Kazançlı haftada moraller bozuldu

Güncelleme Tarihi:

Kazançlı haftada moraller bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 16:49

Oyuncular, galibiyetin sevincini taraftarla paylaşmadan doğrudan soyunma odasına gitti. Yöneticilerin iknası ile 8-9 oyuncu yeniden sahaya döndü. Oyuncuların prim vaadinden kaynaklı olduğu ileri sürülen davranışına, Başkan Niyazi Akdaş tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 34. haftasındaki kritik maçta, Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 2-0 yenerek puanını 42’ye yükselten ve tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaşan Gençlerbirliği’nde, galibiyet sevincine göle düştü.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününe denk gelen maçta, sezonun en yüksek seyircisi önünde sahaya çıkan kırmızı-siyahlı oyuncuların, karşılaşmanın ardından, galibiyeti taraftarlarla kutlamak yerine, doğrudan soyunma odasına gitmesi tartışmalara yol açtı.
Gençlerbirliği zorlu mücadeleyi, Metehan ve Lima’nın golleri ile 2-0 kazanırken, hakemin bitiş düdüğü ile birlikte kırmızı-siyahlı futbolcular doğrudan soyunma odasına gitti. Eryaman Stadı’na takımlarını desteklemeye gelen taraftarlar, ısrarla futbolcuları sahaya davet etti. Bu gelişmenin ardından bazı yöneticilerin çabasıyla 9 futbolcu, 5 dakika kadar sonra sahaya geri döndü ve kendilerine tepki gösteren taraftarın yanına gitti. Futbolcular, içeriye erken gitmeleriyle ilgili olarak, “Tepkimiz sizlere değil. Yönetime tepki göstermek için bu yolu seçtik” ifadelerini kullandı.
Futbolcuların, hafta içinde deplasmanda oynanan Bursaspor maçındaki beraberlik primini istedikleri, yönetimin de Bandırmaspor karşılaşmasının kazanılması ile birlikte iki primin arttırılarak dağıtılacağı yönündeki önerisinin, bu davranışa neden olduğu ileri sürüldü.

KULÜP BENDEN DE SİZDEN DE BÜYÜKTÜR

Futbolcuların, Bandırmaspor maçının bitimindeki tutumuna kulüp başkanı Niyazi Akdaş tepki gösterdi. Akdaş, “Keşke tribünde olan bin 500 çocuğu mutlu etseydiniz. Tavrınız bana ise onların 23 Nisan bayramlarını keşke kutlasaydınız. Beni çok ama çok üzdünüz” ifadelerini kullandı.
Akdaş, çok kritik bir maç oynadıklarını belirtip, şunları söyledi:
“23 Nisan gibi güzel bir tarihte, çok güzel bir tribün desteğiyle, futbolcularımızın da üstün gayretleri ile önemli bir üç puan aldık. Emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Ancak, maç sonunda futbolcularımızın, maç boyu kendilerini destekleyen tribünlere gitmeyerek gösterdikleri tavır karşısında taraftarlarımızla aynı hayal kırıklığını yaşadığımı belirtmek istiyorum. Kimse unutmasın ki, mevcut yönetimimiz, önceki yönetimden devralınan tüm ekonomik sıkıntılara rağmen, kulüp çalışanlarımıza ve oyuncularımıza karşı tüm yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmektedir. Gençlerbirliği, 100 yıllık, Cumhuriyetle yaşıt büyük bir camiadır. Benden de büyüktür, futbolcularımızdan da. Camiamızın tüm bileşenlerinin bu durumun farkında olarak hareket etmesi en büyük temennimdir.”

Haberin Devamı

STATTA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 34. haftasında oynan Gençlerbirliği - Bandırmaspor karşılaşmasının 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı gününe denk gelmesi nedeni ile balonlar ve pankartlarla süslenen tribünler çocuklar ile doldu.
Bilet yükleme noktalarından ücretsiz bilet alan 1923 çocuğa, Mustafa Kemal Atatürk imzalı Gençlerbirliği forması hediye edildi.
Kale arkası tribününü süsleyen Sincan Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kurdukları koro ile müsabakaya renk kattı.

ZORLU YARIŞ DEVAM EDİYOR

Bandırmaspor müsabakasının ardından değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, “Süper Lig hedefi olan bu ligin iyi takımlarından biriyle oynadık” diye konuştu.
Diyadin, her anlamda sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirtip, şunları söyledi:
“Kazansak da kötü gitmememize rağmen alt taraftaki takımların da galip gelmesi yarışı devam ettiriyor. Güçlü ve iddiası olan bir rakibe karşı oynadık. Bizim adımıza olmazsa olmaz maçlardan bir tanesiydi. Oyuncularım da bunun bilincindeydi ve sonunda galip geldik. Oyunun başında kalecimiz Ramazan’ın kurtarışı dışında rakibe pozisyon vermedik. Yaşanan süreçte, bütün oyunculara, kendilerine olan saygılarından ve kulüplerine, formalarına olan aidiyet duygularından dolayı teşekkür ediyorum.”

KENDİ OYUNUMUZUN GERİSİNDEYDİK

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, “Oyunun ilk devresinde hiçbir şey yapmadık, ağır oynadık. Hücuma çıkışlarımız ve defansa dönüşlerimiz kendi oyunumuzun çok gerisindeydi. Bu süreçte eksik arkadaşlarımız vardı” dedi.
Gürsel, “Öncelikle Gençlerbirliği takımını tebrik ediyoruz. Onlar istediler ve ona göre mücadele ettiler. İki duran toptan gol bularak kazanmasını bildiler. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Oyun anlamında daha önce yaptığımız doğruları sahaya yansıtamayınca sonuç da otomatikman iyi olmuyor. Oyunun geneline baktığımızda kendi oyunumuzu sahaya aktaramadık” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!