Kredi verdiğimiz süreci yaşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kredi verdiğimiz süreci yaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 00:32

“Vazgeçilmeyecek kimse yok” diyen Koca, “Hocayı iyi tanıyorum. Gitmesi gerektiğine inandığında, affını ister. 2 maçtaki sonuçlar iyi olmadı. Sorunları çözme adına, gerekli krediyi futbolculara, hocaya vermek zorundayız. Şu an o süreçteyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, takımın geride kalan 14 maçta, 27 puan topladığını belirtip, “Çok da fena değil ancak benim hesabım 14 maçta 37 puandı. Takım kaptanı Erdem Özgenç ve diğer futbolcular ile görüştüğümde, benden daha fazla üzgün olduklarını gördüm. Futbolculara şunu söylüyoruz. Bu takımı teknik direktör, kulübü bizler yönetiriz” diye konuştu.
Koca, Radyo Ostim’de, gazeteciler Metiner Erdem ve Atila Kiper’in konuğu olup, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Üst üste 2 maç kaybettiklerini hatırlatan Koca, “Takım içerisinde bir huzursuzluk mu var diye oyuncularla görüştüm. Açıkça bana söyleyin dedim. Bizi de eleştirebilirsiniz dedim. Kendi aranızda mı sorun var, teknik heyetle mi, bizimle mi ilgili sorun var diye sordum. Somut olarak tek bir şey söyleyemediler. Bazen takımlar iyi giderken böyle tökezliyorlar” diye konuştu.

ÖDEMELERDE SON YILLARIN EN İYİ DÖNEMİ

Kulüpte ödemelerle ilgili sorun yaşanmadığını dile getiren Koca, şunları söyledi:
“Mali anlamda son yılların en iyi dönemini yaşıyoruz. Kasım hariç bütün ödemeleri yaptık. Sadece futbolcuların değil, teknik heyet ve çalışanlar dahil hiç kimsenin alacağı yok. Transfer yasağına konu olan kaç dosyalar var. Nduka’nın 400 bin Euro’luk alacağına karşılık daire takasıyla ilgili bir sorunu var. Onun dışında toplamı 1 milyon 450 bin Euro tutarında 7 dosyamız mevcut. Hukuki süreçleri devam ediyor. Bizim transfer yasağı ile ilgili hiçbir sorunumuz olmayacak. Daire bağışı sözüm vardı, tamamını bağışladım.”

GERİDE KALAN SEZON DA KENDİSİ AYRILDI

“Teknik Direktör hata yapmaz demiyorum, tabi ki hoca da hata yapıyor, yanlış tercihlerde bulunuyor. Mustafa Dalcı’yı görevden almayı düşünmüyorum. Ama vazgeçilmeyecek kimse yok. Hocayı iyi tanıyorum gitmesi gerektiğine kanaat getirdiği zaman kendisi gelir affını ister. Geçen sezon da bu şekilde kendisi ayrıldı. 2 maç istemediğimiz sonuçlar alındı. Bu sorunları çözme adına gerekli krediyi futbolculara hocaya vermek zorundayız. Şu an da o süreçteyiz. Hikmet Karaman döneminde büyük sıkıntı yaşadık. Benim için Hikmet Karaman dönemi kapanmıştır. Allah büyük konuşturmasın, ben olduğum müddetçe bu kulübün kapısından giremez.”

EN ÇOK KOŞAN İKİNCİ YA DA ÜÇÜNCÜ TAKIMIZ

“Transferde ağırlıklı olarak tecrübeli oyuncular alındı. Verilere göre en çok koşan, saha içinde en çok mücadele eden ikinci ya da üçüncü takım Ankaragücü. Bu istatistikler ortada. Transferi ekiple yaptık. Emre Yıldız var bu ekipte. Emre’nin bilmediği, 3 farklı isim var. 3’ü de yurt dışında. Ben bu yabancı oyuncu izleme ekibine kulüpten değil, cebimden para veriyorum. Bu ekiple 3-4 kritere göre oyuncu alıyoruz. Ben iş neticelendikten sonra Emre’den görüşmeleri fiilen yapmasını istiyordum. Emre, futbol şubesindeki görevine atanmadan önce sadece danışmanımdı. Benimle çalışmaya başladığından beri menajerlik yapmıyor. Kulüpten şu ana kadar primler dışında Emre Yıldız’a bir kuruş para vermiş değiliz. Emre ile başarı kriterine göre konuştuk. Takım başarılı olursa ben değerlendireceğim, parasını ödeyeceğim.

NADİR ÇİFTÇİ’NİN KESİNLİKLE HATASI VARDI

“Öncelikle şunu söyleyeyim Nadir Çiftçi, Erdem Karagöl’ün oyuncusu değil. Nadir, futbol geçmişi güçlü bir oyuncu. Adanaspor maçında dakika 90+4. Hiçbir oyuncu cesaret edemezken topu o aldı. Takımın penaltıcısı o değil. Eren ile Erdem. Kesinlikle ve kesinlikle orada hata yaptı. Hatanın cezası olarak da geçen hafta kadroya giremedi. Bazen ceza cezalandırmak için yapılmaz. Ceza bazen korumak için yapılır. Hoca da öyle yaptı. Devre arasında yolları ayıracağımız futbolcularla ilgili şu an bir konu yok. Devre arasına bir iki hafta kala teknik adamla oturup konuşacağız. Lukasik’in menajeri ile ilgili benim tepkimin olduğu biliniyor. Ben futbolcuları alıp gideceğim dedi, ben de al git dedim. Hocanın oyuncuya söylediği bir şey var. Ya direkt 11’de oynatırım seni ya da kadroya alamam diyor. Hocanın vereceği bir değerlendirme olursa onunla ilgili ya da diğer futbolcularla ilgili onu da oturup konuşuruz. Hasan Hüseyin Acar’a disiplinle ilgili yaşadığı bazı sıkıntılardan dolayı izin kâğıdı verdik.”

19 MAYIS STADI BİR BAŞKA BAHARA KALDI

“19 Mayıs Stadı için bu yıl temel atılmasını bekliyorduk. Ancak proje aşamasında, zemin etüdü falan bazı değişiklikler yapıldı. Önce, 19 Mayıs Stadı yalnız yapılacaktı. Sonra o alanın bütünüyle ilgili bir kompleks çalışması olunca, bundan dolayı bir gecikme yaşandı. Biraz gecikme olacak. Saray Tesisleri’nin bütünüyle ilgili bir sorun var. Bütünü, bizim ihtiyacımızın üzerinde ve mali külfeti var. Bizim istediğimiz kısımla ilgili bakandan sözünü aldık.”

KULÜBÜN KASASINA 135 MİLYON LİRA GİRDİ

“Ankaragücü’nü borçsuz bir şekilde Süper Lig’e çıkaracağız dedik. Bu, döviz kurundaki artışla nasıl yapacağız bilemiyoruz.
Şu an futbolcuların, teknik heyetin, personelin maaşları düzenli ödeniyor. Daha bir kuruş dışarıdan destek almış değiliz. Bu yönetim, kişisel ilişkilerini kullanarak ya da ceplerinden 135 milyon lira kulübe para aktardı. FIFA, Mustafa Amini’nin şikayeti üzerine, Ankaragücü’ne 800 bin Euro ceza kesti. CAS’a itiraz edildi. İtiraz reddedilirse, futbolcuya 10 milyon TL’nin üzerinde bir ceza ödenmesi söz konusu. Bu olayda hata rahmetli Tolga’nın. Emre Yıldız’ın söylediği metni yazsalardı, bu ceza gelmeyecekti.”

 

Haberin Devamı

KUPADAKİ RAKİP NAZİLLİ BELEDİYE

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda bugün, TFF 2. Lig Beyaz Grup temsilcilerinden Nazilli Belediyespor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 15.00’de başlayacak mücadeleyi, hakem Can Cengiz yönetecek. Kupanın üçüncü turunda; Ankaragücü, Somaspor’u 2-0 ile geçerken, Nazilli Belediye de BŞB Erzurumspor’u penaltı atışları sonunda elemişti.
Başkentin TFF 2. Lig temsilcilerinden Ankara Demirspor ise kupa 4. tur maçında bugün Süper Lig ekiplerinden Giresunspor ile deplasmanda karşılaşacak. Mücadele saat 13.00’te başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!