Köprülerde derz tadilatı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Köprülerde derz tadilatı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2021 00:40

Kent genelindeki köprülerde derz yenileme çalışması başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Şaşmaz Bulvarı Sanayi Girişi, Yunus Emre, İbni Sina, Farabi ve Ümitköy köprülerinde genleşme derzi tadilatını tamamladı.

Haberin Devamı

Dumlupınar Bulvarı Mesa önü Bağlıca dönüşü köprüsünde 6 Mayıs’ta başlatılan derz yenileme çalışmaları 9 gün, Mithatpaşa Köprüsü’nde 7 Mayıs’ta başlayan çalışmalar ise 10 gün boyunca devam edecek. Çalışmalar boyunca her iki köprü de araç trafiğine kapatılacak. ABB ayrıca Doğukent Bulvarı İmrahor, Söğütözü Milli İrade, Ümitköy Meksika Caddesi, Ankara Bulvarı Tigem önü, Dışkapı, İvedik Seyran dönüşü ve Kayaş Çevre Yolu bağlantı köprülerinde de genleşme derzi tadilatı gerçekleştirecek.

Köprülerde derz tadilatı sürüyor


CAN DOSTLARA PATİ PARKLAR

Parklarda evcil hayvanlarını gezdirmekte zorlanan vatandaşların talebi üzerine, evcil hayvanların serbestçe dolaşması ve vakit geçirebilmesi için Öveçler Vadi ve Batıkent Yıldırım Beyazıt Parkı’nda ‘Pati Park’lar oluşturuldu. Vatandaşlar, tam kapanma sürecinde evcil hayvanlarını bu alanlarda serbestçe gezdirmeye başladı. ABB, talepler doğrultusunda sayıyı arttırmayı planlıyor.

Köprülerde derz tadilatı sürüyor


YIKAMA SUYU ARITILIYOR

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Metrosu İşletme ve Bakım Merkezi’nde 16 yıldır atıl durumda olan ‘Tren Yıkama Hattı’nı yenileyerek çalışır hale getirdi. Arıtma sistemi sayesinde yüzde 95 oranında su tasarrufu sağlandığını belirten EGO yetkilileri, “Yıkamadan sonraki kalan atık su sisteme geliyor ve arıtılıyor. Tekrar devri daim yaparak trenlerin dış yıkamasında kullanılıyor. Trenlerin altından basınçlı bir şekilde hava püskürtülmesi sonucu alt aksam da temizlenmiş oluyor. Bu sayede çok daha iyi ve kaliteli temizlik gerçekleştirilirken, yaklaşık 30 temizlik personelinin iş gücünü de başka alanlarda değerlendirme fırsatı elde ettik ” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!