Kraliçe için çifte kutlama

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe için çifte kutlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 23:54

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in 96. doğum günü ile tahttaki 70. yılı, İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda, Kraliçe Elizabeth’in Türkiye’ye yaptığı ziyaretlere ilişkin fotoğraflar da sergilendi.

Haberin Devamı

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott’un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in 96. doğum günü ve tahttaki 70. yılı (Platin Jübile) kutlandı. Resepsiyona, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanlığı’nda İhracattan Sorumlu Devlet Bakanı Mike Freer’in yanı sıra çok sayıda büyükelçinin de aralarında bulunduğu binin üzerinde davetli katıldı. Kutlamalarda Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri Davul Bandosu konser verdi.

Kraliçe için çifte kutlama


ÖNEMLİ İKİ MÜTTEFİK

Büyükelçi Chilcott, Kraliçe’nin Birleşik Krallık ve 53 Milletler Topluluğu ülkenin devlet başkanı olduğunun altını çizerek, “Britanya tarihinde hiçbir hükümdar bu kadar uzun süre hizmet vermemişti. Daha da önemlisi hiçbir hükümdar, halkına bu kadar iyi bir hizmet etmemişti” değerlendirmesinde bulundu. Bakan Yardımcısı Kaymakcı ise Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını belirterek, iki ülkenin NATO’da da önemli iki müttefik olduğunu kaydetti.

Kraliçe için çifte kutlama

Ankara’nın simgesi Atakule de Türkiye ve İngiltere bayrağı renkleriyle aydınlatıldı.

Haberin Devamı

Kraliçe için çifte kutlama

Kraliçe 2. Elizabeth’in 1961, 1971 ve 2008 yıllarında Türkiye’ye yaptığı 3 farklı ziyaretten fotoğraflar, büyükelçiliğin girişinde sergilendi.

Kraliçe için çifte kutlama

Bir süredir Ankara’da yaşayan büyükelçinin oğlu Will Chilcott, eşi Ksenia ve 5 haftalık bebekleri Lea ile birlikte resepsiyona katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!