in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda David Murgia, Slimane Dazi, Karoline Rose Sun gibi isimler bulunuyor.

2021, FRANSA-İSVİÇRE, 100’, DRAM

Haberin Devamı

Kültür Sanat Ajandası

FINDIKKIRAN VE SÄ°HÄ°RLÄ° FLÃœT / SHCHELKUNCHIK I VOLSHEBNAYA FLEYTA

Haftanın bir diğer animasyon yapımı olan ‘Fındıkkıran ve Sihirli Flüt’, Rusya imzası taşıyor. Film, kendisine yapılan büyü sonrası oyuncak asker ile dileği gerçek olan Marie’nin hikâyesini anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Viktor Glukhushin oturuyor.

2022, RUSYA, 90’, ANİMASYON-AİLE-FANTASTİK

ÇOK UZAK / FARAWAY (8 MART-NETFLIX)

Film, mutsuz bir kadın olan Zeynep’in hikâyesine odaklanıyor. Yaşadığı hayattan uzaklaşmak için kendisine miras kalan ve Hırvatistan’ın bir adasında yer alan eve giden Zeynep, burada yeni bir aşka yelken açıyor ve kendini keşfediyor. Vanessa Jopp imzalı filmde Naomi Krauss, Goran Bogdan ve Bahar Balcı başrolde.

Haberin Devamı

2023, ALMANYA, 109’, ROMANTİK KOMEDİ

Â

Kültür Sanat Ajandası

DÄ°ZÄ°

NEXT IN FASHION (3 MART-NETFLIX)

Netflıx Reality Showları arasında yer alan Next in Fashion’ın ikinci sezonu bugün yayınlanıyor. Yapım, moda dünyasının geleceğine dair izleyiciye fikir veriyor. Gelecek vadeden tasarımcıların yer aldığı yarışmada, farklı tarzlarda tasarımlar yarışıyor.

Kültür Sanat Ajandası

BELGESEL

MH370: THE PLANE THAT DISAPPEARED (8 MART-NETFLIX)

MH370: The Plane That Disappeared, Pekin’e giderken 239 yolcusuyla birlikte ortadan kaybolan Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının hikâyesini anlatıyor. Bu kayboluşun dokuzuncu yıl dönümünde yayınlanacak yapım, yaşanan olayların yanı sıra yolcuların yakınları ve yetkililerin açıklamalarına da yer veriyor.

Kültür Sanat Ajandası

MÃœZÄ°K

‘Bu Kafayla’, Ferhat Göçer, Tekli

BAKMADAN GEÇME!