Kentin dijital arşivi Atılım’da

Güncelleme Tarihi:

Kentin dijital arşivi Atılım’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 14:49

Atılım Üniversitesi, Ankara ile ilgili bugüne kadar yapılan tüm belge ve çalışmalara kolaylıkla ulaşılabilmesi için 'Ankara Dijital Kent Arşivi´ni (ADKA) kurdu.

Haberin Devamı

Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi Direktörü Emre Hasan Akbayrak, ADKA´yı hayata geçirmek için 10 yıl boyunca Ankara´nın tarihine dair koleksiyon geliştirdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Ankara ile ilgili bilgi arayanların ilk başvuracağı portal olarak hizmet veriyoruz. Kentle ilgili objeler, belgeler, dokümanlar, kitaplar, dergiler, her türlü bilgiyi topluyoruz. Ankara´yı anlatan kartpostal, harita, kitap, dergi, makale, tez gibi aklınıza gelebilecek her türlü dokümanı mevcut. Ankara ile özdeşleşmiş objeler, mesela gazoz şişeleri, tarihi kapı tokmakları gibi Ankara kültürünü yansıtan her şeyi toplamayı planlıyoruz. Bağışlarla da koleksiyonumuzu geliştiriyoruz. Özellikle Gençler Birliği ve Ankaragücü Spor Kulüplerinden çok fazla doküman sağladık. Kullanıcılarımıza bu belgeleri herhangi bir ücret talep etmeden sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!