Kritik süreçte heyecan dorukta

Güncelleme Tarihi:

Kritik süreçte heyecan dorukta
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2021 23:26

Başkenti farklı kulvarlarda temsil eden kulüplerin bazıları sezonu tamamlarken, bazıları bulundukları lige tutunma, bazıları da yarıştıkları alanlarda kupa hedeflerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki farklı branşların liglerinde, dünyayı etkileyen salgın nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşansa da artık en kritik dönemlere girildi. Başkenti; futbol, basketbol, voleybol ve hentbol gibi spor dallarının farkı kulvarlarında temsil eden kulüplerin bazıları sezonu tamamladı. Bazıları bulundukları lige tutunma, bazıları da yarıştıkları alanlarda kupa kazanma hedefini sürdürüyor. Final haftalarının yaşandığı liglerde, Ankara’nın 8 takımı, can derdine düşmüş durumda.
Başkent, futbolun bir numaralı vitrini Süper Lig’de iki takımla temsil ediliyor. Ankaragücü, geride kalan 31 haftada topladığı 29 puanla 18. sırada ve küme düşme hattının en üst basamağında mücadele veriyor. Bir maçı eksik sarı-lacivertliler, milli aranın ardından, kendi sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak.
Aynı ligde yer alan Gençlerbirliği’nin de bir maçı eksik. Kırmızı-siyahlılar, 27 puanla 20. sırada bulunuyor. Şimşekler, aranın ardından deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde kalma puan bandı 41-42 olarak hesaplanırken, iki takımın gelecek sezon mücadelesini Süper Lig’de sürdürebilmesi için, kalan 11 haftada en az 14-15 puan toplaması gerekiyor.

KEÇİÖRENGÜCÜ PLAY-OFF KOVALIYOR

TFF 1. Futbol Ligi’nde de Ankara iki takımla temsil ediliyor. Ankara Keçiörengücü, geride kalan 27 haftada elde ettiği 46 puanla 7. basamakta. Eflatun beyazlılar, ikinci sıradaki Samsunspor’un 5 puan gerisinde ancak play-off grubundaki takımların hemen ensesinde. Keçiörengücü, 6. sırada bulunan ve play-off sınırının son takımı konumundaki İstanbulspor’dan sadece bir puan geride. Başkent temsilcisi, ligin 28. haftasında, deplasmanda bir başka zirve adayı ekiplerden Adana Demirspor ile deplasmanda karşılaşacak.
Sezon boyunca teknik direktör değişimi yaşayan ancak ateş hattından çıkamayan Ankaraspor, 16 puanla 17. sırada ve düşmekten kurtulması için bir mucize gerekiyor. Mavi-beyazlılar, milli aranın ardından kendisi gibi düşme potasında bulunan Akhisarspor ile kendi sahasında karşılaşacak.

HACETTEPE VE MAMAK ZOR DURUMDA

2.Lig Beyaz Grup takımlarından Hacettepe, sıkıntılı bölgede yer alan bir diğer Başkent ekibi. Mor-beyazlılar, 20 puanla 17. basamakta. Hacettepe’nin, 1 Nisan’da kendi sahasında Zonguldak Kömürspor ile oynayacağı mücadele, bu anlamda büyük önem taşıyor. Aynı gruptaki Ankara Demirspor ise play-off yarışında. Mavi-lacivertliler, 49 puanla 6. sırada yer alıyor. Ankara Demirspor, 1 Nisan’da evinde Niğde Anadolu ile karşılaşacak.
Kırmızı Grupta ise Etimesgut Belediye, üst üste kazandığı 9 maçın ardından 52 puanla, 6. sıraya kadar yükseldi. Play-off hesapları yapan siyah-beyazlılar, ilk maçında Karatay Termal 1922 Konyaspor ile karşılaşacak.
Bu grubun diğer takımı Mamak FK ise 24 puanla 18. sırada ve kümeye tutunma uğraşı veriyor. Mamak FK, hafta içindeki müsabakada, Karacabey ile karşılaşacak.

YARIŞIN İÇİNDE KALMA HEDEFİ

Misli.com 3. Futbol Ligi’ndeki ekiplerden Altındağspor, 3. grupta play-off yarışının içinde kalmayı hedefliyor. 31 puanla 9. basamakta yer alan mavi-beyazlılar, 29. hafta maçında Arhavispor ile mücadele ediyor. 1. grup takımlarından Çankaya FK ise 22 puanla 14. sırada. Bu grupta 16 takım olduğundan, Çankaya FK da düşme potasının içinde. Başkent ekibi, oynayacağı ilk maçta Arnavutköy Belediye kozlarını paylaşacak.

TÜRK TELEKOM BEŞİNCİ BASAMAKTA

Basketbol Erkekler Süper Ligi’nde Türk Telekom, ligin son 4 haftasına 5. sırada giriyor. FIBA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele eden mavi-beyazlılar, şu ana kadar 41 puan topladı. Başkentin diğer temsilcisi OGM Ormanspor ise başarısız geçirdiği sezonda elde ettiği 32 puanla 15. durumda. Yeşil-beyazlıların lige kalabilmesi için kendisinin kazanması yetmiyor. Rakiplerinin de kaybetmesi gerekecek.
Voleybolda kadınlar liginde normal sezon tamamlanırken, Başkent takımları play-off final grubuna kalmayı başaramadı. Erkeklerde ise ligi zirvede bitiren Ziraat Bankkart, play-off final grubunda şampiyonluk için maçlarını oynayacak. Kırmızı-beyazlılar, CEV Challenge Kupası’nı ise finalde dramatik bir şekilde kaybetti.

HENTBOLDA ZİRVE SPOR TOTO’NUN

Erkekler Hentbol Süper Ligi’nde 18 maç geride kalırken, Spor Toto 32 puanla zirvede. Kırmızı-beyazlılar, Türkiye Kupası’nda da yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Ümitköy Başkent Akademi ise 17 puanla sondan üçüncü basamakta. Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde ise Yenimahalle Belediye 19 maçta topladığı 28 puanla üçüncü sırada.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!