Kızılay istasyonuna peron ayırıcı kapı

Güncelleme Tarihi:

Kızılay istasyonuna peron ayırıcı kapı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 10:07

Hürriyet Ankara’nın gündeme getirdiği metro istasyonlarına peron ayırıcı kapı sistemi ile ilgili açıklama yapan EGO Genel Müdürlüğü, sistemin ANKARAY’da uygulanamayacağını, metro için ise test çalışmasının sürdüğünü duyurdu. EGO, “Yolcu güvenliği gereksinimlerinin tam olarak sağlanması halinde en fazla yolcu hareketliliğinin olduğu Kızılay istasyonumuzda uygulamaya geçilmesi planlanmaktadır” bilgilendirmesi yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, Hürriyet Ankara’nın sürekli gündemde tuttuğu metro istasyonlarına peron ayırıcı kapı sistemi ile ilgili açıklama yaptı. Sistemin ANKARAY’da uygulanamayacağını belirten EGO, metro için AR-GE çalışmalarının devam ettiğini belirterek Kızılay istasyonunda uygulamaya geçilmesinin planlandığını duyurdu. EGO’dan yapılan açıklamada özetle şu bilgiler yer aldı:

ANKARAY’DA UYGULANMASI OLANAKSIZ

“Peron ayırıcı kapı sistemleri, uluslararası raylı sistemlerde sadece sürücüsüz olan metrolar için şart olan sistemlerdir. Mevcut metrolarımız arasında sürücüsüz metro bulunmamaktadır. Bu nedenle de gerek ilk yapım aşamasında gerekse bugün için metrolarımızda teknik olarak peron ayırıcı kapı yapılması zorunluluğundan bahsetmek mümkün değildir. ANKARAY İşletmesi’nde tren hareketi, sürücü tarafından sağlanmaktadır. Trenin peronlarda sabit bir noktada duramaması nedeniyle, ANKARAY istasyonlarında ‘peron ayırıcı kapı sistemi’ uygulanması teknik açıdan olanaksızdır. Ankara metrolarında (M1, M2, M3 ve M4 hatları) ise raylı sistem ağına sahip pek çok ülkede olduğu gibi tren hareketi, yazılım destekli, sürücü kontrollü otomatik bir sistemle sağlanmakta ve peron ayırıcı kapı sistemi bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Kızılay istasyonuna peron ayırıcı kapı


METRODA TEST ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Normal şartlarda hattın ilk yapımı sırasında sinyal sistemiyle uyumlu olarak tasarlanması gereken bu sistemlerin sonradan eklenmesi, yolcu güvenliği açısından tehlike oluşturabilecektir. Bu nedenle uygulamaya geçilmeden önce kapsamlı bir araştırma ve AR-GE çalışması yapılması gerekmektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana toplu taşıma araçlarımızı kullanan vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde, konforlu bir şekilde seyahat etmesi için tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Toplu taşımada kullanılan tüm teknolojik gelişmeler yakından takip edilerek yolcularımızın güvenliği ve konforuna yönelik yeni uygulamalarla birlikte peron ayırıcı kapı konusunda da çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda Ankara metrosu Sincan hattı OSB/Törekent İstasyonu’nda, peron ayırıcı kapılar için AR-GE ve test çalışmaları yapılmaktadır. Yolcu güvenliği gereksinimlerinin tam olarak sağlanması halinde en fazla yolcu hareketliliğinin olduğu Kızılay istasyonumuzda uygulamaya geçilmesi planlanmaktadır.”

Haberin Devamı

27 EYLÜL 2022

Kızılay istasyonuna peron ayırıcı kapı



20 HAZİRAN 2023

Kızılay istasyonuna peron ayırıcı kapı


15 TEMMUZ 2023

Kızılay istasyonuna peron ayırıcı kapı

MECLİS KARARINI VE TEST ÇALIŞMASINI HÜRRİYET ANKARA DUYURMUŞTU

Hürriyet Ankara, metroya peron ayırıcı kapı sistemi konusunu haberleriyle sürekli gündemde tuttu. Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın verdiği önerge üzerine hazırlanan ‘Metro istasyonlarında peron ayırıcı kapı sistemi uygulanmasına ilişkin’ Ulaşım Komisyonu Raporu’nun oy birliğiyle kabulünü ve EGO Genel Müdürlüğü’nün Ankara metrosunun Törekent-Organize Sanayi Bölgesi (OSB) istasyonunda peron ayırıcı kapı sistemini pilot olarak denemesini de yine Hürriyet Ankara duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!