Keçiören’de Yörük Türkmen buluşması

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de Yörük Türkmen buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2022 13:24

Keçiören Belediyesi ve Yörük Türkmen Vakfı (YÖRTÜRK) iş birliğinde Keçiören’de ‘Yörük Türkmen Şenliği ve Yörük Türkmen Çalıştayı’ düzenlendi.

Haberin Devamı

Program öncesi Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, YÖRTÜRK Genel Başkanı Mustafa Tombuloğlu, Türkiye’deki ve yakın coğrafyalardaki Yörük Türkmen dernek ve vakıf başkanlarının katılımıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Daha sonra Kalaba Kent Meydanı’na kurulan Yörük çadırları gezildi. Yaylaktan kışlağa geçişi temsilen develerle Yörük göçü gerçekleştirildi. Yağışlı hava nedeniyle şenlik ve çalıştaya Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda devam edildi. Eskişehir Anadolu Bacıları’nın Türk kadın kahramanlarını canlandırdığı programda Yörük sanatçılar da sahne aldı. Alanında uzman akademisyenlerin ve uzmanların katılımıyla, “Tarih Boyunca Yörük ve Türkmenler, Yörük ve Türkmenlerde Günlük Hayat ve Milli Mücadele Döneminde Yörük Türkmenler” başlıklı üç oturumdan oluşan çalıştay gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Keçiören’de Yörük Türkmen buluşması

GELENEĞİ YAŞATMAKTAN ŞEREF DUYUYORUZ

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok çalıştayda şunları söyledi: “Yörük Türkmen geleneğimizi Keçiören’imizde yaşatmaktan şeref ve bahtiyarlık duyuyoruz. Bir Yörük Türkmen çocuğu olarak geleneklerimize, tarihimize ve geleceğimize karşı mesuliyetlerimiz var. Milletlerin, devletlerin milli ve manevi değerleri üzerine yasa ve anayasaları inşa edilir. Küresel güçler sosyal medya ile milli değerlerimizden haberi olmayan gençler yetiştirmeye çalışıyorlar. Şanlı tarihimiz var ama biz de geleceğimize bir şeyler bırakmalıyız. Hocalarımıza emek veren herkese teşekkür ediyorum. Ankara’dan tüm Yörük Türkmen kardeşlerimize selam olsun. Çalıştayımızın geleceğimize, kültürümüze fayda sağlamasını temenni ediyorum.” Şenlik kapsamında Yörük Türkmen yemeği olan ‘Keşkek’ ikramı da yapıldı.

Keçiören’de Yörük Türkmen buluşması

BAKMADAN GEÇME!