Kervanlı festival

Güncelleme Tarihi:

Kervanlı festival
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 01:25

İpek yolculuğunu temsilen Güvenpark’tan yola çıkan deve kervanının Beypazarı’nda karşılanmasıyla başlayan Beypazarı Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Bu yıl 22.’si düzenlenen Uluslararası Beypazarı Festivali renkli görüntülerle başladı. Festival, yüzyıllar öncesi başlayan İpek yolu yolculuğunu temsilen geçtiğimiz günlerde Güvenpark’tan yola çıkan deve kervanının Beypazarı Kapıağzı mevkiinde düzenlenen tören ile karşılanmasıyla start verdi. Konserlerin, yağlı güreşlerin, atlı okçuluk ve okçuluk yarışmalarının, cirit müsabakalarının, eğlence ve oyun alanlarının yer aldığı festival ilçe halkından büyük ilgi gördü. Festival alanında Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Özgür Güven tarafından, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı desteği ile hayvancılık destekleme faaliyeti kapsamında küçükbaş hayvan üreticilerine keçi dağıtımı yapıldı. Beypazarı Belediyesi ve Beypazarı Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği’nin düzenlediği atıcılık yarışmaları da pazar günü düzenlenecek. Yarışmaların yanı sıra pazar akşamı şehir stadyumunda düzenlenecek konserde ünlü sanatçılar İzel ve Kutsi sevenleriyle buluşacak.

Haberin Devamı

Uluslararası Ankara Bisiklet turunun ikinci etabında Kızılcahamam-Beypazarı arasında yarışmaya katılan sporcular için festival açılış programı kapsamında Beypazarı-Yassıhöyük etabının startını Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!