Kendileri gitti borçları kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kendileri gitti borçları kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 16:43

Toplam 3 milyon 600 bin Avro’yu bulan dava dosyalarında tahtayı açabilmek için ilk etapta 2 milyon 600 bin Avro gerekiyor. Listede, takıma faydalı olan oyuncuların yanı sıra sıfır katkı sağlayanlar da mevcut.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yönetimi, bir taraftan olağan genel kurulda kabul edilen şirketleşme ile ilgili maddeye, mahkeme tarafından getirilen ihtiyati tedbir kararına yönelik hukuki çalışmayı yürütürken bir yandan da gelecek sezonun kadro planlaması ile ilgili adımları atmaya hazırlanıyor. Kırmızı-siyahlı ekibin önündeki en büyük engel ise mevcut olan transfer yasağı. Geride kalan sezonun devre arasında tahtayı açma konusunda başarı sağlayamayan Beştepe cephesi, yeni futbol mevsimi öncesinde tahtayı açmak için kolları sıvamış durumda. Toplam 3 milyon 600 bin Avro’yu bulan dava dosyalarında transferi açabilmek için ilk etapta 2 milyon 600 bin Avro gerekiyor. Borçlular arasında, takıma faydalı olan oyuncuların yanı sıra sıfır katkı sağlayanlar da mevcut.

LİSTENİN İLK SIRASINDAKİ İSİM STANCU

Gençlerbirliği kulübünün geçmiş dönem yönetiminden kaynaklı oyunculara olan borçlar listesinde en yüksek alacağı olan isim, 5 milyon 984 bin TL ile Bogdan Stancu. Beştepe’de iki ayrı dönemde forma giyen ve en çok gol atanlar arasında ön sıralarda bulunan Rumen oyuncu, son sezonunda, belli sayıdaki maçın üstünde forma giymesi durumunda 100 bin Avro ekstra alacağı ile ilgili tartışmalarda öne çıkmış, salgın döneminde de takıma geç katılışı ile yönetimin tepkisini çekmişti.
Stancu’dan sonra gelen isim, geride kalan sezonu Aytemiz Alanayspor’da geçiren Daniel Candeias. Kayıtlara göre, Portekizli futbolcunun kırmızı-siyahlı kulüpten 5 milyon 632 bin TL alacağı bulunuyor. 5 milyon barajını aşan bir diğer isim ise Beştepe’de kaldığı sürece kırmızı-siyahlı taraftarın en çok eleştirdiği isimlerden biri olan Floyd Ayite. Ayite’nin alacağı rakam, 5 milyon 280 bin TL.

SİO VE TOURE 5 MİLYON BARAJINA YAKIN

Listede üst sıralara yakın olan ve 5 milyon sınırına dayan iki isim var. Giovanni Sio, 4 milyon 928 bin TL, Zargo Toure ise 4 milyon 576 bin TL alacaklı durumda.
Kırmızı-siyahlı ekipte geçirdiği sürede başarılı maçlar çıkaran ve İsveç Milli Takımı’nda da görev alan Kristoffer Nordfeld’e kulübün ödeyeceği 3 milyon 960 bin TL borcu var. Başkent ekibi ile sözleşme imzalarken, kontratına, takımın küme düşmesi halinde serbest kalır maddesi ekleyen Matias Erik Johansson’un da 3 milyon 520 bin TL alacağı mevcut. Paraguaylı Piris De Motta’nın alacağı rakam ise 3 milyon 520 bin TL.

YARIM SEZON KALIP GİDENLER DE VAR

Gençlerbirliği’nin Süper Lig’den düştüğü sezonun devre arasında Beştepe’ye gelen, oynadıkları futbolla eleştirilen ve yarım sezon kalıp ayrılan iki isim; Lucas Andre Mugni ve Sırdan Spırdonovic de listede. Lucas Mugni, 2 milyon 442 bin TL, Spırdonovic ise 2 milyon 640 bin TL alacaklı. Alacakları ödenmediği için, sözleşmesini tef taraflı fesih eden ve ülkesi Polonya’da futbol hayatına devam eden Dominik Grezgorz Furman’a da kulübün 528 bin TL borcu bulunuyor. Ayrıca, oyuncunun ikinci yılki sözleşme bedelini talep edip kazandığı dava nedeniyle Gençlerbirliği, 500 bin Avro tazminat ödemek zorunda.
O dönem forma ve takımdan ayrılan yerli isimlerden; Halil İbrahim Pehlivan 270 bin, Murat Yıldırım 997 bin ve Sefa Yılmaz 623 bin TL alacaklı.

 

Haberin Devamı

GENÇLER SAHAYA ÇIKIYOR

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, yeni sezon hazırlıklarına bugün başlıyor. Kırmızı-siyahlılar, Beştepe’deki kulüp tesislerinde bir hafta sürecek çalışmaların ardından, Temmuz başından itibaren Erciyes’te kampa girecek.
Başkent ekibinin geride kalan sezon ki kadrosundan; Arda Kızıldağ, Ömürcan Artan, Rahmetullah Barışbek, Kazenga LuaLua, Sandro Lima ve Blessing Eleke takımdan ayrıldı. İlker Karakaş’ın durumu ise belirsiz. Gençlerbirliği’nin, kamp çalışmalarına geçen sezon olduğu gibi genç oyunculardan oluşan bir kadroyla başlaması bekleniyor.
Gençlerbirliği’nin, bonservisi Başakşehir FK’da bulunan 20 yaşındaki sağ bek Muhammed Emin Sarıkaya ile kiralık olarak anlaşmaya vardığı öğrenildi. Sarıkaya, geçen sezonu Malatyaspor’da kiralık olarak geçirdi ve ligde ikisi ilk 11 olmak üzere 4 maçta forma giydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!