Kostüm ve dekoruyla görsel şölen yaşatıyor

Güncelleme Tarihi:

Kostüm ve dekoruyla görsel şölen yaşatıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 00:00

Mart ayında dünya prömiyeri yapan, geçtiğimiz hafta da gala gösterimiyle izleyici ile buluşan Ankara Devlet Opera ve Balesi yapımı ‘Sevginin Bedeli’ balesi, dekor, kostüm ve makyajıyla görsel bir şölen yaşatıyor.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan ‘Sevginin Bedeli’ isimli bale eseri, aşk, ihanet ve sınıf farklılıkları üzerine bir hikaye anlatıyor. Bestesi ve librettosu Muammer Sun’a ait eserde, ADOB bünyesindeki bütün bale ekibi sahne alıyor. Eser, özellikle makyaj, kostüm ve dekoruyla da dikkat çekiyor. Bale Başöğretmeni Serhat Güdül, eserin yaklaşık bir buçuk aylı bir çalışmanın sonunda ortaya çıktığı belirterek, eserde rol alan sanatçılardan övgüyle bahsetti. Güdül, aşkı uğruna gözlerini kör eden fakir bir köylüyü canlandıran Cankat Özer’le ilgili olarak “Cankat’ı özellikle met etmek istiyorum. Bir yandan kör dansçıyı canlandırmaya çalışmak, diğer yandan Uğur Seyrek’in modern dansını yansıtmaya çalışmak çok zor iş. Arzu Dirin de, yılların eskitemediği bir dansçı. Sahneye çıktığı zaman herkesi büyülüyor. Resmen baleyle dalga geçiyor” dedi. Güdül, eserin en önemli özelliklerinden birinin librettoyu okumadan bile hikayenin anlaşılabilmesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ESERİN HİKAYESİ

Padişahın dört karısından birine aşık olan genç bir adam, bunun öğrenilmesi üzerine zindana atılır. Padişah, sorgulayıp hangi eşi olduğunu bulmak ister. Ama genç, hiçbir şey söylemez. Bunun üzerine padişah, genç erkeği dört eşiyle yüzleştirmek ister. Zindanda bunu duyan genç adam, genç kızı kurtarmak için kendini kör eder. Sorgulamada genç kız sevdiği erkeğin kör olduğunu görünce çok üzülür ve çaresiz kalır. Padişah işkence ve sorgulamadan bir sonuca ulaşamayınca genç adamı azat eder. Muhafızlar genç adamı buldukları yere sarayın kapısına bırakırlar. Bir zaman sonra genç kız koşarak adamı bulur, genç aşıklar bütün riskleri göze alarak saraydan kaçarlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!