Kırgız atlarıyla dostluk köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Kırgız atlarıyla dostluk köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2021 00:08

Kırgız atlarını resmeden Bolotbek Mambetov, “İnsanlarımız Orta Asya’dan buraya bu atlarla gelmiş. Ben de insanlarımız arasında bir köprü kurmak istedim” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye ilk olarak 1997 yılında gelen, sonrasında 2007’de Antalya’ya taşınan Kırgız çift Bolotbek ve Umut Mambetov, Bilkent Center ve RC Sanat Galerisi işbirliği ile workshop düzenledi. Bolotbek Mambetov, bir hafta süren workshop boyunca 4 metreye bir buçuk metrelik bir resim yaptı. Canlı performans sergileyen sanatçı, çalışmasında Kırgız atlarını resmetti. Mambetov, çalışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kırgız denince akla ilk olarak at gelir. At ve Kırgız erkek çocuğu beraber büyür. Orta Asya’dan buraya kadar insanlar bu atlarla gelmiş. Ben de bu resimle kültürlerimiz ve insanlarımız arasında bir köprü kurmak istedim. Artık ülkelerimiz arasında vizeler, pasaportlar kalksın.”

Kırgız atlarıyla dostluk köprüsü


TÜRK RESİM SANATI ÇOK DERİN

Yıllarca Rus ekolünde eğitim aldıklarını, klasik ve Avrupa tarzıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Bolotbek Mambetov, Türk resim sanatının kendisini çok etkilediğini anlattı. Türkiye’deki özgün bakışın ve soyutlaşmanın yeni bir bakış açısı oluşturduğunu ifade eden sanatçı, “Türk resim sanatı çok derin ve zengin. Çok zengin bir kültüre sahip. Biz klasik çalışıyoruz keşke buradaki gibi daha özgün ve modern çalışmalar yapılsaydı” dedi.

Kırgız atlarıyla dostluk köprüsü


ERİMTAN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Haberin Devamı

Mimar Kerem Türker Vakfı tarafından verilen ‘Mimar Kerem Türker-2020 Ödülü’nün sahibi Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi oldu. Prof. Dr. Aydan Balamir, Prof. Dr. Günsel Renda, Doç. Dr. Lale Özgenel, Murat Karayalçın ve Büyükelçi Engin Türker’den oluşan seçici kurul, Ankara’nın tarihi bir köşesinde kent dokusunu ve kimliğini, kent kültürünü, kent estetiği ve çevre duyarlılığını önceleyen mimari yapısı nedeniyle müzeyi bu ödüle layık gördü. Vakıf Başkanı Engin Türker, vakfın Mimar Kerem Türker ödülüyle birlikte Lale Dikmen Türker ödülü de verdiğini, amaçlarının mimari, şehir planlama, kent kültürü, çevre, doğa, sanat ve eğitim, bilim ve sosyal alanlarda çağdaş uygarlık yolundaki atılımları desteklemek ve farkındalık yaratabilmek olduğunu söyledi. Ödül, bugün düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Kırgız atlarıyla dostluk köprüsü

Kırgız atlarının resmedildiği çalışma, Bilkent Center’da sergilenmeye devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!