Kızı 5,5 yıldır kayıp annenin Anneler Günü dramı

Güncelleme Tarihi:

Kızı 5,5 yıldır kayıp annenin Anneler Günü dramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 12:02

Kızı 5,5 yıldır kayıp annenin Anneler Günü dramı

Haberin Devamı

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Sincan İlçesi'nde, 18 Ocak 2011 tarihinde YGS'ye girecek ablası Şerife'ye form almak için henüz 14 yaşındayken evden çıkan Melike Toyguncu'nun akibetinden 5 yıl 4 aydır haber alınamıyor. Melike'yi kaçırıp, cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan Muharrem Aytekin ile Cevat Yıldız 10'ar yıl, Oğuzhan Mahmutoğlu ise alıkoymak suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kızının yaşayıp yaşamadığını bilememenin boşluğunda yıllardır göz yaşı döken anne Fatma Toyguncu, zanlıların delilleri karartıp yok ettiğini belirtirken, her Anneler Günü'nde dünyasının bir kez daha karardığını belirterek, göz yaşı döküyor
15 MEZARDAN KEMİK ÖRNEĞİ ALINDI
Anne Fatma Toyguncu, kızı Melike'nin hayatta olup olmadığını bilememenin acısını özellikle Anneler Günü'nde bir kez daha yaşadığını belirterek göz yaşı döküyor. Anne Toyguncu, cezaevinde yatan zanlının koğuş arkadaşına, Melike'yi kaçırdıktan sonra öldürüp, Cimşit Mezarılğı'na gömdüklerini itiraf ettiklerini verilen dilekçe ile öğrendiklerini hatırlattı. Ancak Sincan Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Cimşit Mezarlığı'nda 15 ayrı mezar kazılarak kemik örnekleri alındı, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde ise kemiklerin Melike'ye ait olmadığı anlaşıldı.
Kızı Melike'nin akibetini bilememenin boşluğunda yıllardır çırpınıp durduğunu belirten anne Fatma Toyguncu, "Sen benim çiçeğimdin, baharımdın Melikem. Anneler Günü, yerini ağıtların aldığı gündür benim için Melikem. Elimden sen tutmayalı hep üşüyorum annem. Seni anışımda kurumuş bir avuç çiçeklerim elimde Melikem. Kim bilir 'neredesin anneciğim?" diye bir haykırsan. Benim için, Anneler Günü'nün anlamını taşıdığı gündür işte o gün" diyerek göz yaşları döktü. Her anne gibi kızı Melike'siz geçen günlerinin aydınlanmadan yeniden karardığını belirtin anne Toyguncu, döktüğü göz yaşları arasında şunları söyledi:
"Melek gibi sevgi kokardı tenin. Ne koklamaya doyar, ne de mahrum kalacağımı bilirdim. Elimden uçtun gittin bir kelebek gibi Melikem. Ses vermedin hiç, seni haykıran çığlıklarıma Melikem. Ben hep seni andım, seni aradım. Gözlerini arıyorum gözlerimde, ellerini arıyorum ellerinde. Yalnızlığıma dua ediyorum senin için. O güzel saçlarının tenlerini her tarayışımda duştan çıkmış sıcaklığın gibi etrafımı kör buharlar sardı, göremiyorum gözlerini yavrum. Beş yıl 4 aydır tutamıyorum ellerini, hep seni özlüyorum annem. Benim için karanlık olan her Anneler Günü'nde bir kez daha yıkılıyorum sensiz annem" diyerek göz yaşı hep seni meleğim yavrum benim Melikem"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!