Kitap dünyası kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Kitap dünyası kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2020 16:56

Milli Eğitim Bakanlığı, Fransa Büyükelçiliği ve Eylül Fuarcılık iş birliğiyle ATO Congresium’da düzenlenen 14. Ankara Kitap Fuarı, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Konuk ülkenin Fransa, Onur Konuğu yazarları Jean Christophe Grange ve Gülten Dayıoğlu’nun olduğu fuarda 8 Mart akşamına kadar söyleşi, panel, şiir dinletileri ile çocuk aktivitelerinin de olduğu, binden fazla etkinlik yapılacak. Sahafların da bulunacağı fuarın bu seneki konuk ülkesi Fransa olacak. Fransız yazarlar Jean Christophe Grange, Jean Paul Mongin, Brigitte Labbe’in yanı sıra İlber Ortaylı, Ahmet Ümit, Murathan Mungan, Hayati İnanç, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gupse Özay ve daha birçok yazar imza ve söyleşi programları düzenleyecek. Fuar her gün 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

KÜLTÜR VE EDEBİYAT PAYLAŞMA İMKÂNI

Fuarın açılışında konuşan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, kitap fuarlarının büyük ülkelerin gerçekleştirmesi gereken önemli organizasyonlar olduğunu vurguladı. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries da, düzenlenen her fuarın yarım milyon ziyaretçiyi bir araya getirdiğini, okuyucuların fuarlarda kültür, edebiyat veya felsefeye dair paylaşım yapma imkânı bulduğunu söyledi. Programın onur konuğu yazar Gülten Dayıoğlu ise kitap fuarlarının yazar, okuyucu ve yayıncının paylaşım alanları olduğunu belirterek bu gibi fuarların açılmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!