Kör noktalar tespit edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Kör noktalar tespit edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 15:09

Bayram tatili süresi uzadıkça kaza sayısında da artı yaşandığına dikkati çeken TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Saat başı mola vererek yolculuğa devam edilmeli, güzergahtaki kör noktalar önceden tespit edilmeli” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı’nda yola çıkacak sürücülerin trafikte daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Apaydın, “Saat başı mola vererek yolculuğa devam edilmeli, gidilecek güzergahtaki kör noktalar önceden tespit edilmeli. Aşırı hızdan kaçınmalı” dedi. Apaydın, bayram tatilinde yola çıkacak sürücülere şu uyarılarda bulundu:

TATİL SÜRESİ UZADIKÇA KAZA SAYISI ARTIYOR

Bayram tatili süreleri uzadıkça trafik kazalarının sayısı da artıyor. Son 8 yılda tatil süresi 9 gün olan bayramlarda 4 günlük bayram tatillerine göre daha fazla ölümlü trafik kazası yaşanıyor. Vatandaşlarımızın, bayram trafiğinde daha dikkatli olması gerekiyor. Bayram tatillerinin zehir olmasını istemeyen ve Kurban Bayramı’nda tatile çıkacak vatandaşlarımız trafikte kurallar ile aşırı hıza ekstra özen göstermeli. Geçen yıl 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde 159 kazada 122 kişi hayatını kaybetti, 482 kişi yaralandı. Trafik kurallarına uymak hem kendimize hem araçtaki sevdiklerimize saygı duymaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!