Kuğulu Park’ın yeni gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Kuğulu Park’ın yeni gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2022 15:13

Kuğulu Park’taki fıskiyelerin altlarında biriken buz kalıpları gittikçe yükselirken, mağaralardaki dikitleri andıran görüntüsüyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın simgelerinden Kuğulu Park’taki süs havuzu, kentte etkili olan soğuk ve kar yağışlı havanın ardından bir süredir buz tutmuş durumda. Kar yağışının etkisiyle beyaz bir örtüyle de kaplanan parktaki kaz, kuğu ve ördeklerin buz üzerinde gezdiği anlar kartpostallık görüntüleriyle bu günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Parkta en çok dikkat çeken ise süs havuzundaki fıskiyelerin altlarında biriken buz kalıplarının mağaradaki dikitleri andıran görüntüsü olmaya başladı. Yerli ve yabancı misafirler parka adını veren kuğulardan ziyade boyları yaklaşık beş metreyi bulan dikitlerle fotoğraf çekmeyi tercih ediyor.

Kuğulu Park’ın yeni gözdesi


SIRA DIŞI BİR GÖRÜNTÜ OLUŞMUŞ

Ankara’ya gelen ve dün ilk kez Kuğulu Park’ı ziyaret ettiklerini belirten İranlı iki turist dikitlerin parkın teması olduğunu zannettiklerini belirterek, “Bizim ilgimizi kuğulardan çok fıskiyelerin altında biriken buz kalıpları çekti. Gerçekten çok sıra dışı bir görüntü oluşmuş” ifadelerini kullandı.

Kuğulu Park’ın yeni gözdesi


ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Parka torunlarını getiren bir vatandaş, “Önceden kuğular, kazlar ve ördekler çocukların ilgisini çekiyordu. Onlara alıştılar. Şimdilerde bu devasa buz kütlelerini görmek istiyorlar” derken, çocuğuyla dikitlerinin önünde fotoğraf çeken bir anne, “Parka bu görüntü çok yakıştı. Çocukların da dikkatini çekiyor” diye konuştu.

Kuğulu Park’ın yeni gözdesi


SOSYAL MEDYADAN GÖRDÜK GELDİK

Şehir dışından Ankara’yı gezmeye geldiklerini belirten üç öğretmen, sosyal medyadaki paylaşımların ardından dikitleri ve parktaki hayvanları görmek için Kuğulu Park’ı da ziyaret ettiklerini aktardı.

Kuğulu Park’ın yeni gözdesi


DİKİT NEDİR?

Dikit, mağaralarda görülen çökellere verilen isimdir. Mağaraya giriş şekilleri dolayısıyla fiziksel olarak farklı şekillere bürünen dikitler, damlama ve sızma ile oluşan damlataşlarıdır.

BAKMADAN GEÇME!