Kültür sanat ajandası

Güncelleme Tarihi:

Kültür sanat ajandası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2023 14:06

Bu hafta beyazperdeye animasyon severlerin ilgisini çekecek üç yeni yapım geliyor... ‘Muhteşem Kedi Maurice’ ve ‘Süper Yetenek 3: Büyük Yarış’, haftanın animasyon filmleri arasında. 2014 yılında DEAŞ’ın Musul’u işgalinin ardından, Türkiye Başkonsolosluğu’nda esir alınan 49 personeli kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişen MİT mensuplarının hikâyesini konu edinen ‘49’ ise haftanın öne çıkan yerli yapımı. Sinemanın sessiz döneminden çıkışını anlatan ‘Babil’, 3 saat 9 dakikalık iddialı bir süreyle sinemeseverleri bekliyor. Filmin başrolünde Brad Pitt oynuyor.

Haberin Devamı

SİNEMA

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

MUHTEŞEM KEDİ MAURICE / THE AMAZING MAURICE

SOKAK hayatına alışık olan Maurice, para kazanmak için flüt çalabilen bir grup eğitimli fare ile birlikte Kötü Şans Kasabası’na gider. Kasabanın mahzenlerinde kendilerini çok karanlık bir şeyin beklediğini fark eden Maurice ve arkadaşlarının hikâyesini anlatan ‘Muhteşem Kedi Maurice’in yönetmen koltuğunda Florian Westermann, Toby Genkel oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Hugh Laurie, Emilia Clarke, Himesh Patel yer alıyor.
2022, ALMANYA, BİRLEŞİK KRALLIK, 93’, Fantastik, Macera, Aile

Kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

SÜPER YETENEK 3: BÜYÜK YARIŞ

‘Süper Yetenek 3: Büyük Yarış’, uzun bir süre dünyayı gezdikten sonra köyüne geri dönen Bodi’nin, yeni nesil rock yıldızlarına ilham vermek için müzikal bir yarışmaya katılmasını ve bir anda ünlü bir televizyon kişiliğine dönüşmesini anlatıyor. Anthony Bell’in yönettiği filmde Graham Hamilton, Ashleigh Ball, Andrew Francis rol alıyor.
2022, ABD, ÇİN, 90’, Macera, Komedi, Müzik

Kültür sanat ajandası

BENİM TATLI DİŞ PERİM / MY FAIRY TROUBLEMAKER

‘Benim Tatlı Diş Perim’, şehir hayatından mutsuz olan küçük Maxie’nin hikâyesini konu ediniyor. Annesi ile şehre taşınan Maxie, tanıştığı Violetta isimli perinin kendi dünyasına dönmesi için yardım eder ve ikili büyük bir maceraya yelken açar. Jella Haase, Lisa-Marie Koroll, Alex Avenell’in oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Caroline Origer
oturuyor.
2022, ALMANYA, LÜKSEMBURG, 89’, Macera-Komedi-Animasyon

Kültür sanat ajandası

49

Haberin Devamı

49, DEAŞ’ın 2014 yılında Musul’u işgal etmesinin ardından Türkiye Başkonsolosluğu’nda esir alınan 49 personelin MİT mensupları tarafından kurtarılmasını anlatıyor. Yönetmen koltuğunda Hakan İnan’ın oturduğu filmde, İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir ve Kerem Alışık başrolde.
2023, TÜRKİYE, 120’, Dram-Aksiyon

Kültür sanat ajandası

KUTSAL DAMACANA 4

‘Kutsal Damacana’ serisinin dördüncü filmi olan ‘Kutsal Damacana 4’, yanlışlıkla papaz olan Fikret’in hikâyesini anlatıyor. Beklenmedik bir şekilde Vatikan’a kadar giden Fikret, yurda dönmeye karar verir. Kamil Çetin’in yönettiği filmde Müjde Uzman, Şafak Sezer, Onur Büyüktopçu, Ruhi Sarı, Nilgün Belgün gibi kalabalık bir oyuncu kadrosu bulunuyor.
2023, TÜRKİYE, 96’, Komedi

Haberin Devamı

Kültür sanat ajandası

BABİL/BABYLON

Sinemanın sessiz dönemden çıkış sürecinde oyuncuların yükseliş ve çöküş hikâyelerini anlatan ‘Babil’, haftanın en iddialı yapımı olarak göze çarpıyor. 1920’lerin sonunda Hollywood’da sessiz sinemanın sona ermesiyle büyük bir değişim yaşanır. Artık konuşmak zorunda olan oyuncuların bazıları yükselirken, bazıları ise çöküş sürecine girer. Damien Chazelle’nin yazıp yönettiği filmde Brad Pitt’e Margot Robbie ve Diego Calva gibi isimler eşlik ediyor.
2022, ABD, 189’, Tarihi-Dram

Kültür sanat ajandası

MOTELDE KATLİAM

Haftanın yerli korkusu ‘Motelde Katliam’, Çorum’da bir motelde yaşanan cinayetleri konu ediniyor. Motelciler, geceleri insanları kesip kasaplara satmaktadır. Kızları Çorum Hitit Üniversitesi’ni kazanan ve onları yerleştirmek için bu motele gelen iki aile, bu katliamdan kurtulma çabası gösterir. Murat Kuşçu’nun yönettiği filmde, Feyza Aydın Kılıç, Aleyna Kılıç, Bülent Mert rol alıyor.
2023, TÜRKİYE, 100’, Korku

Haberin Devamı

Kültür sanat ajandası

KORSAJ/CORSAGE

Güzelliği ile tanınan Bavyera Düşesi Elisabeth, 40’ıncı yaş günü dönüm noktası olarak görür ve zincirlerini kırmaya niyetlenir. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth’in bel ölçüsü yıllarca 45 cm olarak kalmıştır ancak 40 yaşına gelmesiyle artık resmi olarak yaşlı kabul edilmektedir. ‘Korsaj’, Elisabeth’in halk karşısında imajını korumak istemesini konu ediniyor. Marie Kreutzer’in yönettiği filmde Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz rol alıyor.
2022, ALMANYA, AVUSTURYA, FRANSA, LÜKSEMBURG, 113’, Dram-Tarihi-Biyografi

Kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

YOU PEOPLE (NETFLIX-27 OCAK)

Eddıe Murphy, Jonah Hill, Julia Louis Dreyfus’u buluşturan komedi filmi ‘You People’, 27 Ocak’tan itibaren Netflix’te izlenebilecek. Film, kültürel çatışmalar, toplumsal beklentiler ve kuşak farklılıkları ile uğraşan bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Kenya Barris’in yönettiği filmde, Eddie Murphy, Jonah Hill, Julia Louis Dreyfus rol alıyor.

Kültür sanat ajandası


2023, ABD, 117’, Komedi

JUNG-E (NETFLIX-20 OCAK)

‘Jung-e’, iklim değişikliği nedeniyle yaşanmaz hale gelen dünyada, barınaklarda yaşayan insanlar arasında çıkan iç savaşı ve bu savaşın sonlanmasını sağlayacak robot bir paralı asker yaratmak için seçkin bir askerin beyninin klonlanmasını anlatıyor. Sang-Ho Yeon’un yazdığı ve yönettiği filmde, Hyun-joo Kim, Young-Soo Kang, Kyung-soo Ryu rol alıyor.
2023, GÜNEY KORE, 98’, Bilimkurgu, Macera, Dram

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

DİZİ

ŞAHMARAN (NETFLIX-20 OCAK)

Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’i buluşturan ‘Şahmaran’, şahmaran kehanetinden ve onu bekleyen aşktan habersiz olan ‘Şahsu’nun hikâyesini anlatıyor. Öğretim görevlisi olan Şahsu, mesleği gereği Adana’ya gider ve yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşmeye karar verir. Şahşu bu yolculukta kendisini, Şahmaran’ın soyundan gelen ve Mar adı verilen sıradışı ve gizemli bir topluluğun içinde bulur.

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

Kültür sanat ajandası

MÜZİK

*‘Viran’, Cem Adrian & Derya Bedavacı, Tekli
*‘Ellerin Hani’, Melike Şahin & Kutiman, Tekli
*‘İbare’, Doğuş, Tekli
*‘Sevdiklerim 2’, Erol Evgin, Albüm
*‘Alpay’a Saygı’, Albüm
*‘Can’, Murat Dalkılıç & Feride Hilal Akın, Tekli

BAKMADAN GEÇME!