Küçük Somali’ye büyük yardım

Güncelleme Tarihi:

Küçük Somali’ye büyük yardım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 01:22

Ankara Hürriyet’in kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Altındağ’da yaşamayan başlayan Somalililerin dramını duyurmasının ardından, bir grup gönüllü harekete geçti.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in “Somali’dağ” manşetiyle gündeme getirdiği, açlık ve hastalıklar yüzünden kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yapan Somalililerin dramına Başkentliler sahip çıktı. Yardımseverlerin bağışlarıyla ellerine geçen 30 adet sobayı evlere teslim eden gönüllüler, “Ailelerin evlerinde yatacak yer yemek sıkıntısı da var. Ancak kış aylarına girmemizle birlikte ısınma ihtiyacı artacaktı. Bu yüzden önceliğimizi sobaya verdik. Aynı dili konuşmuyoruz ama mutlulukları yüzlerinden okunuyor” dedi.

YARDIMLARLA YAŞIYORUZ

Önder, Ulubey, Hacılar ve Doğantepe Mahalleleri’nde yaşayan ve sayıları 5 bini geçen Somalililer, yıkım kararı çıkan atıl durumdaki gecekondularda barınıp, Siteler’deki mobilya ve çanta atölyelerinde çalışarak, hayatlarını sürdürüyor. Kış aylarına girilmesiyle birlikte bölgede yaşayan Somalilerin en büyük problemlerinin ısınma olacağını dile getiren Rahma Şeyh Hasan, “Gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SOBA VAR ODUN YOK

Bölgede bulunan demir atölyelerinde çalışarak para kazanan ailelerin olduğunu söyleyen Hasan şunları söyledi: “Siteler bölgesinde çok fazla demir atölyesi var. Çalışarak haftalık 100 lira kazanan arkadaşlarımız var ama sayıları çok az. Genel olarak yardımseverlerin getirdiği giyecekler ve yiyecek yardımlarıyla ayakta duruyoruz. Şimdi bize soba getirdiler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Ancak şimdi içinde yakacak oduna ihtiyacımız var.”

ANNE OLARAK ÇOK ETKİLENDİM

Ankara’da yaşayan ve bir arkadaşı sayesinde Somalili vatandaşların farkına vardığını söyleyen yardımsever Birgün Kaya Uğurlu şöyle konuştu: “Bir ay kadar önce buradaki insanların farkına vardım. Evlerine girdiğim zaman inanılmaz etkilendiğim şeyler gördüm. Hasta insanlar, yemek yiyemeyen çocuklar bir anne olarak beni çok etkiledi. Elimden geldiği kadar yardım etmeye çalıştım ama yeterli olmadığını fark ettim. Çevremde bulunan insanları da harekete geçirerek en azından soba sorunlarını hallettik. Şimdi kendi aramızda, ‘İki battaniye bir soba’ kampanyası başlattık. Umarım yeterince toplayabiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!