Kobanili kardeşler hayata tutundu

Güncelleme Tarihi:

Kobanili kardeşler hayata tutundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 01:07

Kobani’den kaçıp Türkiye’ye gelen ve Polatlı’da mevsimlik işçi olarak çalışırken yedikleri mantardan zehirlenip karaciğerleri iflas eden kardeşler, İbn-i Sina Hastanesi’nde yapılan nakille hayata tutundu.

Haberin Devamı

Mantardan zehirlenen Suriyeli Şeyho ailesinden 2 kişi hayatını kaybetmiş, 16 yaşındaki Şehrin Şeyho ile kardeşi 21 yaşındaki Hanım Şeyho hastaneye kaldırılmıştı. Şehrin’e babası, Hanım’a ise amcası karaciğerini bağışladı. İki kız kardeşin nakil operasyonunun başarılı geçtiğini belirten, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Ünitesi Karaciğer Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Deniz Balcı, “Eğer canlı vericileri olmasaydı bu iki kardeşi kaybedecektik” dedi. Türkiye’de organ bağışına çok fazla ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyacın her geçen gün arttığını belirten Balcı, canlı vericilerin organ bekleyen hastalar için umut olduğunu ancak canlı vericisi olmayan hastaların bekleme listelerinde hayatlarını kaybettiğini söyledi.

DOĞADAN TOPLANAN MANTARLAR TEHLİKELİ

Haberin Devamı

Zehirli mantarların sadece karaciğere değil, böbrek, beyin ve diğer organlar üzerinde de hasar yapıcı etkilerinin bulunduğuna dikkat çeken Balcı, bunların ölümcül karaciğer yetmezliğine yol açabildiğini söyledi. Karaciğer yetmezliği nedeniyle sıklıkla bu hastaların hayatını kaybettiğine işaret eden Balcı, “Doğadan toplanan mantarların yenmesi çok tehlikeli” uyarısında bulundu. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!