Kaza ve afet riski düşecek

Güncelleme Tarihi:

Kaza ve afet riski düşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2022 13:55

Başkent Araştırmaları Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) temsilcilerinin katılımıyla ‘OSB’lerde Yangın Önleme ve Müdahale Çalıştayı’ düzenlendi.

Haberin Devamı

Ankara’nın güvenli bir kent olması ve afet bilincinin artması için ‘OSB’lerde Yangın Önleme ve Müdahale Çalıştayı’ gerçekleştirildi. ABB ev sahipliğinde gerçekleşen ve 2 gün süren çalıştayda; Ankara genelinde yaşanan/yaşanması muhtemel yangın afeti ve risklerine karşı hazırlıklar, sorunlar ile çözüm önerileri masaya yatırıldı. Çalıştayda oluşturulan ‘Önlem Masası’ ile ‘Kriz Anı ve Müdahale Masası’nda, çalışanların hem mal hem de can güvenliğinin korunması gibi pek çok konu uzmanlar tarafından tartışıldı. ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu sanayi geliştikçe sanayiden kaynaklanan risklerin de artmaya başladığını ve önlemlerin artırılarak oluşabilecek riskleri en aza indirmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

MEVCUT TEHLİKELER TESPİT EDİLECEK

Haberin Devamı

OSB’ler için bir araya gelen paydaşların çözüm masalarında şu başlıklar ön plana çıktı:
* OSB’lerde olası yangınların önüne geçilebilmesi için mevcut tehlikelerin tespit edilmesi konusunda çalışmaların yürütülmesi.
* İtfaiye tarafından yerinde tatbikat ve uygulama eğitiminin verilerek farkındalığın artırılmasının sağlanması.
* İtfaiye Bilgi Sistemi uygulamasının hayata geçirilmesi.
* ‘OSB’lerde itfaiye gönüllüleri’ yetiştirilmesi hakkında bir çalışma planlanması.
* Yangın anında OSB’ler ile İtfaiye arasında doğru bilgi aktarımını sağlayacak bir koordinasyon biriminin kurulması.

BAKMADAN GEÇME!