Koku sihirbazından parfüm tavsiyeleri

Güncelleme Tarihi:

Koku sihirbazından parfüm tavsiyeleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 00:00

3 bin kokuyu ayırt edebilme yeteneğine sahip uluslararası koku uzmanı Danny Ventura, Ankara’ya geldi. Ventura, düzenlenen etkinliklerde doğru koku seçiminin yanı sıra parfüm kullanımı ile ilgili bilgiler de verdi.

Haberin Devamı

Kanadalı, uluslararası koku uzmanı Danny Ventura, birçok parfüm markasının uluslararası eğitim direktörü. Ventura kadın ve erkeklere yaptığı bir test ile tenlerine en uygun kokuyu seçmeleri ve kendileri ile özdeşleşebilecek kokuları keşfetmeleri konusunda yardımcı oluyor. 11 Mayıs’a kadar sürecek etkinliklerde, Ankaralılara doğru kokuyu bulmaları konusunda yardımcı olan Danny Ventura, koku seçimi ve kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu:

EN ÖNEMLİ FAKTÖR İYİ HİSSETTİRMESİ

“Türkiye’de parfüm kullanan çok fazla insan var. Ama doğru kokunun seçimi konusunda yanlışlar yapılıyor. Erkekler daha çok hijyenik sebeplerden, kadınlar da duygusal nedenlerden dolayı parfüm kullanıyor. Kadınlar, markalara yöneliyor ya da bir arkadaşından etkilenip onun kullandığı kokuyu tercih ediyor. Ancak koku seçiminde en önemli faktör bizi iyi hissettirmesi. Biz doğru koku seçimi için önce 20 soruluk bir anket düzenliyoruz. Kişinin hayat tarzını anlamamıza yardımcı olan bu anketin ardından kişiye esans koklatıyoruz. O esansı kokladığında hangi rengi gördüğünü soruyoruz. Buna göre en uygun kokuyu belirliyoruz. Kokular, bizi iyi duygularla özdeşleştirdiği için mutlu ediyor.

Haberin Devamı

ETKİ BIRAKMAK İSTİYOR

Türkiye’de koku bir kültür. Osmanlı’dan beri insanlar dışarı çıkarken koku kullanmayı alışkanlık haline getirmiş. Herkes güzel kokmak istiyor ama tam olarak ne kullanması gerektiği konusunda fikir sahibi değiller. Kokunun kullanılmasının asıl sebebi, insanlar üzerinde etki bırakmak. Kişiler, güçlü, özgüveni yüksek yada seksi hissetmek için koku kullanıyor. Tamamen duygusal bir nedenle alakalı.

İŞ GÖRÜŞMESİNDE KOKU KULLANMAYIN

İş görüşmesine giderken koku kullanmayın. Çünkü görüşme yaptığınız kişi, kokuyu sevmeyebilir. O yüzden sizi işe almayabilir. Koku kullanımında yapılan en büyük yanlışlardan biri de, kokuyu boyun bölgesine sıkmak. Unutulmamalıdır ki, şişenin yarısı alkol ve bu alkol göze zarar verebilir. Vücutta kan dolaşımı yukarı doğru oluyor. O yüzden kokuyu göğüs hizasına sıkmalısınız, o zaten yukarı doğru çıkacaktır. Kullandığınız parfümleri de, mutlaka kendi şişesinde, bir dolabın içinde ve ters olarak saklamalısınız.”
Danny Ventura, 11 Mayıs’a kadar 11.00 ile 20.30 saatleri arasında sürecek olan etkinliklerde, her yaştan kadına özel parfüm önerileri sunacak. Ventura Ankara programında 9 Mayıs’ta Tunalı Hilmi Sevil mağazasında, 10 Mayıs’ta Kızılay YKM’de ve 11 Mayıs’ta Panora Boyner’de etkinliklere katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!