Kılıçdaroğlu: Atatürk'e karşı yapılan çirkefi içime sindiremiyorum bunu yapanlara hain sözü eksik kalır insan değil bunlar (2) 

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Atatürke karşı yapılan çirkefi içime sindiremiyorum bunu yapanlara hain sözü eksik kalır insan değil bunlar (2)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 16:13

Kılıçdaroğlu: Atatürk'e karşı yapılan çirkefi içime sindiremiyorum bunu yapanlara hain sözü eksik kalır insan değil bunlar (2) 

Haberin Devamı

"BUGÜN BİR REFERANDUM OLSA HAYIR OYLARI YÜZDE 60'IN ÜZERİNE ÇIKACAKTIR.  BÜTÜN YALANLAR TEK TEK ORTAYA ÇIKTI" 

"SEÇİLİRKEN TARAFSIZ OLACAK DİYE HALK OY VERDİ. HALKA VERDİĞİ SÖZÜ DE TUTMADI" 

"İBB BAŞKANININ YAKINI HASTA DİYE TAHLİYE EDİLDİ AYNI POZİSYONDA OLANLAR NEDEN TAHLİYE EDİLMİYOR?" 

"DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARINDA BÜYÜK BİR ÇÖKÜŞ YAŞIYOR. DEVLETTE LİYAKAT SONA ERDİ YOK ARTIK" 

"ONURLARINI, KANUNU, ŞEREFİNİ SATAN HAKİME, HÂKİME HAKİM DENMEZ BİR DAHA ŞİKAYET ETSİNLER" 

"YSK'DAKİ ÇETE OLGUSUNU YARGININ BÜTÜN AŞAMALARINA TAŞIMAK İSTİYORLAR" 

TAAMMÜDEN CİNAYET İŞLENİYOR TÜRKİYE CUMHURİYETİ HAPİSHANELERİNDE. 

"SÖZÜM SÖZ, MÜCADELEMİZ YENİ BAŞLIYOR. PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMİ GETİRECEĞİZ" 


"'TÜRKİYE'Yİ UÇURACAKLAR' DENİLİYORDU. İŞ KAZLARINDA HAYATINI KAYBEDENLER UÇUYOR" 
Hakime TORUN- Nursima KESKİN / ANKARA (DHA)  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İş kazalarındaki artışa değinerek, "İş kazalarına Referandum sonrası efendim Türkiye'yi uçuracaklar, müthiş başarılara imza atacaklar. İşte uçurdukları bu. İş kazlarında hayatını kaybedenler sürekli artıyor. 

"DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARINDA BÜYÜK BİR ÇÖKÜŞ YAŞIYOR. DEVLETTE LİYAKAT SONA ERDİ YOK ARTIK" 
Domates fiyatlarındaki yükselişe değinen Kılıçdaroğlu, "İstediğiniz kadar yapılandırma yapın ekonomi çökmüş vaziyette. Şu anda devletin bütün kurumlarında büyük bir çöküş yaşıyor. Devlette liyakat sona erdi yok artık. Ya bir partiye mensup olacaksınız ya bir cemaate mensup olacaksınız devlette bir yere gelebilmek için bilgi deneyim bunların önemi yok" diye konuştu. 


"ENGELLİLER ASLA VE ASLA SADAKA İSTEMİYORLAR ÇALIŞMAK İSTİYORLAR" 
10 - 16 Mayıs Engelliler Günü'ne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Engelliler ne istiyorlar? 10 - 16 Mayıs Engelliler Günü. Engelliler asla ve asla sadaka istemiyorlar, çalışmak istiyorlar, alın teri dökmek istiyorlar, engelliler onurlu bir birey gibi Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak istiyorlar. Bunun adresi de bütün engelli kardeşlerime söylüyorum, CHP'dir. Sosyal devlet sadece engellilerin mi hakkını koruyacak? Hayır. Çalışanların da hakkını koruyacak. Onurlarıyla çalışacaklar, güçlü olacaklar. Bunu yapacaklar. Ve çalışanlar şunu yapacaklar, çalıştıkları yerde güvenlik içinde çalışacaklar" diye konuştu. 

"REFERANDUMDA 'HAYIR' ÇIKTIĞINI GÖRÜNCE YSK'DAKİ ÇETE, BÜTÜN MİLLETE KUMPAS KURDU" 
Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Referandumda 'hayır' çıktığını görünce YSK'daki çete, bütün millete kumpas kurdu. Çete dedim diye suç duyurunda bulundular. Sanıyorlar biz çekinip korkacağız. ki olursanız olun nereden gelirseniz gelin yetkiniz ne olursa olsun bunun hesabını size soracağız. 

ONURLARINI, KANUNU, ŞEREFİNİ SATAN HAKİME, HÂKİME HAKİM DENMEZ BİR DAHA ŞİKAYET ETSİNLER
Kanuna uymayan bir hâkime olmaz. Kendisini TBMM'nin üzerine gören kişiye hakim denmez. Bu kişiler açık söylüyorum bir daha şikayet etsinler. Onurlarını satan hâkime haki denmez. Kanunu satan, şerefini satan hakime hâkime, hakim denmez. İki büklüm eğilen adama hakim değil onursuz adama deniz. Tam kanunsuzluğu yaptınız sizden iyi çete mi olur?
Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine salonda bulunanlar, 'hayır bitmedi daha yeni başlıyor' diye slogan attı. 

"YSK'DAKİ ÇETE OLGUSUNU YARGININ BÜTÜN AŞAMALARINA TAŞIMAK İSTİYORLAR"  
Kılıçdaroğlu, "Şimdi bir şey yapıyorlar. YSK'daki çete olgusunu yargının bütün aşamalarına taşımak istiyorlar. Bu arada bunu iyi dinleyin. Bir hakim, bir savcı. Diyelim ki seçime girecek, görevinden istifa eder ve seçime girer. Bir genel müdür, herhangi bir daire başkanı, kamu görevlisi seçimi kazanamadıysa tekrar görevine geri döner. Ama hakim savcı, istifa edip seçime girerse görevine geri dönemez. Neden dönemez? Çünkü hakimin siyasi kimliği ortaya çıkmıştır. Siyasi kimliği ortaya çıktığı için adalet dağıtamaz, önüne gelen sanığa güven veremez. Bu nedenle yasa bu önlemi almıştır " diye konuştu. 

"BİR SÜRÜ İNSANI KHK'LARLA GÖREVLERİNDEN ATTILAR HAKLARINI GERİ ALINCAYA KADAR ONLARA DESTEK VERECEĞİZ" 
Kılıçdaroğlu, "Şimdi bir sürü insanı KHK'larla görevlerinden attılar. İçinde hakimi savcısı var, üniversite hocası var, iki tane genç arkadaşımız ölüm orucu tutuyorlar, onları buradan saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Barış bildirisini imzaladı diye eğer bir öğretim üyesini görevinden atıyorsanız veya ona devlet olarak sahip çıkmıyorsanız, açlığa mahkum ediyorsanız, biz bu sürecin karşısındayız. Bu sürece destek vermeyeceğiz. Onlar haklarını geri alıncaya kadar onların her türlü mücadelesine her türlü desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

"İKTİDAR PARTİSİNİN MENSUPLARI HAKİM VE SAVCI OLARAK ATANIYORLAR" 
HSYK'ya, Yargı atamalarına ilişkin çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Kimler hakim olabilir? Kanunda var, sınavı kazanır. Önce stajyerdir, sonra kurslardan geçerler. Yine aynı maddenin özel bir düzenlemesi var, 'K' bendi. Avukatlık mesleğinden de hakim alınabiliyor sınavla. Ama şimdi yapılan sınavlarda ve atamalarda farklı bir tablo görüyoruz. İktidar partisinin mensupları hakim, savcı olarak atanıyorlar. Grup başkan vekillerimiz bu konuda çalışmayı tamamladılar. Bu konuda bir başka arkadaşımız da duyarlı davranıp pek çok çalışmayı yürüttü ve kamuoyuna olayı mal etti. 

HSYK'YA SESLENİYORUM, YARGININ SAYGINLIĞINI, İTİBARINI  KORUMAK İSTİYORSANIZ İZİN VERMEYİN 
İsim vermek istemiyorum, 7 Haziran seçimlerinde, AKP Adana milletvekili adayı, Balıkesir ilçe başkanı, Adana, İstanbul, Konya Adıyaman milletvekili adayı, Nevşehir, Ankara milletvekili adayı, Adana kadın kolları başkanı. Uzun bir liste ama ben bazılarını seçtim. Şimdi bunları getirip hakim yapacaklar. Düşünün seçime girmek için istifa edip kazanmadığı zaman dönemiyor, fakat bir partinin kimliğini taşıyanı hakim yapıyoruz. Buradan HSYK'ya seslenmek istiyorum. Siz yargının saygınlığını, itibarını  korumak istiyorsanız, ve her biriniz onurlu bir görev yapıyorsanız, düşünüyorsanız bu tabloya izin vermemeniz lazım.

ARKADAŞLARIMIZ BUNU TBMM'NİN GÜNDEMİNE TAŞIYACAK
Yargı siyasetin göbeğinde olursa adalet dağıtamaz. Adalet siyallaştırılırsa Ankara'daki beylerin dediği olur vatandaşın dediği değil. Avukat tutmaya gerek yok ilçe başkanına gitmesi yeterli olacak. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunu ayrıntılı olarak TBMM'nin gündemine taşıyacaklar." 

"İBB BAŞKANININ YAKINI HASTA DİYE TAHLİYE EDİLDİ AYNI POZİSYONDA OLANLAR NEDEN TAHLİYE EDİLMİYOR?" 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadının hasta olduğu gerekçesi ile tahliye edilmesine değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:  "Hapiste olan kişinin sağlık sorunları varsa kimliğine bakılmaksızın tahliye edilmesi gerekiyorsa tahliye edilmesi lazım. Yargı karar verecek. Siyasi kimliğine bakılıp karar verirse o hakim hakim değildir. İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir yakını. Hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Hasta diye doktordan rapor tahliye edildi. Niçin tahliye edildi demiyorum. Aynı pozisyonda olanlar neden tahliye edilmiyor?

ŞU ANDA CEZAEVLERİNDE ÖLÜMÜ BEKLEYEN AĞIR VE SÜREKLİ HASTALIĞI OLAN 841 KİŞİ BULUNUYOR
Şu anda Cezaevlerinde ölümü bekleyen ağır ve sürekli hastalığı olan 841 kişi bulunuyor. Niye bunlar tahliye edilmiyor? Vicdansa, vicdan. Ahlaksa ahlak. Neden tahliye edilmiyorlar. Son 5 yılda, hasta olmalarına rağmen tahliye edilmeyip hapishanelerde ölen tutuklu sayısı 451 hasta tahliye edilmiyor cezaevlerinde ölüyorlar. Bir beyefendi hasta tahliye ediliyor. Diğeri hasta cezaevinde sen öleceksin deniyor. Bu mu adalet, vicdan, ahlak? Nedir bu? 

FATİH HİLMİOĞLU, KUMPAS SONUCU İÇERİ ALINDI TALİMAT OLMADIĞI İÇİN TAHLİYE EDİLMEDİ
Fatih Hilmioğlu, kumpas sonucu içeri alındı. Aylarca kaldı içeride: doktor raporu hapiste olması gerekir dedi. Talimat olmadığı için tahliye edilmedi . AYM bu kadar da olmaz dedi. Bunun üzerine tahliye edildi. 

TAAMMÜDEN CİNAYET İŞLENİYOR TÜRKİYE CUMHURİYETİ HAPİSHANELERİNDE
Kuddusi Okkır, Ergenekon'un kasası olarak tutuklandı. Yargılandı. Hastalandı dışarıya cenazesi çıktı. Bir ambulansa ile İstanbul'a getirildi. Nasıl bir kasa, suç anlamadık. Kararı verenler vicdan azabı duyuyorlar mı acaba? 

MEHMET HABERAL'İ, HASTANEDE YATARKEN NEDEN YATIYOR DİYE HASTANEDE YATIRAN DOKTORLARI TUTUKLADILAR
Mehmet Haberal'i, hastanede yatarken neden yatıyor diye hastanede yatıran doktorları tutukladılar. Sağlık sorunları olmasına rağmen hapishaneye götürdüler. AYM kararı ile çıktı hapishanede. 

BUNLARDA VİCDAN, AHLAK VAR MI? BUNLARDA NAMUS VAR MI? NE VAR? 
Serap Şimşek hapishanede. Bağırsakları dışarıda torba içinde akli dengesi bozulduğundan bağırsakları ile oynamasın diye ellerine kelepçe takılıyor. Bu halde bile tahliye edilmiyor. Bunlarda vicdan, ahlak var mı? Bunlarda namus var mı? Ne var? 

TEK ADAM BIRAK DEDİĞİ ZAMAN BIRAKIYOR, TUT DEDİĞİ ZAMAN TUTUYORLAR
Bir tek adamın iradesine bakılıyor. O tek adam bırak dediği zaman bırakıyor, tut dediği zaman tutuyorlar. O tek adama bakan bütün yargıçlara sesleniyorum; siz yargıç değilsiniz. Yargıda adamına göre muamele yapılır mı? mahkum mahkumdur. Süreç devletin namusuna teslim edilmiştir. Sağlık sorunu varsa bakacaksın. Tahliye edilmesi gerekiyorsa tahliye edeceksin. Bu kadar ağır suçu gizleyemezsiniz. 

AVRUPA İŞKENCE RAPORUNUN YAYINLANMASINA HÜKÜMET İZİN VERMİYOR 
Avrupa işkence ve onur kırıcı muameleleri önleme komitesini raporu var. Raporun yayınlanmasına hükümet izin vermiyor rezil olacaklar. Bunlardan çok daha fazlası muhtemelen bu raporda var." 

"EKONOMİ, ADALET, DIŞ POLİTİKA HİÇBİR ŞEY DİKİŞ TUTMUYOR" 
Kılıçdaroğlu, "Ekonomi, adalet, dış politika hiçbir şey dikiş tutmuyor. Çürüyen bir devlet yapısı ile karşı karşıyayız. Bir kişi devletin bütün organlarına talimat veriyor. İstediği gibi babasının çiftliği gibi yönetiyor" dedi. 

"SEÇİLİRKEN TARAFSIZ OLACAK DİYE HALK OY VERDİ. HALKA VERDİĞİ SÖZÜ DE TUTMADI" 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti üyeliğine ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:  "Bu bir kişi gelip tarafsız davranacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Benim de cumhurbaşkanım olsun halk seçti. Saygı duyalım. Hayır ben 80 milyonun değil bir partinin olacağım dedi. Bir partiye üye oldu. Tarafsız olabilir mi? Bir partinin üyesi. Seçilirken tarafsız olacak diye halk oy verdi. Halka verdiği sözü de tutmadı. Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor deniliyordu şimdi gerçek ortaya çıktı. Onlara doğru söylemiyor. 

DAHA SONRA GELECEK PARTİNİN GENEL BAŞKANI OLACAK
Göreceksiniz daha sonra gelecek partinin genel başkanı olacak. Her Salı günü toplantı yapacak. Sanki diğer günler yetmiyormuş gibi bir de Salı günü konuşacak. Binali beye nasıl saygı gösteriyorsak aynı standartta saygı göstereceğiz. Cumhurbaşkanı olarak görmüyoruz artık. 80 milyonun cumhurbaşkanı değil artık. Kendisi tercih etti. 

BUGÜN BİR REFERANDUM OLSA HAYIR OYLARI YÜZDE 60'IN ÜZERİNE ÇIKACAKTIR YALANLAR TEK TEK ORTAYA ÇIKTI
Bugün bir referandum olsa hayır oyları yüzde 60'ın üzerine çıkacaktır.  Bütün yalanlar tek tek ortaya çıktı. 

SÖZÜM SÖZ, MÜCADELEMİZ YENİ BAŞLIYOR. PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMİ GETİRECEĞİZ
Sözüm söz, mücadelemiz yeni başlıyor. Bütün mağdurların yanında olacağız. Parlamenter demokratik sistemi en güçlü şekilde Türkiye'ye getireceğiz. Adım adım gezeceğiz. 

SOKAĞA ÇIKACAĞIZ HANGİ SOKAĞA, BÜTÜN EVLERE, FABRİKALARA, TARLALARA, ÇIKACAĞIZ
Hayır oyunu kullanan her vatandaştan açık net ricam, sokağa çıkacağız hangi sokağa, bütün evlere, fabrikalara, tarlalara, çıkacağız. Demokrasinin olmadığı yerde sana ekmek yok. Ekmek istiyorsan önce demokrasiyi savunacaksın diyeceğiz."   


(FOTOĞRAF) 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!