Kentsel tarım için strateji çalışması

Güncelleme Tarihi:

Kentsel tarım için strateji çalışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 15:27

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO Türkiye) ve Doğa Koruma Merkezi(DKM) ile iş birliği yaparak, ‘Ankara Büyükşehir Sınırları İçerisinde Kentsel Tarım ve Kırsal Hayatın Güçlendirilmesi Projesi’ni hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Projenin tanıtıldığı çalıştayda ilk etapta 5 ilçede 5 ürün için 5 kooperatif ile ortak çalışma yapılması kararlaştırılırken, üretilecek ürünlere ‘Ankara Kalite Belgesi’ verileceği duyuruldu. Çalıştaya katılan çiftçiler ve uzmanlar çalışma grupları oluşturarak, moderatörler eşliğinde strateji çalışmalarına başladı. ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Ankara çok büyük bir tarım kenti. Ciddi anlamda üretim yapıyoruz. 5 ilçede 5 üründe blok bir çalışma yapacağız. Bizim için önemli olan şu; ürettiğimiz ürünün kalitesinin olması, sürdürülebilir olması, sürekli olması ve pazara çıkışı. Pazardan da ciddi anlamda pay alabilmek. Ürettiğimiz ürünün eder fiyatını yakalayabilmek. O yüzden de pazarlama stratejileri geliştirmemiz de gerek. ÇKS’ye kayıtlı 44 bin çiftçimiz varken, kayıtlı olmayanlarla toplam 90 bin çiftçimiz var. Bu noktada ziraat odalarımız ve kooperatiflerle iş birliği yapacağız.”

Kentsel tarım için strateji çalışması


SINAV ÜCRETİ DESTEĞİ

Öte yandan ABB, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için sınav ücreti desteği sağlıyor. KPSS’ye girecek sosyal yardım alan vatandaşların bu yıl da sınav harcını ödeyeceklerini sosyal medya hesaplarından duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Zorlu ekonomik koşullar, hiçbir gencimizi gelecek hayallerinden mahrum etmesin. Daima yanınızdayım” dedi. Bu destekten yararlanmak isteyenler için 35 yaş sınırı bulunurken, ÖSYM aday işlemlerinden onaylı Başvuru Formu’nu indirerek ön başvuru yapılabilecek. ABB’den düzenli olarak sosyal yardım alan vatandaşlar, 1 Haziran saat 17.00’ye kadar ‘https://forms.ankara.bel.tr/kpss2022’ adresi üzerinden form doldurarak başvuruda bulunabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!