Kırmızı-siyahlı kadro dağılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı-siyahlı kadro dağılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2021 21:40

Beştepe cephesinde genel kurul çalışmaları devam ederken, yeni gelecek yönetim zorlu bir süreçle karşılaşacak. Gelir kaybının yanı sıra kulübün borçlarını kapatma ve yeniden yapılanma için önemli bir maddi kaynak gerekiyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2020-2021 sezonu sonunda bir alt lige inen Gençlerbirliği’nde, yerli ve yabancı birçok oyuncunun sözleşmesi sona eriyor. Sezonu 4 teknik adamla tamamlayan kırmızı-siyahlılarda, takımın başına son 10 maçta geçen Teknik Direktör Özcan Bizati’nin de sözleşmesi bitti.
Beştepe’ye devre arasında kiralık olarak gelen Arjantinli Lucas Mugni, Brezilya’ya, Kızılyıldız’dan alınan Avusturyalı Spridonovic Sırbistan’a döndü. Malatyaspor’dan gelen ve sezon sonuna kadar sözleşme imzalanan Mustafa Akbaş da serbest kaldı. Sezon başında kiralanan Paraguaylı orta saha oyuncusu Piris da Motta da ülkesine gitti. Temmuz’da takıma katılan ve yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre takımdan ayrı kalacağı açıklanan Salih Dursun da devre arasında takımdan gönderilmişti.

BOGDAN STANCU GİRESUNSPOR YOLCUSU

Gençlerbirliği’nde sözleşmesi sona eren yabancı oyuncular; Giovanni Sio, Bogdan Stancu, Zargo Toure, Kristoffer Nordfeld, Flyod Ayite, Daniel Candeias ve Pierre Ywes Polamat. Avrupa Futbol Şampiyanonası’nda mücadele edecek olan İsveç Milli Takım’ın aday kadrosuna çağrılan kaleci Nordfeld ile Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor’un yakından ilgilendiği belirtiliyor. Geçen sezon bitiminde sözleşmesi bir yıl uzatılan, maçlar devem ederken kontratında belli bir sayıda müsabakanın üzerinde oynarsa ekstra 100 bin Euro kazanır maddesi bulunan ve bu nedenle kulüpte tartışmaya yol açan Bogdan Stancu’nun ise Süper Lig’e yeni yükselen Girasunspor ile anlaştığı ileri sürülüyor.
Yerli isimlerden de Sefa Yılmaz, Halil İbrahim Pehlivan, Ömürcan Artan, Mustafa Seyhan’nın sözleşmesi bitiyor. Kontratı sona eren isimlerden Murat Yıldırım, sezonun tamamlanmasını beklemeden izin alıp Beştepe’den ayrılmıştı.

MATTİAS JOHANSSON SERBEST KALIYOR

Gençlerbirliği’nde beklenmedik bir gelişme İsveçli sağ bek Mattias Johansson’da yaşandı. Sezon başında Yunanistan ekibi Panathinaiokas’tan transfer edilen ve 31 Mayıs 2022 tarihine kadar sözleşme imzalanan 29 yaşındaki sağ bekin, kontratında yer alan ‘takım küme düşerse serbest kalır’ maddesinden dolayı, Beştepe’den ayrıldığı öğrenildi. İsveçli oyuncu ile ilgili olarak sezon devam ederken, Portekiz Ligi’nde bir ekiple anlaştığı ileri sürülmüştü.
Gençlerbirliği’nde sezon başında sözleşme imzalanan yabancı isimlerden Diego Angelo ve Dominik Furman ile devre arasında takıma katılan Brezilyalı forvet Sandro Lima’nın mukavelesi devam ediyor. Takımda görev yapan yerli isimlerden ise Arda Kızıldağ, Soner Dikmen, Rahmetullah Berişbek ve İlker Karakaş mukavelesi süren isimler. Devre arasında Trabzonspor’a giden ve kulübe para kazandıran Berat Aydemir gibi bu sezon ki performansı ile dikkati çeken Arda Kızıldağ’ın da 4 büyük takımın yakin takibinde olduğu biliniyor.

LİGLERDEN KÜME DÜŞME KALDIRILSIN BEKLENTİSİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde bir taraftan olağanüstü genel kurul ile ilgili çalışmalar yürütülürken, bir taraftan da ‘liglerden düşme kaldırılsın’ şeklinde ortaya atılan iddia ile ilgili sürecin sonucu bekleniyor. Bu sezon küme düşen diğer ekiplerden Erzurum BŞB ve Denizlispor kulüplerinden bu yönde bir talep yükselirken, kırmızı-siyahlılarda da bir beklenti oluştu. Beştepe kulislerinde; “Geçen sezon salgın şartlarında 8 maç oynandı ve liglerden düşme kaldırıldı. Bu sezon ise çok daha zordu. Kulüpler hem ekonomik olarak hem de covid 19’dan çok etkilendi. Düşmenin kaldırılması için oluşan nedenler bu sezon için çok daha fazlaydı” düşüncesi hakim. Bu sürecin, genel kurulla ilgili gidişatı ve Başkan Murat Cavcav’ın adaylık düşüncesini bile etkileyeceği konuşuluyor.

İKİ AYRI GRUP FORMATI

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir, bir süre önce “Bu sezon ligden düşme kesinlikle olacak” şeklinde açıklama yaparken, TFF Birinci Lig’in bazı ekipleri gelecek sezon, 20 takımlı bir organizasyon için federasyon nezdinde bir girişimde bulunacaklarını ve play-out oynanmasını beklediklerini açıklamıştı.
24 takımlı Süper Lig için ise 12’şerli 2 grupta maçların düzenlenmesi ve play-off sistemi ile sezonun tamamlanması gibi bir formattan söz ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!