Kentin ısıtan 10 rotası

Güncelleme Tarihi:

Kentin ısıtan 10 rotası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 15:02

Kış aylarında Ankara, birbirinden etkileyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Yarın başlayacak iki haftalık sömestir tatili ise çocukların aileleriyle birlikte vakit geçirmeleri için bir fırsat olacak. Güzel bir kış tatili için hâlâ karar veremeyenler varsa, hayalinizdeki tatili fazla uzaklarda aramayın. Ankara’nın dış ilçeleri, kentin yoğun temposundan uzaklaşarak dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için birçok seçenek sunuyor. Günübirlik veya konaklamalı bir tatil için tercih edebileceğiniz yerleri sizler için derledik. İşte, hazırladığımız 10 rota:

Haberin Devamı

1-AYAŞ

Ankara’ya 58 kilometre uzaklıktaki Ayaş, kışın kaplıcaları ile dikkat çekiyor. Karakaya Kaplıcası ile Ayaş içmelerinin mineralli suları, sağlık açısından faydalı özellikler taşıyor. Ayaş, şifalı ve termal kaplıcalı otel konseptinde konaklamak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor.

2-BEYPAZARI

Ankara’nın turistlik ilçelerinden olan Beypazarı, evleriyle ilgi topluyor.  İlçenin kuzeyinde yer alan İnözü Vadisi ise doğal bitki örtüsü ve kültürel kalıntıları ile oldukça zengin bir görünüme sahip. Beypazarı sınırları içinde yer alan Eğriova Yaylası ise sarıçam ormanları ile saklı cennetlerden biri. Ankara’ya 147 kilometre uzaklıkta bulunan Eğriova Yaylası’nda hem tabiat parkı hem de bir gölet bulunuyor. Çadırda ya da karavanlı kamp kurmak isteyenler için ideal bir seçenek.

Haberin Devamı

3-ÇAMLIDERE

Kentin ısıtan 10 rotası


Şehir merkezine 108 kilometre uzaklıkta olan Çamlıdere’nin dört bir yanı ormanlarla kaplı. Dinlenmek, spor yapmak, sessiz bir ortamda vakit geçirmek isteyenler Çamkoru Tabiat Parkı içerisinde günübirlik gezi, piknik ve çadır kampını tercih edebiliyor. Aluçdağı Milli Parkı da kışın tadını çıkarmak isteyenler için iyi bir seçenek.

4-ÇUBUK

Kentin ısıtan 10 rotası


Ankara’ya yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta olan Çubuk’un doğa güzelliklerinden olan Karagöl’de kamp, yürüyüş, piknik, doğa fotoğrafçılığı ve trekking gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Göl etrafında yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş parkuru bulunuyor. Ormanda ise ortalama 5 kilometrelik yürüyüş yapabilirsiniz.

5-EVREN

Kentin ısıtan 10 rotası


Ankara’ya 178 kilometre uzaklıkta olan Evren’de, İslamiyet öncesi döneme ait höyük, kilise ve kale kalıntıları yer alıyor. İlçenin turizmi açısından son derece önemli olan Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında kamp alanları, konaklama tesisleri, bungalov evler ve piknik alanları bulunuyor.

Haberin Devamı

6-ELMADAĞ

Kentin ısıtan 10 rotası


Ankara’da kış turizmi için tercih edilebilecek en yakın yerlerden birisi Elmadağ Kayak Merkezi. Şehir merkezine 26 kilometre uzaklıkta yer alan Elmadağ’ın kuzey yamacında bulunan kayak merkezi, kış döneminde kent sakinleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Merkez, kayak tutkunları, karların üzerinde piknik yapmak ve mangal yakmak isteyenler ile çocuklarını kızaklarla kaydırarak, kar keyfini sürmek isteyenler için ideal bir ortam sunuyor.

7-GÜDÜL

Güdül ilçesi sınırları içinde bulunan Sorgun Göleti, özellikle Ankara ve yakın çevresinden kamp yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Gölün hemen yanı başındaki Sorgun Yaylası’nın geniş çayırları ve etrafı saran sarıçam ormanlarının oluşturduğu muhteşem görüntü, doğa yürüyüşçülerinin, çadırlı ya da karavanlı kampçıların ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oluyor.

Haberin Devamı

8-HAYMANA

Kentin ısıtan 10 rotası


Ankara’ya 73 kilometre uzaklıkta bulunan Haymana, kaplıcalarıyla dünyaca ünlü. Tarihi, Hititler’e kadar uzanan kaplıcalar, Roma döneminde de kullanılmış. Şifalı sulara sahip olması nedeniyle, termal tesislerde konaklamak için Haymana’yı tercih edebilirsiniz.

9-KIZILCAHAMAM

Şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer alan Kızılcahamam, kaplıcaları nedeniyle en çok tercih edilen bölgelerden biri. Kızılcahamam kaplıcaları, birçok hastalık için de alternatif tedavi imkânı oluşturuyor. İlçe, temiz havası ve doğası ile ailecek kış tatili yapılacak çok sayıda kaplıca otelini ve Soğuksu Millî Parkı’nı bünyesinde barındırıyor.

Haberin Devamı

10-ŞEREFLİKOÇHİSAR

Kentin ısıtan 10 rotası


Ankara’ya 148 kilometre uzaklıkta olan Şereflikoçhisar’da Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü bulunuyor. Tuz Gölü çevresinde eşsiz manzaralar eşliğinde keyifli bir tatil yapmak isteyenler bölgedeki çeşitli otellerde konaklayabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!