Kazanan hastane oldu

Güncelleme Tarihi:

Kazanan hastane oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 00:00

2004 öncesi Etimesgut Belediye Başkanı olan Enver Demirel’in “kent meydanı” yapmak amacıyla kamulaştırdığı alan, plan değişikliğiyle AVM’ye dönüştürüldü. Başkan olmadığı dönemde hukuk mücadelesi başlatan Demirel, 2009’da koltuğu geri alınca binayı Sağlık Bakanlığı’na tahsis etti.

Haberin Devamı

ETİMESGUT’un merkezinde yıllardır tamamlanmayı bekleyen hayalet Eti Park İş Merkezi binasında, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in, “hastane direnişi” sonucunda mutlu sona ulaşıldı. “Yapılış amacı olan AVM’yi oraya yapmak istesek şimdiye kadar tamamlardık. Ancak amacımız hastane olması yönündeydi” diyen Demirel, beş yıl süren mücadele sonucunda Sağlık Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını ve binayı 25 yıllığına hastane yapılması şartı ile bakanlığa tahsis ettiklerini söyledi.
Başkent’te AVM olarak planlanıp, daha sonra hastane yapılmasına karar verilen ilk bina olma özelliğini de elinde bulunduran yapıyla ilgili Demirel, “Etimesgut’un ihtiyacıydı. Bu proje ile ilçemiz çok önemli bir açığını kapatmış oluyor” dedi.

Kent meydanı olacaktı

Haberin Devamı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, önceki başkanlık döneminde Eti Park İş Merkezi binasının yer aldığı alanı “kent meydanı” yapmak amacıyla kamulaştırdı. 2004’te başkanlık koltuğunu kaybeden Demirel, yeni gelen yönetimin mevcut alan üzerinde plan değişikliğine giderek AVM yapmak istemesine vatandaş olarak karşı çıktı. “Haksız paylaşım ve kamu zararı” gerekçesiyle konuyu yargıya taşıyan Demirel, Bölge İdare Mahkemesi’nden red kararı aldı, ardından Danıştay’a başvurdu.

Direniş ortaya koyduk

Danıştay, 2009 yerel seçimlerine aylar kala Eti-Park’ın yapımını durdurdu. Karar tarihine kadar binanın kaba inşaatının bittiğini anlatan Demirel, şunları söyledi: “Yüklenici firmaya buranın yapımında harcamış olduğu bedel olan 30 milyon 250 bin lirayı ödedik. Böylece tassarruf hakkı bize geçti. Bu şehrin ortasında AVM’nin bir şey katmayacağını ve çevresindeki esnafı ciddi manada olumsuz etkileyeceğini düşündük. Bir direniş ortaya koyduk, buranın üniversite veya hastane olmasını istedik.

Kazanan Etimesgutlu oldu

Etimesgut’taki 28 yatak kapasiteli Celal Ertuğ Devlet Hastanesi ihtiyacı karşılamakta çok yetersiz kalıyor. Özellikle Etimesgut, Atatürk zamanında yapılan ve daha sonra defalarca tadilat gören küçük binalardan oluşan sağlık kampusünde hizmet veriyor. Etimesgut’a yapılacak devlet hastanesi, büyük bir sağlık hizmeti olacak, Etimesgut esnafı da bu gelişmeden faydalanacak. Siyaseten kimin kazandığı önemli değil, burada kazanan Etimesgutlu oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!