Kırda müzikle yaza merhaba

Güncelleme Tarihi:

Kırda müzikle yaza merhaba
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 16:41

Başkent’teki sanat topluluklarının düzenlediği KIRFEST, çoksesli Çağdaş Türk Müziği’nin seçkin eserlerini Çubuk’a taşıyor. Festival, sanata emek veren kişilerle genç yeteneklerin tanışmasını amaçlıyor.

Haberin Devamı

Ankaralı altı Sanat Topluluğu’nun, bir araya gelerek oluşturduğu Kırda Müzik Festivali KIRFEST projesi, çoksesli Çağdaş Türk Müziği’nin seçkin eserlerini Çubuk’a taşıyor. Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği’nin öncülüğünde 16-17 Haziran saat 18.00’de Gazi Üniversitesi Çubuk yerleşkesinde gerçekleşecek festivalle sanata emek veren kişilerle genç yeteneklerin tanışması, yeni eserlerin tanıtılması amaçlanıyor.

Kırda orkestra

Şef Elnara Kerimova’nın yönetimindeki TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu, Şef Cem Deliorman yönetimindeki Kültür Bakanlığı Çoksesli Korosu, Orfeon Oda Korosu, Şef Ertuğ Korkmaz yönetimindeki Orkestra Akademik Başkent, Şef Burak Tüzün yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası, Şef Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası gibi köklü ve seçkin sanat toplulukları da sahne alacak. Ünlü sanatçılardan Bariton Mesut İktu ve Tenor Hakan Aysev de etkinliğe solist olarak katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!