Kırsal Hizmetler Çalıştayı’nda 3 yılı masaya yatırdılar

Güncelleme Tarihi:

Kırsal Hizmetler Çalıştayı’nda 3 yılı masaya yatırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 15:44

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği, üç yıl önceki Büyükşehir Yasası ile kurulan daire başkanlıklarının sorunları ve işleyişinin konuşulduğu bir çalıştay düzenledi.

Haberin Devamı

1. Kırsal Hizmetler Çalıştayı’na, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven ile diğer 23 büyükşehir belediyesinin kırsal hizmetler daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. İlk defa kurulan bir daire başkanlığı olması nedeniyle zorluklar ve eksiklikler yaşadıklarını belirten Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, sorunların ortadan kaldırılması için daha geniş kapsamlı bir çalıştay yapılmasını önerdi. Güven şunları söyledi:

ÇOK BÜYÜK RİSKLER ALDIK

“Kırsal hizmetler daire başkanlıkları tüm büyükşehir belediyelerinde kurulalı 3 yıl oldu ve birçok sıkıntı var. Şube müdürlerimle beraber, birçok eksiklikle karşılaşıyoruz. Bu çalıştaydan, daha geniş kapsamlı, daha üst düzeyde karar mekanizmasında, bakanlarımızın yöneticilerimizin bulunduğu bir toplantı için sonuca yönelik hedef çıkartmak istiyoruz. Yeni kurulan bir daire başkanlığı olarak ilk defa yapılan çalışmalar oluyor. Her atılan imza, bu alanda ilk defa atılan imzalar. Çok büyük riskler aldık.

TÜRKİYE KENDİ TOHUMUNU ÜRETSİN

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Genel Sekreteri Nazlı Ergül, ilgili daire başkanlarına, “Benim sizlerden naçizane önerim, tohum konusunu çok önemseyin. Tarımda tohum çok önemlidir. Bu konuya önem verin ve Türkiye artık kendi tohumunu kendi üretsin” tavsiyesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!