Köse'den o iddialara açıklama: Marjinal gruplar manipülasyon yapıyor'

Güncelleme Tarihi:

Köseden o iddialara  açıklama: Marjinal gruplar manipülasyon yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2022 16:10

Mamak Ege Mahallesi’nde yaşanan bir olayın ardından hayvanseverlerin ‘Mamak’ta köpek katliamı yapıldığı’ yönündeki iddialarını yanıtlayan Başkan Murat Köse, “Özellikle bazı marjinal grupların ve çeşitli örgütlerin bu işten farklı bir siyasi sonuç çıkarmaya çalıştıklarını manipülasyon yaptıklarını, halkı kin ve nefrete teşvik etmeye çalıştıklarını görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, dün ABB’nin 2023 bütçesi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında hayvanseverlerin ‘köpek katliamı yapıldığı’ yönündeki iddiası üzerine sosyal medyada büyüyen olayla ilgili de açıklamalar yaptı. Başkan Köse, özetle şunları söyledi:

ÇÖZÜLEBİLİR HALE GETİRMEMİZ LAZIM

“Sokak hayvanları konusunu hep beraber bir şekilde çözülebilir hale getirmemiz gerekiyor. Sokaktaki köpek popülasyonunun çok yükseldiğini görüyoruz. Özellikle aç kalan, su bulamayan, hastalandığında bakıma ihtiyacı olan o canların sahiplenmek gerektiğini de buradan ifade etmek isterim. Eskiden gecekondu vardı herkes bakıyordu, sokaktaki köpekler bilinirdi. Şimdi çok sayıda köpeğin olduğunu, kontrol edilemediğini, sahipsiz, saldırgan olduğunu görüyoruz. Ben bu konuya dikkat çekmek üzere ‘şehirde sahipsiz köpek olmaz’ başlığını kullandım. Ben bunu ifade ederken sokakta saldırıya uğrayan insanların durumunu anlatmak istedim. Kamu olarak yaptığımız işleri anlatmaya çalıştım. Sokaktan köpek sahiplenenlere aylık 500 lira nakit destek veriyoruz. Mamasını, veteriner desteğini veriyoruz. Sokakta saldırgan köpekleri alarak rehabilite ederek aşısını ve tüm tedavilerini yaparak sağlıklı bir şekilde sahiplendirmeyi gerçekleştiriyoruz. Bu sorunun özellikle kontrol edilebilir olmasını artık çözülmesi gerektiğine yönelik irademizi ortaya koymuş ve insiyatif almıştık. Birkaç defa da Twitter’da sohbet odasında binlerce insanın katıldığı toplantılar yaptık, bunlara devam edeceğiz.”
Mamak Ege Mahallesi’ndeki olayın detaylarını da anlatan Köse, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Köseden o iddialara  açıklama: Marjinal gruplar manipülasyon yapıyor

AYNI ARACA ALMAMALARI GEREKİRDİ

“Olay şu; Doğukent Bulvarı’nda bir köpeğe araç çarpıyor. Köpek kanlar içerisinde kalıyor ve hayatını kaybediyor. Şahsın telefonu ve bilgileri var, bir ihbar üzerine bizim ekiplerimiz gidiyor ve köpeği oradan alıyor. Araca aldıktan sonra yine sokaktaki saldırgan köpeklerin toplanmasıyla ilgili çalışmalara da devam ediliyor. Veteriner eşliğinde anestezi ile yapılan çalışmadaki köpeklerden iki tanesi yine aynı araca alınıyor. Orada bizim arkadaşlarımızın eksiği şu; aynı araca almaları bir eksiklik. Ben kendilerini bundan sonra daha dikkatli olmaları yönünde uyardım. Kan içinde olan köpeğin özel torbalara konulması gerekiyor. O kanların diğer uyuşturulan köpeklerden bir tanesine bulaştığını görüyoruz. Bir hayvanseverin buna şahit olarak aracın kapağını açıp videoya çekerek yayınladığını, ‘Mamak’ta katliam var’ başlığı altında maalesef yanlış bir şekilde ifade edildiğini, arkadaşlarımız durumu ifade etmesine rağmen farklı kesimler tarafından bunun bir iftiraya ve bir manipülasyona dönüştürüldüğünü görüyoruz. Mamak’ta bu anlamda sokak hayvanlarına merhametle, sevgiyle davranıyoruz. Belediye görevlilerimizin hayvanlara kötü davrandığına ilişkin bir tane bile olumsuz vaka yoktur. Tüm çalışanlarımız gerçekten de hassasiyetle bu işi yapıyor.

Haberin Devamı

TÜM ÇALIŞMALARIMIZ DENETLENEBİLİR

Konya ile beraber olunca Mamak’ta da benzer bir şey var gibi anlaşıldı. Biz bu süreçleri izledik, özellikle bazı marjinal grupların ve çeşitli örgütlerin bu işten farklı bir siyasi sonuç çıkarmaya çalıştıklarını manipülasyon yaptıklarını, halkı kin ve nefrete teşvik etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bunun sonucunda da bizim tesisimizin dün akşam taşlı bir saldırıya uğradığını ve bir görevlimizin yaralandığını da buradan ifade etmek isterim. Göstericilerden birisinin de başına bir taş isabet ettiğini öğrendik. Ona da çok üzüldük taşın nereden geldiğine yönelik de belediyemiz bir açıklama yaptı zaten. Bir tespit yapılması için inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını da burada ifade etmiş olayım. Bizim tüm çalışmalarımız denetlenebilirdir. Olayın olduğu gün de Tarım Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan bu konuda ihtisaslaşmış uzmanlar tesisimizi incelemiştir ve raporla ifade etmiştir. Bizim tesisimiz ben iddia ediyorum Türkiye’deki en standart, bu konuda güzel hizmet yapan tesislerden birisidir. Önümüzdeki günlerde Veteriner İşleri Müdürlüğü’müz bir basın toplantısı yapacak. Basın toplantısını tesisimizin içerisinde yapacak.

Haberin Devamı

TAŞ ATARAK GİRMEK ASLA KABUL EDİLEMEZ

Sokak köpeklerinin olduğu alanda biz su ile ilgili otomatik sistemler kurduk. Laboratuvarımız var günlük 10-15 arasında kısırlaştırma tedavileri yapılıyor. Veteriner hekimlerimiz olağanüstü gayretle çalışıyor. Yapılan tüm bu çalışmaların karalanmasına ve tesisimizin itibarının zedelenmesine asla izin veremeyiz. Kapımız her zaman açık. Geçen hafta cumartesi günü bir grup hayvanseverin içeri alınarak ziyaret yaptığının videolarını yayınladık. Ancak bir topluluk halinde sloganlar atarak, taş atarak bir kuruma girmek asla kabul edilemez. Her kurumun bir kuralı vardır. Kışa yönelik hazırlıklarımız da devam ediyor. Çalışmalar biter bitmez rutin olarak herkes mesai saatleri içerisinde ziyaret edebilecek. Mamaklı hemşehrilerimizin sokakta köpek korkusu olmadan gezebilecekleri ortamı sağlamak sorumluluğu bize aittir. Bu sorumluluğumuzu da yerine getireceğiz. Bunu yaparken de sokak hayvanlarının sağlığını, güvenliğini, su ve yemek ihtiyaçlarını da karşılayarak, sahiplendirerek yapacağız.”

Haberin Devamı

‘ENGELLENİYOR’ ALGISI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

ABB’nin 2023 bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Köse, ‘CHP’li belediyeler engelleniyor’ algısının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “33.8 milyarlık ABB bütçesinin 30 milyarı yani yaklaşık yüzde 90’ı hükümetten geliyor. 2.4 milyarı da yani yüzde 7’sinin arsa, mülkiyet satışlarından geleceği ön görülüyor. Ankara’da önümüzdeki yıl önemli derecede bir arsa satışı olacağı gözleniyor. Hükümet ABB’ye fazla fazla para vermiştir, bütçesinin üzerine bütçe koymuştur. Sadece Ankara için değil tüm belediyeler için böyle. Son yıllarda özellikle 11 CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘engelleniyoruz’ algısı oluşturuluyor. Ancak böyle bir durum yok. Hükümet bu kadar bütçe ayırmışken engellenme algısı oluşturulması garip. Ancak verilen bu kadar bütçeye rağmen ortada bir eser de yok” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!