Kongre yaklaştı kartlar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kongre yaklaştı kartlar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 00:58

Beştepe yönetimi, 5 Haziran’daki kongreden yaklaşık bir ay sonra tekrar seçime gitme kararı alırken, kırmızı-siyahlı ekibin eski yöneticisi ve başkan adaylığı gündemde olan Arda Çakmak, başkan Niyazi Akdaş’a sorular yöneltip, “Elden gelen yeterli değilse yapılması gereken bellidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde 22-31 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde kulisler hareketlenirken, Kurban Bayramı’nda verilen uzun tatilin sona ermesinin ardından Beştepe’de kartlar yeniden açıldı.
5 Haziran 2022’de yapılan olağanüstü genel kurulda, yeniden başkanlığa seçilen Niyazi Akdaş ve ekibi, genel kurul delegelerinin onayından geçen ancak sonrasında mahkemenin ihtiyati tedbir kararı verdiği şirketleşme konusunda olumlu adım atamayınca, bir kez daha olağanüstü genel kurulu toplantıya çağırdı.
Akdaş’ın, kongre kararı alınan son yönetim kurulu toplantıda, tüm camianın kendi etrafında bütünleşmesi ve davanın mahkemeden çekilmesi ile yeniden adaylığı düşünebileceğini arkadaşlarına iletttiği ileri sürülüyor. Akdaş, daha önce de şirketleşme konusunun adaylığı için belirleyici olacağını dile getirmişti.
Transfer yasağının sürmesi ve kulüp borçlarının artması, mevcut yönetimin hareket alanını daraltan gelişmeler olarak öne çıkıyor. Başkan Akdaş, bir süre önce, içine düştükleri ekonomik tablonun çıkmaza doğru gittiğini beliterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan maddi destek talebinde bulunmuştu.

15 HAZİRAN’A KADAR TAKIMI KURMAM LAZIM

Gençlerbirliği eski yöneticisi ve başkan adaylığı yeniden gündemde olan Arda Çakmak, yaptığı açıklamada, “Niyazi Akdaş’ın yüklendiği sorumluluğu yerine getirmesinin vazifesi olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.
Çakmak, Niyazi Akdaş’ın camianın içine sinecek çözümler için elinden geleni yapması gerektiğini belirtip, şu ifadelere yer verdi:
“Elinden gelenler yeterli değilse yapması gereken bellidir. Gençlerbirliği Spor Kulübü, 5 Haziran’da olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. 4 Haziran’da olduğu gibi 6 Haziran günü de başkanımız Niyazi Akdaş oldu. Hem kongre öncesinde hem kongre sırasında Niyazi Bey’e beraber çalışma niyetimi ve şartlarımı açıkça ifade ettim. Gerekirse 3 hafta sonra yeniden kongre yapalım dediğimde zamanım yok, 15 Haziran’a takım kurmam lazım diye cevapladı. Akdaş, daha sonra katıldığı bir radyo programında transfer tahtasını 30 Haziran’a kadar açacağını ifade etti. Haziran ayı bitti ve Gençlerbirliği yeniden kongre kararı aldı, hakkımızda hayırlısı...

EK ÖNERGEYİ NEDEN KONGRE GÜNDEMİNE ALDINIZ

“Kulüpten camiayı aydınlatacak herhangi bir açıklama gelmedi. 5 Haziran’da yeniden başkan seçilen Niyazi Akdaş, neden kongreye gidiyor? Şirketleşmek için mi, bırakıyor mu, yönetimi mi yenileyecek? Hiç biri belli değıl. 100 yıllık camianın bu belirsizliği hakkettiğini düşünmüyorum. Sosyal medya üzerinden beni etiketleyerek veya özelden yazarak soru soran arkadaşlarımıza şunu söyleyeyim. Niyazi Başkan ve yönetici arkadaşlarının ne yapmaya çalıştıklarına dair en ufak bir fikrim yok. Niyazi Akdaş’ın yüklendiği sorumluluğu yerine getirmesinin vazifesi olduğunu düşünüyorum. Bu kararında etkili olduğu söylenen konulara dair sorularım var.
Kongrede divan başkan vekili de olan Selçuk Bey kendisinin yakın arkadaşı. Şimdi de divan kurulu başkanı. Kongredeki nobran tarzına itiraz ettiğimizde gidin mahkemeye verin kardeşim dedi mi? Kendisine sorsun.
Şirketleşme konusunda, bununla ilgili geçen yıl bir yönetim kurulu üyesi atadınız. Bir sene boyunca bu konuyla ilgili çalıştıysanız neden ek önergeyle genel kurul gündemine aldınız?

ÇÖZÜM ARAYIŞI DIŞARIDA DEĞİL KENDİ İÇİMİZDE

“Kongreden sonra ortaya çıktı ki konuyla ilgili yaptığınız hukuki çalışmalar yetersiz. Neden alelacele bir şekilde bu maddeyi geçirmek istediniz? Birilerine söz mü verdiniz?
Şimdi önümüzdeki genel kurulda ne şirketleşme maddesi var ne 12. madde. 12. maddeye itiraz edildiğinde, elimizi kolumuzu bağlamayın dediğinize göre, şimdi neden ellerinizi kollarınızı siz bağlıyorsunuz?
Sosyal medyadaki iki yazıya, ben üzüldüm devam etmiyorum demek bir başkanın sözü olamaz. Niyazi Bey’e düşen camianın içine sinecek çözümler için elinden geleni yapmasıdır. Elinden gelenler yeterli değilse yapması gereken bellidir. Gençlerbirliği’ni yine Gençlerbirlikliler geleceğe taşıyacaktır. Çözüm dışarıda, İstanbul’da veya Eskişehir’de değil içimizdedir. Kimse bu camiayı küçümsemesin ki Gençlerbirliği kazansın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!