Kılıçdaroğlu: Öyle anlaşılıyor ki birileri Cumhuriyet'ten intikam almak istiyor (3)

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Öyle anlaşılıyor ki birileri Cumhuriyetten intikam almak istiyor (3)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 16:40

Kılıçdaroğlu: Öyle anlaşılıyor ki birileri Cumhuriyet'ten intikam almak istiyor (3)

Haberin Devamı

"ELEKTRİK KULLANAN VATANDAŞLARIMA SÖZ VERDİM AYM'YE GÖTÜRECEĞİZ"

Kayıp-kaçak bedellerinin tüketiciden karşılanmasını yasal zemine oturtan Elektrik Piyasası Kanunu'na değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Elektrik piyasası kanunu geçti parlamentodan. Namuslu vatandaş faturasını ödüyor. Faturasına bir bakıyor, kayıp kaçak bedeli. Dava açıyor, kazanıyor. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu haklı buluyor. 30 milyar lira vatandaştan alınan para. Yargı karar veriyor, bu kez kanun zoruyla alırız diyorlar. Ben de söz verdim elektrik kullanan vatandaşlarıma. Bu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Vatandaşın hakkını korumak bize düştü" diye konuştu.

"TERÖR KONUSUNDA TÜRKİYE İYİ BİR POLİTİKA İZLEMİYOR"



Kılıçdaroğlu, "Her gün şehit cenazeleri geliyor. Bütün vatandaşlarımız kendilerine Türkiye'nin iyi yönetilip yönetilmediğini sorması lazım. Terör konusunda Türkiye iyi bir politika izlemiyor. Burada da ciddi yanlışlar var. Küresel terör tehdit raporu açıklandı. IŞİD için Türkiye transit ülke. Suriye'ye Türkiye üzerinden geçtiler. Bizim başkonsolosluğumuzu bastılar ama buna rağmen IŞİD terör örgütüdür diyemediler" dedi.

"CHP İKTİDARINDA BU FİRAVUN DÜZENİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Dış politikanın ekonomiye olan olumsuz yansımalarına değinen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın bütün ülkelerinde çiftçi desteklenir. Türkiye'de çiftçiler dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Son 13 yılda 27 milyon dönüm arazı ekilmiyor. Besiciler de şikayetçi. Biz 23 liradan satıyoruz, tüketici 50-60 liradan yiyor diyorlar. Bu düzen doğru değil diyorlar. Ben açık çek veriyorum; CHP iktidarında bu firavun düzenini değiştireceğiz.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ DIŞ POLİTİKA ÜRETİCİYİ VURMAYA BAŞLADI. BİRİNCİSİ TURİZİMCİLER

Cumhuriyet tarihinde ilk kez dış politika üreticiyi vurmaya başladı. Birincisi turizmciler... Oteller bomboş. Turizmciler ilk kez turist duasına çıkıyorlar. Bu turistin Türkiye'ye gelmesini engelleyen kim? Bütün komşuları bize düşman eden kim? Bu soruyu kendi vicdanına soracaksın turizmci kardeşim.

NAKLİYE SEKTÖRÜ, LOJİSTİK TAMAMEN DAĞILMIŞ DURUMDA. TIR'LARIN TAMAMI SATILIK

Nakliye sektörü, lojistik tamamen dağılmış durumda. TIR'ların tamamı satılık. Hatay TIR filosu açısından İstanbul'dan sonra ikinci sırada. Suriye üzerinden 14 ülkeye mal ihraç ediyorlardı. Dünyanın parasını verdikleri TIR'lar ellerinde kalmış. 7 bin TIR sahibi aile bunlardan geçimini sağlıyor. Suriye'deki iç savaştan sonra ilk vurulan il Hatay oldu ve hala kan kaybediyor. "

"CAMİ AVLULARINI ÇAKALLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ. TOPLA TÜFEKLE GELMEZLERSE NAMERTLER"

Kılıçdaroğlu, "Can güvenliğimizi ister sağla ister sağlama biz sağlayacağız. Cami avlularını çakallara teslim etmeyeceğiz. Birileri oraları bir partinin arka bahçesine dönüştürmek istiyor. Namaza giden bu yapılır mı şehide, dine, Kuran-a saygısızlık değil mi? kim koruyor bunları böyle bir yapı Türkiye için felaket olur. Bu yönetim iç kavgaya götürür. Üzerimize tankla, topla tüfekle gelmezlerse namertler" dedi.

"TAZMİNAT DAVASI DA AÇTIM. SUÇ DUYURUNUSUNDA DA BULUNDUM. TA AİHM'E KADAR GÖTÜRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, "Kaçak sarayda oturan zat demiş ki, Kılıçdaroğlu'nun konuşması provoke edildi. Provokasyonu yapan önce sensin. Çıktın dedin ki, PKK'lıları, DHKP-C'lileri hastanede biz ziyaret etmişiz. Pes yani hayatımda yalan duydum da bu kadar kuyruklu yalanı ilk kez görüyorum. Pes yani bir de diyor dinledim. İnsaf hakkında tazminat davası da açtım. Suç duyurusunda da bulundum. Ta AİHM'e kadar götüreceğiz. Üstelik bu yalanı iftardan önce söylüyor. Oruç tutuyor mu tutmuyor mu merak ediyorum. İftardasın yalan söylemek… bulunduğun bir makam var… Dünyada rezil ediyorsun bizi" diye konuştu.

"MUHAMMET ALİ'NİN CENAZESİNDE YAPILAN DOĞRU MU? TÜRKİYE'Yİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE KİMİN NE HAKKI VAR"

Kılıçdaroğlu, "Muhammet Ali'nin cenaze töreninde yapılan doğru mu? Reva mı? Hepimize yapıldı. Türkiye'yi küçük düşürmeye kimin ne hakkı var. Türkiye'nin imajını düzelteceğiz. Onlar bize saldırarak geri adım atacağımızı sanıyorlar. Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz" dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!