Kısa filmle insan hakları

Güncelleme Tarihi:

Kısa filmle insan hakları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2021 00:24

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmlere ödülleri, gerçekleşen törenle verildi.

Haberin Devamı

Hilton Otel’de düzenlenen ödül gecesine 88 film arasından finale kalan 20 filmin yönetmeni ile sinema dünyasından isimler katıldı. Jüri, finale kalan 20 film arasından dereceye giren filmleri seçti. ‘İnsan Hakları’, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ ve ‘İklim Krizi’ kategorilerinde toplam 6 film, ödüle layık görüldü. Gecenin ev sahipliğini üstlenen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou, yarışmaya amatör ve profesyonel başvuruların her geçen yıl arttığını belirtti.

Kısa filmle insan hakları


ÖDÜL ALAN FİLMLER

İnsan Hakları Kategorisi’nde Volkan Güney Eker’in ‘Larva’ filmi birinci olurken, ikincilik ödülü Enis Manaz’ın ‘Le Periple D’Abelle’, üçüncülük ödülü Kenan Çelik ve Enes Oruç’un yönettiği ‘Cihane Çope’ filmine verildi. Hemra Nida ve Ekin Çuhadar’ın yönettiği ‘Pandemide Roman Kadın Olmak’ filmi ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kategorisi’nin birincisi Şeref Akçay’ın ‘Mokita’, İklim Krizi Kategorisi’nin birincisi ise Cihan Emre Zengin’in ‘2-0’ filmi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!