Kilometreye aldanmayın

Güncelleme Tarihi:

Kilometreye aldanmayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 00:00

İkinci el otomobil alacak tüketiciler uyarıldı. kesinlikle kilometreye aldanmayın, göstergeye müdahele ediliyor. Vites topuzu, direksiyon simidinin aşınmışlığı yol gösterici olabilir.

TATİL dönemi ile hareketliliğin arttığı ikinci el otomobil piyasasında, haksız kazanç elde etmek isteyenlerin araçların kilometre göstergesine müdahalede bulunularak rakamları düşürerek yanıltma olasılığı karşısında tüketiciler uyarıldı.

Her bütçeye uygun

Yaz tatiline kendisine ait otomobille gitmek isteyen vatandaşların talepleri sayesinde uzun süredir durgunluk yaşayan ikinci el piyasasında canlanma gözlendi. İkinci el satışının yapıldığı galeriler ile “oto pazarları’nda, her bütçeye uygun araç bulunurken müşterilerin bütçesine göre de çeşitli seçenekler sunuluyor. Ancak, uzmanlar tüketicileri olası sorunlarla karşılaşmamaları ve araç konusunda aldatılmamalara karşı uyarıyorlar.

Ekspertize başvurun

PROF. Dr. Kadir Aydın, yaptığı açıklamada, ikinci el otomobil alırken dikkatli davranılması gereken en önemli konulardan birinin aracın yaptığı kilometre olduğunu söyledi. Yeni nesil otomobillerde kilometre göstergelerinin genellikle dijital olduğunu anımsatan Aydın, bunların “bu alanda adeta uzman olan kişilerce” kısa süreli işlemle kolayca rakamların “istenilen seviyeye” düşürülebildiğini bildirdi. Uzun yıllardır araç kullanan bir kişinin bu tür denemelerle eksiklikleri rahatça anlayabileceğini belirten Aydın, tüketicilere mağdur olmamaları için mutlaka iyi bir ekspertize başvurmalarını önerdi.

Boya kalınlığı ve kaportada kamuflaj

Prof. Dr. Aydın, kilometre bakımının yanında araçların darbe, boya, lastik kontrollerinin de yapılması gerektiğini anlattı. Araçta boya olup olmadığının üzerindeki boya kalınlığından anlaşılabileceğini belirten Aydın, kaportayı incelerken, parçaların montajında kullanılan somunların değişip değişmediğinin kontrol edilmesi, ayrıca çürük yerlerin fiberglas veya macunla kamufle edilmesi olasılığının da dikkate alınmasını istedi. Aydın, aracın çalıntı olup olmadığını anlamak için ise ruhsattaki bilgilerle şase ve motor numaralarının karşılaştırılması konusunun da ihmal edilmemesi gerektiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!