Kayyum talebi reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Kayyum talebi reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 00:00

Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Ankaragücü’ne kayyum atanması ile ilgili davayı karara bağladı.

Haberin Devamı

 Kulübü, 16 Kasım’da yapılacak olağanüstü genel kurula, mevcut yönetim götürecek. Ankaragücü’nün mevcut organlarının hukuken işlev göremediği gerekçesiyle, kulübe kayyum atanması talebiyle açılan dava reddedildi.
Ankara 2.Sulh Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, A.Gücü eski yöneticilerinden, davacı Op.Dr. Salim Sırrı Türker’in avukatı Mehtap Sakinci katıldı.
Sakinci, kulübün dosyaya gönderdiği cevabı incelediklerini belirterek, “hukuken ve fiilen bir yönetimin olmadığı konusundaki iddialarının sabit hale geldiğini” savundu.
“Şu anda bir yönetim olmadığı için genel kurul kararının alınamayacağını” öne süren Sakinci, davanın kabulünü ve kayyum kararı verilmesini talep etti. Yargıç Rabia Arıkan ise davanın reddine karar verdi.
Ankaragücü’nün eski yöneticilerinden Türker, 5 Ağustos’ta Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne, “Kulübün, halihazırdaki organlarının hukuken işlev göremediği” gerekçesiyle, M.Kemal Ünsal, Serdar Özersin ve Barış Yalçınkaya’nın ya da resen seçilecek kişilerin kulübe kayyum olarak görevlendirilmesi talebiyle dava açmıştı.
Mevcut yönetim, dava açıldığı dönemde kaos ortamı olduğunu, ancak 24 Ağustos’taki devir teslim ile birlikte kulüp yönetiminin kendilerine geçmesiyle iddiaların ortadan kalktığını belirtti. Mahkemeden çıkan sonucun ardından, 16 Kasım’da yapılacak olağanüstü genel kurula kulübü mevcut yönetimin götürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!