Koçlar podyuma çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Koçlar podyuma çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 17:17

Başkent’te gerçekleştirilecek olan Anadolu Çoban Fuarı'nda en güzel Akkaraman ve Merinos Koçu ile en güzel Ankara Tekesi yarışmaları yapılacak. Yetiştiricilerin özenle beslediği hayvanlar ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Hayvan güzellik yarışmalarının yetiştiriciyi bilinçlendirmek ve teşvik etmek adına faydalı olduğuna değinen Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Kılınç şunları söyledi:
"Fuarlarda aynı ırklar arasında yapılan yarışmalar, yetiştiricilerin daha iyi hayvanlar yetiştirmelerine örnek oluyor. Yarışmalarda puanlama hayvanların vücut uzunluğu ve uyumu, bacak boyu, ırkının özelliklerini ne kadar taşıdığı ve boynuz boyu gibi özelliklere bakılarak yapılıyor" dedi. Uzman jürilerin puanlaması ile gerçekleştirilen yarışmaların hayvan yetiştiricileri tarafından iyi izlenmesi gerektiğinin altını çizen Kılınç, "Yetiştiriciler bu yarışmaları iyi izlemeli ve hayvanı 'ideal hayvan' yapan özellikleri iyice kavramalıdır. Yarışmalar, yetiştiricimizin bilinçlenmesi açısından oldukça önemli. Yetiştirici arasındaki rekabetin yanı sıra örnek hayvan modelini kavramak açısından hayvancılık fuarlarında yapılan yarışmaları çok anlamlı buluyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

BİRLİKTEN KATILIM ÇAĞRISI

Tüm yetiştiricileri yarışmalara katılmaya davet eden Kılınç, "Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak asli amacımız; hayvanlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli üretimi olduğundan, teknik kriter belirlenerek düzenlenen bu yarışmaların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda tüm yetiştiricilerimizi yarışmaya katılmaya davet ettik" ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!