Kısırlaştırma seferberliği şart!

Güncelleme Tarihi:

Kısırlaştırma seferberliği şart
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2022 14:45

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Gölbaşı Eymir Mahallesi...

Haberin Devamı

Gölbaşı-Eymir Mahallesi muhtarı Arzu Dervişoğlu, en büyük sorunlarının ‘başıboş sokak köpekleri’ olduğuna dikkat çekerek, “Çözüm hayvanların toplatılması değil, çözüm kısırlaştırma seferberliğinde yatıyor” diyor.
Muhtar Dervişoğlu, sorun için çözüm önerilerini şöyle sıralıyor:

Kısırlaştırma seferberliği şart

SAYI KONTROLSÜZCE ARTIYOR

“Gölbaşı’nda boş araziler oldukça fazla bu yüzden çevre ilçelerden araziye köpek bırakan çok oluyor. Köpeklerde de sürüleşme iç güdüsü olduğundan dışarıdan gelen herhangi bir köpek olduğunda daha saldırgan olabiliyorlar. Can dostlarla birlikte yaşamak çok özel olsa da sokak hayvanı sayısı kontrolsüzce bir artış gösterdiğinde mahalle sakini tedirgin olabiliyor. Ve neredeyse her gün bu sorunu dile getirmek için muhtarlık binasına geliyorlar.

Haberin Devamı

Kısırlaştırma seferberliği şart

HIZLI ADIMLAR ATILSIN

Buna yönelik olarak birtakım çözüm önerilerinin konuşulması gerekiyor ama bu kesinlikle toplama veya can dostlarımıza zarar verme noktasında olmamalı. Onlarla birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Hayvanların belediyeler tarafından toplatılmasına kesinlikle karşıyım, tek çözüm kısırlaştırma seferberliği. Çözüm hayvanların toplatılması değil, çözüm kısırlaştırma seferberliğinde yatıyor Mahallem adına belediyeye çağrıda bulunmak istiyorum; besleme konusunda yeterli düzeyde çalışılıyor fakat kısırlaştırma çalışmalarını şu an için yetersiz buluyorum. Hızlı adımlar atılsın ve kısırlaştırma seferberliği bir an önce başlasın.”

Kısırlaştırma seferberliği şart

GEÇİCİ DEĞİL KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Yaklaşık 10 yıldır Eymir Mahallesi’nde ikamet eden Nuri Kandemir ise yakın bir zamanda köpek saldırısına uğradıklarını belirterek şunları söylüyor: “Mahallemizde, özellikle 894. Cadde’nin aşağı kısımlarında sokak hayvanlarının sayısı oldukça fazla. Eşim yakın zamanda mahallede sokak hayvanlarının saldırısına uğradı, kolu kırıldı. Durumu Büyükşehir’e ve Gölbaşı Belediyesi’ne ilettim. Hayvansever bir aileyiz fakat mahallede sürü halinde gezen köpeklerden tedirgin olabiliyoruz. Tek çözüm kısırlaştırılma yoluna gidilmesi. Hayvanların toplatılmasına ben de karşıyım. Buna yönelik kalıcı bir çözüm atılmalı.”

Haberin Devamı

Kısırlaştırma seferberliği şart

SEFER SAATLERİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

“Eymir Mahallesi genelinde ulaşım alanında pek bir sıkıntı yaşanmıyor. Yalnızca, Eymir Mahallesi TOKİ konutlarının olduğu yerden Akköprü istikametine otobüs sefer saatlerinde sıkıntı yaşanıyor. 107-6 numaralı EGO otobüsü 23.00’dan sabah 06.00’ya kadar hizmet veriyor. İnsanlar sabahları işlerine gitmeye çalışıyor ya da iş dönüşünde sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu durumu EGO Genel Müdürlüğü’ne ilettim. Sorunun çözüme kavuşturulacağını bildirdiler.”

Kısırlaştırma seferberliği şart

BÜYÜK KREŞE İHTİYAÇ VAR

“Gölbaşı’nda toplamda 54 mahalle bulunmakta. Eymir mahallesi Gölbaşı’nın en büyük mahallesi, 28 bine yakın bir nüfusa sahip. Bürokratların, iş insanlarının ve çalışan kesimin olduğu bir mahalle. Kamusal alanlar yeterli fakat çalışan anne-babalar, sabahları çocuklarını kreşe bırakmak durumunda. Gölbaşı Belediyesi Aile Yaşam Merkezi projesinin içerisinde bir kreş yer alıyor fakat mahallemizde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu bir kreş alanı yok. Bu anlamda büyük bir kreşe ihtiyaç var.”

Haberin Devamı

KÜLTÜREL ETKİNLİK ÇAĞRISI

“Mahallemizde genç nüfus oldukça fazla, bu anlamda daha fazla sosyo-kültürel alanlara ihtiyaç duyuyoruz. Şu an için mahallede dört parkımız bulunmakta sayı yeterli ama nicelikten çok niteliğinin arttırılması gerek. Kent kültürünü oluşturabilmemiz için kültürel parklarımızın olması gerekiyor. Oluşturulan bu parklarda, uygun saatlerde müzik dinletisi, sanatsal faaliyetler gerçekleştirilebilir. Kısacası artık mahallemizde dijital etkinlik yapılması gerek. Bu etkinliklerin bölgesel olmak yerine mahalle sınırları içerisinde de yaygınlaştırılması gerekiyor. Kendi uğraşlarım sonucunda Kent Orkestrası’nı mahallemizde ağırladım. Yoğun bir katılım gerçekleşti. Çünkü çeşitli etkinlikler olduğu zaman insanlar dışarıya çıkıyor, yaşadıkları yeri, mahalleyi, mahallesinde yaşayan insanları daha yakından tanıyor.”

BAKMADAN GEÇME!