Koşar adım zirveye

Güncelleme Tarihi:

Koşar adım zirveye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2021 21:27

Sarı-lacivertliler, 8. hafta mücadelesinde ligin tepesinde bulunan Bereket Sigorta Ümraniyespor’un, Samsunspor ile berabere kalarak puan kaybetmesinin ardından, farkı biraz daha düşürüp, lider üzerindeki baskısını iyice arttırdı.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de 8. haftanın en kritik maçında, aynı puana sahip rakibi BŞB Erzurumspor’u kendi sahasında 2-1 yenerek puanını 18’e çıkaran Ankaragücü’nde, kazanılan 3 puan ile birlikte milli araya moralli girmenin sevinci yaşanıyor.
BŞB Erzurumspor karşısında, kaptan Erdem Özgenç ile bir penaltıdan faydalanamayan Ankaragücü, Eren Derdiyok ve Owusu’nun golleri ile galip gelirken, geride kalan sezon Süper Lig’de iki kez mağlup olduğu rakibinden de rövanşı aldı.
Sezonun başında aldığı 2 beraberliğin ardından (Tuzlaspor ve Kocaelispor) 2 puanla 11. basamakta kalan Ankaragücü, sonraki süreçte her hafta sıralamadaki yerini geliştirmeyi başardı. 6 haftalık süreçte sadece Menemenspor ile kendi evinde berabere kalan Ankaragücü; Denizlispor, Gençlerbirliği, İstanbulspor, Bursaspor ve son olarak da BŞB Erzurumspor galibiyetlerinin ardından, basamakları tırmandı. 3. haftayı 7, 4. haftayı 6, 5. haftayı da 3. sırada geçen sarı-lacivertliler, 6,7 ve 8. haftalarda, ikinci sıradaki yerini korudu. Haftaya girerken ligin tepesinde yer alan Bereket Sigorta Ümraniyespor ile arasında 4 puan fark bulunan sarı-lacivertliler, rakibinin Yılport Samsunspor deplasmanında berabere kalıp puan kaybetmesinin ardından, farkı 2’ye düşürdü ve lider üzerindeki baskısını iyice arttırdı.

SEYİRCİMİZ İLE GELİŞEN FUTBOLUMUZU TAÇLANDIRDIK

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Necati Erkmen, TFF 1. Lig şampiyonluğu yolundaki doğrudan rakiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.
Karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erkmen, ligde yenilgisiz olduklarını son birkaç haftadır da oyunlarının geliştiğini belirterek, “Seyircimizle de bu futbolumuzu taçlandırdık. Kaçırdığımız penaltı gol olsa daha farklı olabilirdi. Bir-iki pozisyon hariç istediğimizi sahaya yansıttık. Bu muhteşem seyircinin önünde kazanmak hepimizi beni mutlu etti. Erzurumspor rakiplerimizden biriydi ve önemli olan bu maçtan alınacak 3 puandı” ifadelerini kullandı.

PENALTI VERİLSE KAZANMAYA YAKIN TARAF OLABİLİRDİK

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise ikinci devrenin başında penaltılarının verilmediğini savunarak, bunun müsabakanın kırılma anı olduğunu dile getirdi.
90 dakikanın çok keyifli bir mücadele içinde geçtiğini aktaran Sözeri, şunları söyledi:
“İyi hazırlandığımız bir maçtı. İlk yarıda set hücumlarında biraz eksik kaldık. Geçişleri tam yapamadık. Duran toptan yediğimiz gol moralimizi bozsa da oyun disiplininden kopmadık. Devre arasında yaptığımız değişiklikler sonuç verdi. Sezonun en iyi yarısını ikinci devre oynadık. Lehimize verilmeyen bir penaltı pozisyonu var. 51. dakikada pozisyon maçın kırılma anıydı. Hüseyin Göçek gibi bir hakem göremedi, enteresan. En ufak şeyde ceza alıyoruz, artık konuşmayacağım. Erzurum şehri olarak çok büyük emekler sarf ediyoruz. Emeklerin bir kararla heba olması doğru değil. Penaltımız verilse kazanmaya yakın taraf olabilirdik. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Oyunumuz gitgide gelişiyor. Biz ilk 2 sıranın en büyük adayı olacağız. Verilmeyen penaltı gerçekten üzücü. Neyse sağlık olsun, yetkililer değerlendirir.”

Koşar adım zirveye


TARAFTARLAR DALCI’YI TRİBÜNLERE ÇAĞIRDI

Haberin Devamı

Ankaragücü ile BŞB Erzurumspor maçınını sona ermesinin ardından Eryaman Stadı’nda büyük bir sevinç ve coşku yaşandı. Sarı-lacivertli taraftarlar, sezon başında teknik direktörlük görevine getirilmesine tepki gösterdikleri Mustafa Dalcı’ya bu kez sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarların çağrısına karşılık veren Mustafa Dalcı, tribünleri dolaşıp hepsini selamladı. Teknik sorumlu Necate Erkmen de yaptığı açıklamada, “Taraftarların maç sonrası Mustafa Dalcı’yı çağırıp kutlaması bizi mutlu etti. Bu bir barıştı, takım bunu sağladı” ifadelerini kullandı.

Koşar adım zirveye


FANTASTİK BİR ORTAM VARDI

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde son haftalardaki başarılı oyunu ile formayı kapan yeni transferlerden Ghayas Zahid, sarı-lacivertli taraftara övgü yağdırdı.
Zahid, 2-1 kazandıkları BŞB Erzurumspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Stadyumda hava çok fantastikti. Taraftar inanılmazdı. Yüzde 50’lik kapasitedeydi. Ama inanılmaz desteklediler. İlk yarı çok iyi bir futbol izlettik. Öne de geçtik. İkinci yarı daha açık bir maçtı. Her 2 takımda pozisyona girdi. Ama biz ikinci golü bulduk ve kazandık” diye konuştu.
Uzun bir sakatlıktan sonra forma giydiği ilk maç olan BŞB Ersurumspor maçında gol atmayı başaran Owusu, amaçlarının Ankaragücü’nü Süper Lig’e çıkarmak olduğunu söyledi. Owusu, “2 aydır top oynamadım. Takıma bu maçla geri döndüm ve gol attığım için çok mutluyum. Hedefimizi gerçekleştirmek için çok çalışmamız lazım. Biz de çalışıyoruz” dedi.

BÜYÜKLERİMİZ DESTEK OLUYOR

Ankaragücü’nün Ümit Milli oyuncusu Ali Kaan Güneren, kazandıkları için mutlu olduklarını belirtip, takımdaki ağabeylerine teşekkür etti.
Ali Kaan, 1-0’ın çok tehlikeli bir skor olduğunu ifade ederken “2. gol bizi rahatlattı. Golde payım var. Ama bireysel bir şey yapmıyoruz. Takım halinde kazanıyoruz. Taraftarımız her zaman, her yerde bize destek oluyor. Onlara teşekkür ediyoruz. Başarımda büyüklerimin payı var. Erdem ağabey, Sedat ağabey çok destek veriyor. Bunun da çok faydası oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON LEVENT’E PLAKET

Ankaragücü kulüp Başkanı Faruk Koca, 23 yaş altı kategorisinde Avrupa şampiyonluğunu kazanan Ankaragücü’nün haltercisi Nuray Levent ile antrenörlerine plaket verdi.
Eryaman Stadı’nda oynanan MKE Ankaragücü-BŞB Erzurumspor maçı öncesinde, Nuray Levent ve antrenörleri için bir tören düzenlendi.
Nuray Levent, Finlandiya’nın Rovaniemi kentinde düzenlenen, Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 3 altın madalya kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!