Kritik süreçte özverili takip

Güncelleme Tarihi:

Kritik süreçte özverili takip
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2020 09:46

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan COVID-19 yoğun bakım ünitesinde virüse bağlı solunum sıkıntısı çeken hastalar tedavi ediliyor.

Haberin Devamı

Süreçte solunum desteği yanında ilaç tedavilerinin de uygulandığı hastalar, hekimler tarafından plazma tedavisi açısından da değerlendiriliyor. Hastaların bulunduğu ünitede negatif basınç sayesinde içerideki hava sürekli temizlenerek bu havanın diğer alanlardaki havayla karışması engelleniyor. Sağlık personeli ise yoğun bakımlara kişisel koruyucu ekipmanlarla girerek güvenliği artırıyor. Durumu daha kritik olan, yaşamsal fonksiyonları tehlikede olan hastaları yoğun bakıma kabul ettiklerini vurgulayan SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Covid-19 Yoğun Bakım Kliniği Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Gürhan Taşkın, şunları söyledi:

45 HASTAYI KABUL ETTİK

“Hastalarımızın çoğu yaşamla ölüm arasında kritik süreçte bulunan hastalar ve hepsinin yakinen takip edilmesi gerekiyor. Açıldığımız ilk günden itibaren 45 hastayı bu yoğun bakımımıza kabul ettik. Bu hastalarımızın da yaklaşık 25’ini servisimize naklettik. Hâlâ içeride tedavisine devam ettiğimiz bir grup hastamız var. Bu süreçte maalesef kaybettiğimiz hastalar da oldu. Elimizden gelenin en iyisini yaparak onları hayatta tutmaya çalışmaya devam ediyoruz.” 

Haberin Devamı

Kritik süreçte özverili takip

Taşkın, “Koruyucu ekipmanları giyerek ve birbirimizi kontrol ederek hasta alanına giriyoruz. İşlemleri tamamladıktan sonra koruyucu ekipmanları birbirimizi kontrol ederek üstümüzden çıkarıyoruz. Bu ekipmanları düzgün giyip çıkarmada da oldukça çalıştık. Personelimiz bu konudaki eğitimlerini tamamladı” dedi.

Kritik süreçte özverili takip

Yoğun bakımda gece gündüz çalışarak hastalarla yakından ilgilenen sağlık personeli, vatandaşlara “Evde kal” mesajı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!