Kocasını Pişiren Kadın sahnede

Güncelleme Tarihi:

Kocasını Pişiren Kadın sahnede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2021 00:33

Erkek egemen toplumda kadına biçilen rolü sahneye koyan ‘Kocasını Pişiren Kadın’, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde gerçekleşen prömiyerle sanatseverlerin karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Debbıe Isitt’in yazdığı, Yasemin Erbulun’un Türkçe’ye çevirdiği ve Levent Suner tarafından sahneye konan ‘Kocasını Pişiren Kadın’, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde gerçekleşen prömiyerle sanatseverlerin karşısına çıktı. Oyunda Miraç Eronat, Kadir Anıl Adıgüzel ve Gülizar Oltulu sahne alıyor. Zeynep Yüce, Barış Efe Miman, Mehmet San, Ümit Bayraktar’dan oluşan orkestra, canlı olarak müzikleri seslendiriyor. Erbulun’un Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden öğrencisi olduğunu, sonrasında beraber çalışma fırsatı bulduklarını belirten yönetmen Levent Suner, oyunu bir süre önce hayatını kaybeden çevirmen Erbulun’a ithafen sahneye koyduklarını aktardı. Komedi yapmanın, bir dramı sahneye koymaktan çok daha zor olduğunu söyleyen Suner, “Komedi kadar ciddiye aldığım bir şey yok. Oyunun, her anında hareket olan bir yapısı var. Sahnede bir an bile dalıp başka bir şey düşünemezsiniz. O yüzden çok zor” dedi. Oyunun erkek egemen toplumda kadına biçilen rolü anlattığını aktaran yönetmen, “Bu oyun ilk kez canlı müzikle oynanıyor. 4 kişilik bir orkestramız var” diye konuştu.

Kocasını Pişiren Kadın sahnede


SÖYLEDİĞİ BİRÇOK SÖZ VAR

Haberin Devamı

‘Hillary’ karakterini oynayan deneyimli oyuncu Miraç Eronat, oyunun yapısının komedi olduğunu ancak söylediği birçok söz olduğunu belirtti. Komedi ile toplumsal bir sorunu anlatmanın iyi performans gerektiren bir tecrübe olduğuna değinen Eronat, “Benim sırılsıklam kaldığım nadir oyunlardan bir tanesi” diye konuştu. Oyunun yazarı Debbie Isitt’in öncü feministlerden olduğuna değinen usta oyuncu, oyunun konusuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yazar, bu oyunda kadın-erkek ilişkilerini ele alıyor. Aslında kadın erkek üzerinden duyarsız olmayı, vefasız olmayı, incelikli olmayı unutmanın ne demek olduğunu bize tekrar hatırlatıyor. Erkeğin takındığı tavrı, kadının evine daha sadakatli ve daha dürüst olduğunu anlatıyor. Kadını da eleştirmiş, kadının da zaaflarını ortaya koymuş. Kadına ‘Sen hayatını bir adama adamışsın’ diyor.

EĞİTİM SERÜVENİ OLDU

Haberin Devamı

Usta isimlerle çalışmanın kendisi için bir fırsat olduğunu söyleyen genç oyuncu Kadir Anıl Adıgüzel, ‘Kenneth’ karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Adıgüzel, oyundaki rolü ve hazırlık süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “Benim içinde bir eğitim serüveni oldu provalarımız. Zaman zaman zorlanarak ilerledim. Kendi adıma çok deneyim kazandığım bir oyun haline geldi. Kenneth, çok bencil ve kendi zevklerine düşkün bir adam. Yemeği ve cinsel hayatını ayrı kadınlarda yaşıyor. Onun için kadınlar sadece bir araç. Oyun, Kenneth üzerinden bütün erkeklere çok şey söylüyor.”

Kocasını Pişiren Kadın sahnede

Tiyatro No:40 tarafından sahneye konan oyun, 28-29 Temmuz Antalya Devlet Tiyatrosu Haşimişcan Sahnesi’nde izleyicinin karşısına çıkacak. Oyun, sonrasında yine Ankara’da tiyatroseverlerle buluşacak.

BAKMADAN GEÇME!