Korkulu rüya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Korkulu rüya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2022 18:37

Son dönemde rakibine karşı oynadığı müsabakalarda puan alamayan sarı-lacivertliler, üst üste 5. maçını da aynı skorla (2-1) yitirdi.Teknik Direktör Ömer Erdoğan, “Mücadelemizle en az bir puanı hak ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu. 

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nün milli ara sonrasında Süper Lig’e dönüşü keyifsiz oldu. Sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı’nda taraftarının büyük ilgi gösterdiği maçta, ligin dişli takımlarından Medipol Başakşehir’e 2-1 yenilip, sezondaki 5. mağlubiyetini aldı ve 4 puanda kaldı. Bu sezon Başakşehir takımına ilk kez gol atan takım olan Ankaragücü, rakibinin son dönemde kurduğu baskıyı bu maçta da kıramadı. Sarı-lacivertliler, İstanbul temsilcisi karşısında üst üste 9. kez sahadan yenik ayrılırken, oynadığı son 5 maçı da aynı skorla (2-1) yitirdi ve değişik bir grafik çizdi. Önceki günkü sonuçla, Başakşehir ikili rekabette 10. kez kazanırken, milli ara öncesinde Demir Grup Sivasspor’u 2-1 yenerek sezondaki ilk galibiyetini alan başkent ekibi, 2021 Mart ayından bu yana üst üste iki maç kazanamama geleneğini sürdürdü. İstanbul takımlarıyla oynadığı son 6 Süper Lig maçını da en az ikişer gol yiyerek kaybeden Ankaragücü, bu şekilde mağlubiyet serisi yaşadığı Ekim 2005-Eylül 2006 arasındaki dönemi tekrarlamış oldu. MKE Ankaragücü Süper Lig’in 9. haftasında, İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

Korkulu rüya devam ediyor

İLK DEVREDE NEREDEYSE POZİSYON VERMEDİK

 Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Ömer Erdoğan,“Yediğimiz goller bizim için çok üzücü oldu. En az bir puanı hak ettiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, maçla ilgili değerlendirmelerinde şunları söyledi:

“Medipol Başakşehir, hem Süper Lig’de hem de Avrupa’da dominant oynayan takımlardan biri. Milli maç arasında yaptığımız antrenmanlarda çalıştıklarımızı oyuncularımız sahada uyguladı.Özellikle ilk yarıda zaman zaman yaptığımız ön alan baskısında rakibe istediği şekilde oyun kurdurmadık. Aynı şekilde merkezi daraltarak iyi pozisyon alıp, rakibe neredeyse hiç pozisyon vermedik. Erken yediğimiz talihsiz gol bizi maça 1-0 geriden başlattı. Geriye düşmemizi rağmen oyunun ilk yarısını daha fazla domine ve kontrol eden, topa çok fazla sahip olan, ceza sahasında daha çok topla buluşan bir Ankaragücü vardı. Beraberliği yakaladıktan sonra maalesef biraz geriye çekildik.Spesifik bir golle tekrar 2-1 geriye düştük.Sonra bazı riskler aldık. 4-4-2’ye döndük.Ancak çok etkili olamadık.Mücadele ve oyun anlamında, hem savunma hem hücum kısmını yapabileceğimiz en iyi şekilde yaptık.Maalesef yediğimiz goller bizim için çok üzücü oldu.En az bir puanı hak ettiğimizi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

 OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ OLUMLU KATKI SAĞLADI

Medipol Başakşehir’in Teknik Direktörü Emre Belözoğlu,“Kazanmak güzel ama kazanırken de doğruları konuşmak ve hatalarımızdan ders çıkarmamız gerekiyor” dedi.Belözoğlu, müsabaka ile ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:“Mutlaka kazanmak istediğimiz bir maç oynadık.Kazandığımız için de mutluyuz.Oyunun genel bölümünden memnun olmadığımı söylemek zorundayım.Her iki takım iyi mücadele etti. Ancak saha içi organizasyonu olarak özellikle son iki hafta sezon başının biraz gerisinde gibi görünüyoruz. Bunu düzeltmek için çalışmaya devam edeceğiz.Yapmamız gereken zaten oyunun galibi olmak ve bu yolda ilerlemek.Ondan sonra neticelerin geleceğini her zaman söyledim. Yine buna inanmaya devam edeceğim. Oyundan genel hatlarıyla memnun değilim. Oyuncu değişikliklerimiz çok önemli katkılar verdi. Bundan dolayı oyuna giren arkadaşları tebrik ediyorum. Kazanmak güzel ama kazanırken de doğruları konuşmak ve hatalarımızdan ders çıkarmamız gerekiyor.” TFF Gelişim Liglerinde yeni sezon heyecanı başlarken, U-19 Elit A Ligi’nde mücadele eden MKE Ankaragücü, Elmadağ Stadı’nda oynadığı ilk hafta maçında Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Korkulu rüya devam ediyor

ÖĞRENCİLERDEN TRİBÜN DESTEĞİ

Ankaragücü kulübü, ‘Ankara’nın okulları Ankara’nın gücü, ödevler biter, destek bitmez’ sloganı ile Medipol Başakşehir karşılaşmasında Ankara Üniversitesi,Etimesgut Cemil Meriç Anadolu Lisesi, Etimesgut Şehit Ertan Akgül Anadolu Lisesi, Altındağ Özdemir Gürocak İlkokulu ve Keçiören 19 Mayıs İlkokulu öğrencilerini Eryaman Stadı’nda ağırladı.

BAKMADAN GEÇME!