Kırıkkale-Ankara ulaşım savaşları

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale-Ankara ulaşım savaşları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2008 00:00

Yolcu taşıma belgeleri ve tüm izinleri tam olmasına rağmen Etlik garajı esnafı Kırıkkale’ye sokulmadıklarını öne sürdü. Kırıkkale Valiliği’ni ve Belediyeyi mahkemeye veren işletmeciler şok iddialarda bulundu.

ETLİK garajında çalışan ve Kırıkkale-Ankara hattında yolcu taşıyan 60 araç her türlü izinlerinin olmasına rağmen Kırıkkale’deki kent yöneticilerinin kendilerine kente giriş izni vermediğini öne sürdü. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nün sadece kendileri için özel ekip kurduğunu iddia eden İlhan Demir, "Her gün aynı trafik polisleri talimat ile ’sana ve kardeşlerine ceza yazmak zorundayız’ diyerek günlük en az bin YTL ceza kesiyorlar" dedi.

Suç duyurusu yapılacak

Ankara’daki sorunu çözmelerine rağmen Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi’nin terminal için ihale açma bahanesiyle kendilerini oyaladağını öne süren taşımacalar da perişan olduklarını söyledi.

Kırıkkale Valisi ve Belediye Başkanı hakkında da ayrıca suç duyurusunda bulunduklarını belirten Demir, "İşin en ilginç tarafı Ankara’da hiç bir şekilde yapılan kontrollerde eksiğimiz bulunmayıp yolcu taşıma işi yapabileceğimiz bildiriliyor. Bir ayda 12 bin YTL’den fazla ceza yazıldı. İşte benim iki yıllık hayatım. Aç kaldım rezil oldum. Ticari itibarım bitti" dedi.

Tüm mahkemeler kazanıldı

Konuyla ilgili ne kadar dava açıldıysa hepsini kazandıklarını belirten Etlik Terminal Esnafı Dernek Başkanı Gönül Tunçboylu, "Kırıkkale’de açılan davaları kazandık. Kırıkkale Valiliği bu sefer ’sorun bizden değil Ankara’dan’ dedi. Ankara’daki davaları da kazandık. Fakat taşımalarımız hukuken mümkünken Kırıkkale Valiliği ve Belediyesi, Etlik garajını garaj saymayarak faliyetlerimizi kanunsuz bir şekilde durdurdu. Kırıkkale Emniyet Müdürü ’her belgesi ve mahkeme kararı olanının çalışamayacağını ve çalıştırmamak için elinden geleni yapacağını’ söyledi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!